Môžem mať po cisarskom reze normálny pôrod je to bezpečné?
@linduska85 mozes ale otehotniet odporucaju az onrok poncisarakovi
samozrejme mozes, ak sa nezopakuju alebo nepretrvavaju dovody pre cis. rez.
Ja som po po prvom cisarskom rodila este tri deti normalne. 😉
Prva dcera mala CS pre deflexnu polohu, tvar v panve. Odstup medzi 1 a 2. dietatom bol 2 roky a 1 mesiac.
Pri druhom porode mi lekar niekolko x skontroloval ultrazvukom, ci je jazva po cs v poriadku, ci nie je prilis tenka. Bolo to OK, takze mi "dovolili" rodit normalne.
@linduska85 ja som mala. Neviem si to vynachváliť. Ale treba ženu pravdaže viac kontrolovať.
@negymama ja som mala rodit normalne len pri pôrode nastali komplikacie museli mi spravit cisársky
@lasoli prešlo 10 mesiacov uz som bola tehotna ale malemu prestalo biť srdiecko krvacala som a musela som ísť na kyret...myslite že je to nejaky problem?
@negymama
Ja sa bojim mať normálny pôrod po cisarskom že sa mi tam natrhne jazva a tak🤔😂
@linduska85 treba mat zodpovedneho lekara, co skontroluje hrubku jazvy a jej yahojenie . Tusim 0,5 cm je minimum, ja som mala 0,8 cm hrubku, a pekne zahojene takze to bolo OK. Plus pocas druheho poroda mi prave z dovodu predchadzajuceho CS neurychlovali porod oxytocinom ani nicim inym, plus nedavali ziadne lieky na bolest, abz som citila pripadne problemy. Dalsia vyhoda bola, ze v nemocnici ma vysetroval iba jeden lekar, resp. lekarka, ktoru som mala dohodnutu, lebo ostatni sa do toho nechceli miesat, keby nahodou nastali problemy.
Takze som mala praktickz ten prvy porod po cisarskom /druhe dieta/ velmi pohodovy neinvazivny a mozem povedat ze zo styroch porodoch co som mala, bol tento aj najmenej bolestivy a najlahsi.
@linduska85 nebiem tam ide smor o jazvu,na doeta to nema vplyv.Ta jazva sa musi dobre zahojit aby bola cele tehu ok,preto sa odporuca po 12m otehotniet
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@linduska85 Ano kludne mozes. Odpredchadzajuceho cisarskeho to nezavisi, skor od Tvojho zdravotneho stavu a preco bol indikovany prvy cisarsky.;