Môžem mať gélové nechty počas cisárskeho?

niniacik10
16. jún 2015

Zdravím dámy prosím Vás máte niektorá skúsenosť s gélovými nechtami keď ste išli na cisársky rez? Mám naplánovanú sekciu a neviem či ich môžem mať.. Rodiť budem v Čadci..neviete či to až tak vadí ak ich mám?? Snažila som sa tam dovolať ale nedvíhajú tak teraz neviem..poprosím mudrlantky tipu " nemôžeš mať nič " nech sa nevyjadrujú 🙂 ak máte niektorá skúsenosť s tým že ste mali nechty urobené prosím ako na to reagovali? Ďakujem pekný deň

lilimoni
16. jún 2015

@niniacik10 neviem preco by si nemohla mat nechty spravene 🙂 vsak to je normalne v dnesnej dobe 🙂

darinka60
16. jún 2015

viem,že lekári potrebujú počas operácie "vidieť"nechty/zmena farby nechtov/,ja som mala namalované tak stačilo ,že som si odmalovala na nohách

dionyzka
16. jún 2015

@niniacik10 mozes mat aj gelove aj nalakovane, ale jeden prst by si si mala nechat "naturalny" bez nicoho, sleduje sa tam nejake okyslicenie ci co - fakt blizsie neviem. Staci nemat na nohach nic. Ale toto vsetko zavisi od nemocnice, podla mna.

piacere
16. jún 2015

ja som mala nechty na nohách nalakované, ale na rukách som mala bez laku, tak možno stačí ak máš buď - alebo.... mala som sekciu v celkovej narkóze.

fanta3
16. jún 2015

so mnou to ani nik neriesil a na rukach som mala nalakovane, na nohach nie. Akurat sperky riesili,a by sa nieco nahodou nestratilo 🙂 Ale logiku to ma, lebo ked clovek slabsie dycha, ma malo okyslicenu krv, tak je to ako prve vidiet na perach a na nechtovych lozkach- zfialovejú.....ale asi by som sa pytala najradsej priamo tam ako budes rodit. Zas ked budes mat cisarsky, tak ta budu monitorovat, takze taketo info by mali mat z pristrojov...

nanulka24
16. jún 2015

Ja som rodila cisarskym neplánovane, mala som nalakované aj na nohách aj rukách a doktor to nijak neriešil 🙂

lusi24
16. jún 2015

nemala by mať nič a duplom nie gelové nechty

sissy27
16. jún 2015

@niniacik10 pre tvoje vlastné dobro bude lepšie, ak si ich dáš dolu... pod nechtami totiž ako prvé vidno, že niečo nie je v poriadku... lekári to už občas neriešia kvôli takým, ktoré si operačnú sálu mýlia s predvádzacím mólom, takže jeden lekár ti povie môžeš, druhý trvá na tom, aby si si ich dala dolu... ale má to svoje opodstatnenie prečo nie...

wilma
16. jún 2015

ja keď som bola na predoperačnom tam ma hneď sestrička zrušila že na termín si musím dať nechty dole. Tak som si radšej dala dole. Potom so synom som bola urgentne na cisárskom mala som nechty a absolútne nikto nič neriešil ani len sa nepozastavili na tým, tak myslím, že to aj dosť závisí akých chytíš doktorov 😉

majkuska
16. jún 2015

Myslim ze gelove radsej nie ani lakovat, lebo meraju saturaciu ten stipec na prst.

lusi24
16. jún 2015

aj ja som si dávala 2 mesiace pred pôrodom dolu aby mi moj nechet ešte pekne spevnil.bo som bola upozornená že ich mať nesmiem

xevulax
16. jún 2015

Tak ka budem teda mudrlantka (meviem naco sa teda pytas, ked mechces pocut odpoved....), nie gelove nechty by si mat nemala. Ak by sa nieco zvrtlo a budu ti musiet merat saturaciu, tak cez gelove asi tazko. Mozes tam ist aj na drzovku a dole si nedat. Treba si uvedomit, ze cisarsk je operacia ako kazda ina a pri tych nalakovane nechty (gelove), make up a sperky nemaju co robit (hlavne polial ide o planovanY zakrok)

aristka
16. jún 2015

,je kvantum žien má gelace ,toto nikto na operacke nerieši a ak by sa anestezia pozerala len na farbu nechtov je to slabý ukazovateľ ,keďže majú palko ,plus aj iné ukazovatele hlany kyslíka v krvi ako je hladina CO2 a je veľa pac.ktoty majú fialové prsty z chladu alebo stresu,,,ja sama som mala červené gelace pri sekciach

zuzik307
16. jún 2015

nie, nemala by si mat...na prst na ruke davame stipec na meranie saturacie krvi kyslikom, co je velmi dolezity parameter pocas operacie...farba laku, pripadne vrstva gelu moze to meranie vselijako skreslovat, cize ak je to planovany vykon, dat dole...samozrejme, ze pri urgentnej sekcii, kde treba zachranovat dieta, nikto z personalu nema cas behat s odlakovacom 😅

lilimoni
16. jún 2015

@zuzik307 takze staci dat dole na jednom prste?

moni244
16. jún 2015

@niniacik10 ty si koledujes o mudrlantky, ked taymto stylom pises, chudatko, nemoze mat geove nechty, sakra, ides na operaciu, nie sa lredvadzat

zuzik307
16. jún 2015

@lilimoni v podstate ano...

tatikat
16. jún 2015

ja som mala gelove, ale prirodne, takze ziadna farba, bolo mi pekne vidiet lozko. to je jedinou podmienkou, ze nesmu byt farebne

tatikat
16. jún 2015

este upresnujem - nemala som planovanu sekciu, na pouceni pre epiduralku doktorka prizvukovala, ze nechty maju byt nenalakovane, bezfarebne. takze to plati na porod ako taky, bez ohladu na to, ci ides normalne alebo sekciou. bez farby, ale kludne gelove nechty

wewika1
16. jún 2015

@niniacik10 nie, nemozes mat, pokial sekciu budu robit v celkovej anesteze...alebo mozes, ale jeden necht si musis dat dole...dovod? pri celkovej anesteze dochadza k znizeniu mikrocirkulacie, ktorej mieru anesteziolog sleduje podla farby nechtového lozka, aby proste nedoslo k odumretiu tkaniv akralnych casti tela 😉 ...takze vpodstate to robis pre svoje dobro a nie pre vymysel nemocnicneho personalu 😉

niniacik10
autor
16. jún 2015

moni244 vôbec mi nejde o predvádzanie sa no sú tipy žien ktoré sa o seba starajú a chcú vyzerať dobre aj keď idú na pôrod.. Kde je napísané že musíš vyzerať ako príšera zničená s mastnou hlavou 500 kg navyše a s takzvanou prirodzenou krásou ktorá už dnes nikoho nezaujíma.. Je 21 storočie a pokiaľ si to nemocnice nevyžadujú prečo nevyzerať dobre?! Písala som že som tam volala a včera keď som bola na monitore nikto to neriešil dokonca vedľa mňa pani rodila a bola nalíčená až po obočie :P chcela som len názory žien ktoré s tým majú skúsenosť nič viac..nemusíte hneď súdiť keď hovno viete 🙂 preto som dala dotaz že múdre pipinky nech si nechajú názor same pre seba..ostatným dakujem, myslím že s tým až takú vedu nerobia 🙂

kiristinka1
16. jún 2015

ja som sa akurát o tom bavila s nechtarkou,ma 2 baby co idu na cisársky,robila im francuzku manikúru gélom,lôžko im bolo vidieť tym pádom..aj ja si to dam..a teda moja skúsenosť,ja som ležala na rizikovom 2 a pol mesiaca..takze som isla rodiť s okusanymi nechtami,odrastenou hlavou,obočím hnusným..no celé zle..a teda aj sestričky si mysleli,ze by da mi sikla údržba..😃

moni244
16. jún 2015

@niniacik10 jasné, aj ty budeš asi taký typ ako tá ženská, čo som mala na izbe, hlavne, že mala urobený make up, natáčala si vlasy, proste aby vyzerala tip top a to, že jej dieťa vreští v postieľke ju vôbec netankovalo, ja nemám nič proti upravenosti, ale človek ide do nemocnice, nie do wellnesu

maslenka47
16. jún 2015

@niniacik10 ja som si ako tehotna nedavala take nechty vobec.

ajkava
16. jún 2015

Ako písala @wewika1 . Cez nechty sa kontrolujú funkcie pri narkóze. Tak nešpekuluj, aby si sa nakoniec nemusela sťažovať.

kiristinka1
16. jún 2015

Ach jaj ženy,tu nemôže byt jedna nautocna diskusia.ja som tehotná,dávam si jednofarebne krátke nechty robiť,lebo inak si ich okúsem do krvi.raz za 2mesiace si farbim aj vlasy,obočie,idem na pedikúru..make up si nerobím..a este si umývam zuby a holím si nohy a pazuchy 😀

niniacik10
autor
16. jún 2015

@moni244 kto tu hovorí o make upe, vlasoch?? Ja som sa pýtala na nechty..keď už ideš súdiť dovoľ aby som ti trošku objasnila veci..máme už 8 ročnú dcéru o ktorú sa príkladne staráme od narodenia, kojila som ju skoro tri roky na nočník chodí od roku, je inteligentnejšia asi ako ty a ver že moje deti sú pre mňa základ života toto je naše druhé bábo a naozaj si nemyslím že musíš byť len doma pri hrncoch s olejom na hlave a vyzerať ako sliepka..potom,že si muži hľadajú milenky.. 🙂 áno idem do nemocnice nie do wellnes preto sa zaujímam o veci s tým spojené.. Ak ich mať nemôžem tak si ich nedám ale ak to nevadí tak prečo nie?!
@kiristinka1 je jasné, že to nejde stále 🙂 a po tom čo máte za sebou sa ani nečudujem.. Myslím že každá žena sa cíti dobre inak..jasné že len nejakú francúzsku určite nie červené krikľavé :D no za každú cenu to nebude to je jasné..keď nebudem môcť tak si nedám 🙂

niniacik10
autor
16. jún 2015

@kiristinka1 veď presne..aj ja sa sem tam okúpem a vytrhám si obočie :P

ghostsgirl
16. jún 2015

@niniacik10 Moja sestra mat nemohla ani nalakovane... Vobec nas to nenapadlo, ale upozornila nas na to sestricka a potom sme po celom okoli pre nu zhanali odlakovac :D Takze myslim, ze pre tvoje vlastne dobro, radsej nie, naco riskovat vlastne zdravie a zbytocne pripadne provokovat personal 🙂

dadis
16. jún 2015

@niniacik10 neviem preco si myslis, ze zena co nema gelove nechty sa o seba nestara... Inak z praktickeho hladiska je aj pri manipulacii s novorodencom urcite bezpecnejsie a aj hygienickejsie mat nechty ostrihane nakratko. Radsej investuj peniazky do depilacie, kozmeticky alebo kadernika, nech sa po porode citis fajn a sebaisto, kratke, ciste a upravene nechty nebudu tvoj zovnajsok urcite kazit, aspon po dobu kym babatko trosku vyrastie a nebude take zranitelne. Co sa tyka samotneho planovaneho zakroku, nechty by mali byt priesvitne. (aj pred porodom, nahodou ak by sa skomplikoval)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre