Môžem po cisárskom rodiť ďalšie dieťa normálne?

monika123654
27. aug 2013

ahojte,vedeli by ste my povedat ako je to s rodenim po cisarskom reze.mam dve deti,pvre diete som porodila normalne ,po siestich rokoch som otehotnele a dcerku som mala cisarskym,momentalne po roku a pol som oehotnelne a chcem sa aopytat ci sa da rodit este po cisarskom normalnym porodom lebo cisarsky sa my velmi nepacil ,uprednostnujem normalny porod lebo je to krasny pocit aj ked bolestivy ale nadherny v tom ze privadzas na svet diet .po cisarskom sa zdlho zotavujem a to sa my nepaci lebo tie bolesti po tom su ovela vecie ako pri normalnom porode.viete my niektora poradit ci by sa dalo rodit este normalne.dakujeeem 🙂

alcahelca
27. aug 2013

ahoj, ja som tiež po cisárskom, ale otehotnieť sa odporúča min.po jednom roku, a najlepšie až po 2 rokoch aby si mohla rodiť prirodzene.... Otehotnenie do dvoch rokov zväčša končí sekciou, nakoľko je tam riziko pretrhnutia maternice

cerez
27. aug 2013

Odstup po cisárskom pôrode by mal byť 2 roky. Ja som rodila až po 6 a pol roku prirodzene a nebol žiaden problém. Viac som bola sledovaná pre jazvu. Aj po pôrode musel lekár rukou skontrolovať brušnú stenu z vnútra.

sharlotta
27. aug 2013

ano, mozes https://www.modrykonik.sk/vbac/ No pocula som, ze v Nitre ide automaticky cisarsky.

A prepac, ale velmi mi to kole oci MY = my vsetci a MI = mne 😅

skuste1983
27. aug 2013

Ahoj. Ja som mala prvý cisársky a potom ďalšie dva pôrody boli "normálne" 🙂 . Druhý krát som otehotnela až skoro po troch rokoch. Mne pred druhým pôrodom kontrolovali jazvu, či je všetko v poriadku a bola som hospitalizovaná v nemocke týždeň pred termínom ☹. Pri pôrode okolo mňa chodili skoro stále, ak by niečo nebolo v poriadku, hneď ma berú pod nože. Našťastie to dopadlo najlepšie ako mohlo. Ja som bola veľmi spokojná. A rodiť tretie dieťa už bol "detail" 🙂 . Rodila som v Žiline.
Určite sa dopredu nestresuj, všetko dobre dopadne. Držím palce, aby to prebehlo tak, ako si si to vysnívala 🙂. Pekný večer.

barny
27. aug 2013

ja som "normalny" porod nezazila, rodila som akutnou sekciou ( na salu ma bral manzel a sestricka pod pazuchou, stale kontrakcie, bolo to hrozne, potom co som zazila na porodnej sale ) ta cesta bola najhorsia, poznam mamicku, ktora rodila "normale" aj po sekcii, je to mozne, ale zalezi na celkovom stave pocas tehotenstva. Ja osobne ak budem mat druhe, chcem sekciu, nastastie nemala som problem, chodila som na treti den, a dva tyzdne po som fungovala uplne normalne. Vaginalny porod mi nechyba, najma po sledovani reality shoe babatka 😅 Prave to zeby som mala rodit "normalne" ma odradza od druheho dietata a nehambim sa zato.

dionyzka
27. aug 2013

ja som skusala po cisarskom rodit prirodzene - vobec tomuto rieseniu nie su slovenski lekari nakloneni. Mala som porodnika, ktory pri mne bol od prvej doby porodnej (zaplateneho). Neskutocne vela vysetreni pred porodom, hrubka jazvy....
Takze rodit sa da, ale nikto Ti to sam neponukne, budes si to musiet vybehat pred porodom. Mne lekar odporucal urcite neotehotniet do 6 mesiasov po porode. Po dvoch, troch rokoch od posledneho porodu a dobrych vysledkov by skusil prirodzeny porod.

jankagun
27. aug 2013

ja som prvy porod mala cisarskym a po roku som otehotnela,a zial natrafila na lekara ktory ma nutil rodit prirodzene bez toho aby zistil ako na tom su jazvy atd.a ja som ho darmo presviedcala ze ma tie jazvy bolia a to este ani kontrakcie nemam uuf...tak nakoniec ma vysetril primar a sup ho hned na salu na cisarsky,hrozila mi totiz ruptura maternice,este aj zrasty po prvom cisarskom som mala..takze v poslednej chvili som mala stastie..asi zalezi od lekara ako zhodnoti tvoj stav

mahu74
27. aug 2013

Ja som mala prvý pôrod normálny (prirodzený), druhý predčasný -akútna sekcia (predčasné odlučovanie placenty) a tretí normálny. Tiež mi kontrolovali hrúbku jazvy, ale nie príliš často ani detailne, tiež som mala trochu strach a keď som sa vopred pýtala, ako teda budem rodiť, nikto mi to vopred nevedel povedať - "že sa uvidí". Je pravda, že tento pôrod, aspoň v mojom vnímaní, bol zo všetkých najhorší, ale bola som rada, že som to zvládla normálnou cestou. Mňa naopak prekvapilo, že mi nikto ten cisársky nejak automaticky neponúkal, dokonca už pri kontrakciách sa ma dr. pýtala, či ho chcem (čo bolo podľa môjho názoru trochu divné - ako to môžem ja posúdiť?), ale bola som rada, že som sa takto rozhodla (t.j. pre prirodzený). Ale zabudla som dodať, že medzi všetkými pôrodmi som mala odstup 3roky.

erikissima
27. aug 2013

Nechcem tá strašiť, ale dve moje dobre kamarátky rodili prvé cisárskym, otehotneli po roku, a druhe dieťa rodili normálne...aj teraz má kamarátka za dva týždne termín, prvé dieťa rodila minulé leto akútnym cisárskym, otehotnela po pol roku, a automaticky rátala že pôjde opäť cisárskym...už bola aj hospitalizovaná minulý týždeň pre malo plodivej vody, a tam jej doktor s primarom oznámili, že nevidia dôvodna cisársky rez, nech sa psychicky pripraví na normálny pôrod :D

bosacka
27. aug 2013

ja som to velmi riesila... urcite s to da, su mamicky, pribehy, aj temy tu... z odborneho hladiska je vacsim rizikom pre matku aj dieta druhy cisarsky, ale na slovensku to akoby nechcu vediet. teda zavisi od nemocnice. co som zistovala, su nemocnice kde zenu "tlacia" do prirodzeneho porodu aj po sekcii a zase take, kde naplanuju rovno druhu sekciu. v nitre ani v topolcanoch to pokial viem prirodzene nepojde. ak by si chcela nieco viac veidet, kludne napis IP. (a mne nikto hrubku jazvy nemeral - alebo aspon o tom neviem).

dejka77
28. aug 2013

Osobne som to nezazila, ale kamaratka tak rodila. Prvy mala cisarsky, druhy prirodzeny. Rozdiel medzi detmi ma skoro 3 roky. Druhy porod mala velmi rychly a bez problemov.

stanislavao
28. aug 2013

je mozne aj po sekcii rodit normalne, ale vy ste rodili len pred 1,5 rokov, cize klasicky porod by mohol byt rizikovy a zrejme vam to ziadny lekar neodporuci.

michaela80
28. aug 2013

Ja som mala prvy porod sekciou v 31 tt a druhe dieta sami narodilo po 9,5 roku a tiez sekciou. od zaciatku tehu mi doktor vravel ze nebudeme riskovat a pojde to sekciou... potom nastalôi komplikacie , tri mesiace v nemocnici do porodu, a 6 dni pred stanovenzm datumom sekcie sa mi mala otocila na kp cize tak ci tak sekcia by musela byt...ano je mozno krasne rodit prirodzene ale treba brat ohlad aj na situaciu ,cas od predosleho porodu a nie vydupat si ze sekciu nechcem..

laskonkakaty
28. aug 2013

Samozrejme!aj ja som tak rodila.prvy cisarshym a po troch rokoch normalne.doktor od zaciatku tehot.hovoril,ze to moze byt aj aj,ze ak vsetko pojde dobre,tak to bude spontanne.aj tak bolo a bolo to super!!!od prvych bolesti do hod.a pol bola vonku

vejula
28. aug 2013

@monika123654 ahoj chcem ťa povzbudiť. PORvého synčeka mam narodeneho akutnou sekciou a tiež som velmi tužila po prirodzenom pôrode po druhy krat. Druhy pôrod bol 2,5 roka po prvom a bol prirodzený, napriek tomu, že som si to musela vybojovať. Narodilo sa mi prirodzene dievčatko o hmotnosti 4,26kg den po termine a bol to nadherny pocit. Napriek tomu, že ma lekari zneisťovali ako rodičku som to zvladla.. Vedela som, že to zvladnem. Môžeš rodiť prirodzene, nenechaj sa zastrašiť. Vela sil prajem.

koralovka
28. aug 2013

Podľa toho, prečo sa prvé dieťa rodilo cisárskym, a podľa stavu matky a dieťata pred porodom, je tam však riziko rupnutia starej jazvy pri kontrakciách maternice, hlavne ak je okolie jazvy oslabené, čo nikto vopred nevie Kamoška nakoniec išla rodiť zasa cisarákom a povedali jej, že urobila dobre, lebo mala okolie takmer priesvitné a bolo by to pri porode povolilo☹

oktavia
28. aug 2013

ahoj, no ja som mala prvý cisársky, a druhý normálny. Nik mi nekontroloval ani jazvu a ani nič podobné, brali to ako normálny pôrod, aj keď trval od prvotných 5 minútových kontrakcii 13 hodín, neuvažovali nad cisárskym.

barboritta
28. aug 2013

ja som porodila tiež po sekcii normálne,rozdiel medzi pôrodmi mám 18 mesiacov.prišla som s odtečenou vodou do pôrodnice, prehmatávali ma na bruchu,či nebolí a kedže nie,nechali ma normálne.po pôrode mi ešte skontrolovali jazvu zdnuka či je ok.super zážitok.ale cisársky nik nespomínal,čomu som rada 🙂

montinka
28. aug 2013

Poznam kocku ktora si doslova vydupala normalny porod po sekcii. Doktori moc neboli nadseni,bali sa ze jej rupne jazva,ale uplne v pohode to zvladla. ak mas v poriadku jazvu,tak podla mna mozes. u mna to napr. neslo,pretoze ako pise koralovka, aj ja som mala pri druhom tehu jazvu priesvitnu ako papier a mozno by mi ani do 40tt nevydrzala pokope. este ze sa maly narodil o tri tyzdne skor.🙂

yesno22
28. aug 2013

syn 22.2.07 sekcia a dcerka 20.11.10 po planovanom CR nakoniec prirodzene a bez komplikacii 🙂 dolezite je, aby lekar kontrolovan hrubku jazvy na maternici po CR a velkost babatka a ak vsetko ide ako ma, nevidim dovod, preco by si nemohla rodit prirodzene 😉

andy09
28. aug 2013

Ja som tiež prvú dceru rodila sekciou, a u nás v TO sú zastanci toho , že automaticky musíš mať aj druhý pôrod sekciou, nechcú riskovať. Teraz budem rodiť o nejakých 7 týždnov a budem mať plánovaný cisarsky rez a rozdiel medzi pôrodmi bude 9 rokov.

aristka
28. aug 2013

po roku a pol si otehotnela a maternica je zaťažená ,je to krátka doba a veľká záťaž pre maternicu a ja by som určite neriskovala ruptúru maternice pri spont,pôrode čo je život ohrozujúci stav ..určite si to prediskutuj zo svojím gyn. gyn kam pôjdeš rodiť a potom sa rozhodni....

milota164
29. aug 2013

zalezi co povie gynekolog a ako bude vyerat jazva pred porodom, neda sa to riesit popredu ale urcite je mozny aj norm porod

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre