Môžem cvičiť s Aniballom, ak som so spotrebovaným krčkom otvorená na 1 prst?

saiffffa
28. jan 2020

Ahojte, som 37tt+0, strasne som sa tesila na aniball, kvoli psychickej aj fyzickej príprave. Avsak od 36tt+0 som so spotrebovanym krckom a otvorena na 1 prst. Velmi ma to vystrašilo, tak som s aniballom nezacala, aby som neporodila nahodou skor. Dnes mi zacal 38tt a aniball ma velmi láka, ale som zrazu ustrachana, či vlastne sa mi to este oplatí zacinat tak neskoro, ci si nemozem zaniest infekciu atd. Co myslite? Lekár jednoznačne nic nepovedal.

ukulela
28. jan 2020

@saiffffa ja by som do toho za takychto okolnosti uz nesla. radsej obycajne kegelovi cviky, ako riskovat nejaku infekciu ...

pimpa12
28. jan 2020

@saiffffa skôr asi len masáž hrádze už...

uhnakova
28. jan 2020

myslim, ze ak Aniball zakazdym riadne dezinfikujes, tak je riziko infekcie male. Ak si nastavena tak, ze ho potrebujes a chces pouzit, tak to urcite aspon raz vyskusaj a potom sa rozhodnes. Skus sa trosku upokojit, treba sa nastavit tak, ze to pojde hladko a kedze mozno budes rodit behom par dni, tak by mohol byt porod lahsi, lebo dietatko bude mensie nez o nejake dva tyzdne neskor. Z mojich skusenosti zalezi hlavne na velkosti hlavicky - moja dcerka mala ovela mensiu hlavku nez syn a prakticky hned po porode som bola fit. Aniball som nepouzivala ani pri jednom dietati.

brezza
28. jan 2020

@saiffffa kludne mozes cvicit. Velmi to pomoze hlavne psychicky a naucis sa ovladat panvove dno a spravne tlacit. Mne to aj gynekologicka odporucala az do terminu porodu. Si v takom tyzdni, ze kludne mozes cvicit. Co sa tyka infekcie toho by som sa nebala. Staci dodrzat zaklade zasady hygieny pri tom. To by zeny ani pohlavny styk nemohli mat, lebo by nahodou mohli dostat infekciu. Alebo aj pri roztahovani hradze by to hrozilo. Aj gynekologicky v porodnici na poradniach mi to odporucali, dokonca vraveli, ze ani pripadne krvacanie nevadi lebo, ze dole je to uz cele prekrvene takto pred porodom. Preto niektore zeny krvacaju po vysetreni v tomto stadiu. Ako vravim, ak aj nenacvicis ziadne velke cislo pomoze ti to zvladnut techniku a porod bude lahsi a psychicky ti to pomoze.

saiffffa
autor
28. jan 2020

@brezza no ja celkovo moc analyzujem veci, na online fore mi nejaky gynekolog odpisal po opise mojej situácie, ze aniball môžem. Len nikde na internete som nenasla skusenosti inych zien v mojej situacii. A dakujem za povbudenie. Zajtra mam poradnu v nemocnici, tak sa skusim opäť spýtať, ci je to ok. A vyvolania porodu sa menej bojim, uz sme v dobrom tt.

brezza
28. jan 2020

@saiffffa kludne sa tu pridaj do skupiny. Tusim sa vola cvicime s epinom/aniballom alebo tak nejako. Tam je toho vela

katka2505
28. jan 2020

Ja by som to nepouzivala ani za nic.

lius
28. jan 2020

Ja by som cvicila, mne to velmi pomohlo, na izbu som sla po svojich, sestricky nechapali, ze som prvorodicka 🤓

mia1811
29. jan 2020

prosím tie čo máte skúsenosti s aniballom alebo epino, alebo ho používate teraz. Viem , že je už veľa takých skupín ale nikde som nenasla odpoveď. Cvičím pravidelne s aniballom teraz som na 31cm. V návode píšu , že stačí cvičiť 10-15 min , no ja stále musím cvičiť aspoň hodinu aby som videla nejaký pokrok. Akoby každý deň začínať odznova, pomaly zase rozťahovať a po cca 45 min prídem po veľkosť kde som bola včera a potom zase zväčšiť osobné maximum. No ale má to zmysel pri pôrode keď každý deň sa stiahnem naspäť ?
@lius

lula313
29. jan 2020

@mia1811 ja som to mala rovnako. Ku koncu som cvičila aj 1,5 hodiny. Dostala som sa na 32cm, potom som už len udržiavala. Dcéra mala 3940 g a ja bez jediného stehu na hradzi, hneď som sedela, naobedovala sa a odisla na sestonedelie po vlastnych😉

mia1811
29. jan 2020

@lula313 super, dúfam , že aj u mna to tak prebehne. Aj mna strašia že bude veľká 😳 dúfam že to cvičenie nebolo márne. Ďakujem potešila si ma 😊

lula313
29. jan 2020

@mia1811 určite nebolo márne😉 zo mna boli prekvapeni, že na prvorodičku som bez zranení, určite to márne nebolo, len sa treba pripraviť na to, že to tlačenie hlavicky nejde von tak lahko ako aniball😂😂😂

saiffffa
autor
29. jan 2020

Baby ja som vcera len zacala, nafukla som 18cm vnutri a potom mi to same vyliezlo von. To cvicenie dychania ze aniball ma ist uvoľňovaním panvovych svalov von a dnu mi neslo. Vyklzaval stale sam von. Co robím zle? Bolesť som necítila ziadnu.

brezza
29. jan 2020

@saiffffa neboj ked prifuknes viac uz to nebude vyklzavat. Chce to trosku treningu. Chod podla navodu

brezza
29. jan 2020

@mia1811 to si super nacvicila.

lius
29. jan 2020

@mia1811 mne to cvicenie trvalo vzdy zhruba 45 minut, ale tyzden pred porodom mi uz stacila len pol hodinka, kombinovala som to aj s masazou hradze. Ked som prisla na prijem, tak dvaja dr zhodnotili, ze mam to tam krasne pouvolnovane a teda budu vsetko robit pre to, aby ma nenastrihli, ani sa nestalo....takze len cvic pekne dalej, urcite to pomoze

saiffffa
autor
29. jan 2020

Baby otazocka, v akej polohe sa vam najlepšie cvici? Lezmo, drep... Atd? Potrebujem inšpiráciu

lius
29. jan 2020

@saiffffa mne na štyroch tak som aj rodila

mia1811
29. jan 2020

@saiffffa ja na boku ležím. Tiež som chcela na štyroch ale keď jednou rukou musím pridržiavať tak sa mi to nedá

blonda123
7. mar 2020

@saiffffa Ahoj ja som dnes 35+4 a som na 1,5cm otvorená so spotrebovanym krckom. Tiež chcem použiť aniball. Počkám ešte do 36+4 a pôjdem do toho ak neporadím do vtedy.Ved keď tam je ta hlienova zátka tak infekcia nehrozí. Samozrejme hygiena pri cvičení. Ako ti to všetko dopadlo a koľko si nacvicila?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre