Ahojte bambuľky, zajtra mám ísť na príjem do nemocnice lebo podľa posunutého termínu, ktorý som mala mať minulý štvrtok už prenášam, tak neviem, či mi zajtra dajú hneď vyvolávačku alebo čo sa vlastne bude diať 😕 😨 dosť sa bojím a teraz ani neviem, či môžem ešte jesť teraz večer - už zase som hladná, alebo aj ráno pred odchodom do nemocnice - to zrejme už nie 😔
poraďte mi prosím na čo sa mám pripraviť, mám si ráno doma spraviť aj klystír alebo to netreba? bojím sa, že ma tam nechajú ešte trápiť a potom môžem jesť? môže mi napríklad priateľ priniesť jedlo poobede? ak by so mnou nič nerobili? za Vaše príspevky a rady vopred ďakujem.
vacsinou vyvolavaju az na druhy den po prijati, ja by som sa najedla normalne a nestresovala s klystirom doma 🙂 tes sa ze za chvilku budes mat babatko v naruci 🙂 a keby aj dali vyvolavacku a ty si bola najedena preco by to malo vadit? to len ked na sekciu by si isla nemozes jest
@amulienka čože? no tak ale ja som jedla asi pred tromi hnodinami teraz a zase som hladná a bábo ma veľmi kope, neviem ani spať a nervózna som zo zajtrajška. v podstate necítim ani žiadne bolesti len sem tam ale to je skôr z tých pohybov intenzívnych si myslím.. úplne som vystresovaná a bojím sa, že ma tam nechajú len tak a budú čakať ☹
@jajatko ahoj, kludne sa najedz, ved ked si vezmes, ze niektore zeny sa naobeduju a napriklad ich hned po obede chytia porodne bolesti a idu... jest sa neodporuca uz priam v nemocnici. ja som napriklad rano zacala spinit o 7,30, tak som sa osprchovala, obliekla, NAJEDLA a tak sla do nemocky, lebo som vedela, ze tam mi toho vela nedaju 😀 😀 😀 no podvecer uz bolo babo. oni v nemocnici sa toho trosku boja kvoli operacii, ale aj to hlavne kvoli tomu, ze po narkoze byva zle a toboz, ked nemas prazdny zaludok.. cize kludne si zobni aj rano, ak sa budes citit fajn...
ak s tebou v nemocke nebudu nic robit, daju ti aj najest. jest ti nedaju az vo faze I. porodnej doby, ci ako sa to vola, cize kontrakcie a veci s tym spojene. tam uz nastava porod a je jedno, kolko potrva, vtedy uz neodporucaju jest.
a klystir? netusim, ja som si ho nechala urobit v nemocnici. ja som sa doma len oholila 😀
tiez to vidim tak, ze jedenie a pitie vadi len pri sekcii (operacii obecne). takze by som sa minimalne este dobre vyspala v domacom prostredi (jest si daj len drobnost, aby ti tazko nebolo 🙂 ) a zajtra ti povedia, co bude treba, teraz to neries.
@jajatko hlavne si sa mala spytat v porodnici kam ides.....
ja som bola rano na prijem, hned vyvolavacka a poobede som bola maminka 😉
klystyr ako chces a ako ma tvoja porodnica pravidlo...ja som nemusela mat, ale ved zo strachu som sa pred obidvoma porodmi tak po....., ze mi ho ani nedali....len sa sestricka spytala, ci som bola na velku a tym to bolo vybavene😉
ja som jedla aj vecer, ale rano som isla nalacno 😉
@mandragora22
@cicimon
@rebroza
@katren
@amulienka
ďakujem Vám za príspevky, veľmi ste mi pomohli a aj ma to ukľudnilo troška 🙂 a
@katren aj si prenášala keď si šla na príjem? ako dobre by bolo keby to už zajtra mám za sebou a mám bábenko v náručí, no mám pocit že ešte budú čakať, lebo nemám žiadne bolesti 😕
@jajatko ja este na ukludnenie, mala som rodit v isty piatok a nic. a o tyzden nato v piatok mi lekar povedal, ze ked do nedele neporodim, ze pojdem v PON do nemocky. no ale v sobotu som. takze som tiez prenasala 7 dni podla ich vypoctov. ale teda asi aj naozaj, plodova voda bola uz hodne mutna 😅 😝 😀
babky ste všetky užasne ako všetky radite,veľmi sa mi to pači 🙂
@mandragora22
@dominika1988
ďakujem žienky ste zlaté, naozaj ste pomohli. všetky čo ste mi sem napísali a povzbudilo ma to. ja stresujem no vskutku sa veľmi teším najradšej by som už mala bábenko v náručí a som nedočkavá, preto sa vypytujem a hlavne preto, aby som vedela čo asi ma čaká, keďže som ešte nič podobné neprežila. verím, že všetko prebehne ok a nebudú tam so mnou veľmi špekulovať, keď už tá moja malá tak vymýšľa 😉 😀
@ivia123 no ved pockaj, ked nabehnu premudrale 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@jajatko no len si to este uzi... ked mi toto pred porodom vraveli mnohe "uzmatky", tak som nechapala. potom som pochopila 😀 😀 😀 😀
@jajatko ja som sa normalne najedla este aj rano v den,ked mi vyvolavali porod...sice mi vyvolavacka nezabrala a na druhy den sme sli odznova,ale aj veceru mi dali oni
ja som tiez v den vyvolavacky ranajkovala. tiez som podla nich prenasala i ked podla mojich vypoctov nie. na prijem som isla o 7 rano. naranajkovana. vyvolavacka mi zabrala a o 14 sa maly narodil. jedlo vadi len pri cisarskom ale aj ten ked je akutny spravia ci si najedena alebo nie. ziadna panika daj si pretoze ked budes hladna a slaba nebudes vladat tlacit
@amulienka
@janula17
@mandragora22
@cicimon
@rebroza
@katren
@dominika1988
@ivia123
@diabliq6666
@jatoma
ďakujem Vám všetkým, veľmi si to cením a budem kľudnejšia 😉 idem už hajť a ráno sa snáď aj sama nejak vypýta a všetko prebehne v pohode 🙂 dnes som si dávala aj schody aj kúpeľ a ešte snáď dostanem aj masáž od priateľa, nech mám pocit že som jej aj ja s dačím aspoň trošku pomohla, aj keď to možno vôbec nezaberie 🙂 ešte raz ĎAKUJEM 😉
@mandragora22 no ja mam taky titul za tie linky, takze "premudrala" jedna tu uz je 😀 😀 😀 😀
@jajatko mna zvozili, ked som prisla o pol deviatej, ze kde som bola doteraz.....akoze nic nepovedia a potom este aj hubuju....tak som im odpovedala, ze aj im prajem dobre rano 😀 😀 😀 a sklapli 😉
tiez som to mala ako ty, hned mi spravili prietoky a ze ok, podme na to.....ale ja som sa pri obidvoch otvarala od 4-teho mesiaca 😉 a do konca som drzala 1,5 cm 😀
@jajatko normálne môžeš jesť, nič neboj, ešte nevieš ani čo bude a koľko budeš rodiť, ja poznám veľa mamičiek, čo po vyvolávačke porodili o 12h aj na druhý deň, samozrejme to nemusí byť tvoj prípad. Neboj sa ničoho, ja som jedla a pila večer o 20h a o polnoci som bola už v pôrodnom boxe a porodila som o pol 6h ráno.
@pralinka25 ďakujem tak aj ja pôjdem tak že sa doma ešte vysprchujem, najem a pôjdem 🙂 ďakujem
drzim palce nech vsetko prebehne hladko 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@jajatko ak nebudes jest aspon 12, najlepsie 24 hodin predtym, ale ani kvapku vody nevypit, keby ta nahodou uspavali tak ti nebude vobec zle 🙂