Prosím Vás chcela som sa spýtať.
Som už 6 rokov po sekcii a som znovu tehotná. Sekcia bola skrz polohu KP a nemala som dostatočne roztiahle panvy. Za 3 mesiace cca mám ísť už na poradne do nemocnice v Skalici. Viem že je to ešte skoro ale moja otázka je že keď bude poloha dieťaťa správna a neuvidia dôvod na ďalšiu sekciu a budu stáť za prirodzený pôrod je možné že môžem odmietnuť prirodzený pôrod ? Radšej by som isla znovu sekciou. Alebo či dávajú vyberať rodičkám po sekcii. Ďakujem krásne za odpoveď pekný večer 🙏🏻❤️
To veľmi záleží od konkrétnej pôrodnice. Najlepšie je sa dohodnúť už priamo v pôrodnici. Väčšinou sú naklonení dohode.
@lucia147852 no však práve toho sa bojím keď ma aj ta jazva bolieva :(
@pimpa12 skalická pôrodnica
Mala som to rovnako. Automaticky so mnou ratali ze pojdem na dalsiu sekciu, aj ked babatko uz bolo dolu hlavickou. Vsetci lekari hned: takze aj druhe chcete sekciou??
Ja som vsak v druhom pripade chcela skusit prirodzeny porod. Bohuzial nakoniec som aj tak skoncila na sekcii, nakolko porod nepostupoval ako mal.
Takze z mojej skusenosti- da sa vybrat. Ak by som chcela, tak mam sekciu hned, ale chcela som prirodzeny a teda bol mi umozneny.
@zenulkaaa no super to sa mi lepšie číta 🙏🏻❤️ lebo zevraj v skalickej pôrodnici sú skôr za prirodzene pôrody aj po sekcii preto som sa aj zlakla
Prosim ta aj v trnavskej su vraj za prirodzene, tiez som myslela ze ma budu v mojom rozhodnuti podporovat, ale oni akosi rataju s tym ze ked je prvy cisarsky tak bude aj druhy. Ale samozrejme daju na vyber. Tak podla mna ak budes chciet cisarsky aj v skalickej tak budes moct
@zenulkaaa ďakujem ❤️
Tiež som mala rozdiel takmer 6 rokov a nechali ma vybrať si.Chcela som skúsiť prirodzený pôrod ale odhadovaná hmotnosť dieťaťa bola vyššia ako 4 kg. Tak sme sa dohodli, že to nebudeme riskovať. A teda bolo to dobré rozhodnutie lebo dcéra mala 4600 g.
O tom o aký pôrod pôjde teda či sekciou alebo prirodzený rozhoduje pôrodník nie mamička....Zväčša musí byť na cisársky dôvod, riziká sú porovnateľné, možno ešte väčšie ako pri prirodzenom pôrode, keďže ide o operáciu....
@mogaa ona sa nepyta na bezny porod, ale pripad ked uz mala prvu sekciu. Napr aj tu odpoveda doktor vo viacerych otazkach, ze zena ktora uz rodila sekciou ma v podstate na vyber.. https://mamaaja.sk/poradne/poradna-gynekologa/p...
Ja som mala prvu akutnu sekciu po 28hodinach.
Dalsi porod ale prirodzeny. Ale ja som chcela. Pytali sa ma v porodnici ci suhlasim. Takze zrejme davaju na vyber.
Aj svagrina ktora mala sekcie v inej nemocnici tak pockali do terminu ci sa to rozbehne a ak nie tak robili automaticky sekciu.
Mne napr aj vyvolavali-co malo kde po sekcii vyvolavaju. Takze mam prvu sekciu a dalsie dva porody prirodzene-vyvolane a o mesiac ma caka stvrty porod. Uvidime co a ako do vtedy bude.
@kristina2412 ďakujem krásne ❤️
@moneequa presne tak ďakujem vám moc ❤️
@maryetta ďakujem mooc❤️
Ono ku koncu stale aj pozoruju jazvu. Akej je hrubky a podobne. Takze viac sa dozvies az v porodnici. Kazdopadne ti prajem nech to dopadne ako si prajes 😉 nie je viac ako mat z porodz krásny zazitok a hlavne psychicky pokoj. Bez obav a strachu.
Asi zavisi od doktorov. Mna sa po sekcii pytali...
Zalezi kde, ale nie je to automaticke
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ak si už po sekcii nemusíš súhlasiť s prirodzeným pôrodom. Je tam vyššie riziko ruptury maternice.