Žienky prosím vás potrebujem poradiť caka ma cisársky rez 15.oktobra zo zdravotných dôvodov, len pri poslednej návšteve gynekológa sa bojím lebo mi povedal ze ak by som bola otvorená na 6 prstov Musa by som rodiť prirodzene a to by som nedokázala lebo trpím panickou poruchov mam papier aj od psychiatrický už mám aj papiere na sekciu všetko vybavene, len prosím vás ako to je ak je dieťa už v pôrodnych cestách nemôže sa už vykonať sekcia? Prosím vás o vaše skúsenosti diepôrodnycestách už sa nemôže vykonať pôrodnych cestách už sa nemôže
@beky1813 takže keby som bola otvorena na 6 prstov už mi nič iné neostáva?
Doktor ma pravdu,nie neda sa to. Ale dokazala by si to. Par krat by si zatlacila a bolo by vonku. Mam 2 sekcie za sebou a teda na psychiku je to riadny zaberak. Zvlast ta bolest po a dalsie tyzdne + 12/24hod nehybnost..Z tohto dovodu uz ani dalsie nemame,mam fobiu z tej operacie,ked viem,co to obnasa.
Otvorenie krcka maternice napr na 6cm este neznamena, ze dieta je v porodnych cestach. Sekcia sa da spravit aj ked je zena na 10 cm otvorena. Dolezite je, aby babatko nebolo za lonovou kostou panvy. Ak mas ale sekciu planovanu, nemusis sa obavat, ze by si sa dostala do stavu, kedy by bolo babo v porodnych cestach.
Drzim palce.
@janina3479 ja som prisla otvorena na 8 prstov bolesti ziadne dieta v porodnych cestach a otocene zadockom...rodila som normalne ale porod rychly..a to som mala sekciou povodne
Preto je vhodné plánovanú sekciu urobiť skôr a nie v deň TP. Napr.v LM mi naplánovali sekciu presne na termin.mala sa ale vypýtala skôr,spustili sa kontrakcie ale nebola som vôbec otvorená takže pohoda.mam zdravotné problémy a lekárka nakazala sekciu pri prvom pôrode,no pri druhom som mala inú lekárku a tá povedala že sekciu nedá.som sa strasne bála že to nedám a dostanem z vyčerpania záchvat ale dala som to.ked už bolo po všetkom som normálne povedala že prirodzený bol lepší aj rýchlejšie sa zotavila.po sekcii a hlavne rozchodeni som sa dorevala.
@svetlana35 a prosím ta ty sa rozhodla pre prirodzený porod
@janina3479 jasne ze nie oni mi ani na vyber nedali ved o 15 min sa narodil maly
Uz zase ju tu nestraste, mam za sebou 2 sekcie a nebolo to nic strasne, akurat sa netreba velmi lutovat a treba sa cimskor hybat.
@janina3479 A co sa tyka toho otvorenia-mozes byt aj na 10 prstov a dieta nemusi byt zostupene do por. ciest, takze nie od toho, na kolko si otvorena, zalezi, ci sa da/neda este sekcia urobit, ale od toho, kde je dieta.
@janina3479 bolo to velmi rychle 🙂
@janina3479 ja som rodila predcasne v 35tt
@janina3479 odporucala by som ti vybavit si porodnika a cisarsky by ti mali urobit tak tyzden pred terminom. Hlavne vsak bud kludna, lebo aj stres skodi aj malemu aj tebe a moze spustit porod.
Ja mam panicku poruchu a 3 sekcie a poviem ti - vybrala by som si radsej prirodzený porod. Netušíš co ta čaka. Škoda vysvetľovať lebo si sa uz rozhodila ale robis obrovsku chybu
@momof3 presne ako pisete tiez mam.2 za sebou caka ma 3 no keby mam na vyber idem prirodzene to zotavenie po normalnom a cisarskom sa neda ani porovnat par hodin bolesti clovek vytrpi no po sekcii aj niekolko mesiacov boli
Na otázku odpovedať neviem, no chcem ken napísať ze nestrašte ju chuďa sekciou.
Ja mam za sebou dve. Teda deti už neplánujeme ale kľudne by som zvládla aj ďalšie dve. Kazdy sme na bolesť nastavení inak ale u mna je teda horšia návšteva zubára ako sekcia.
Treba sa cim skôr začať hýbať a je to Ok . Mali sme na izbe ženu po normálnom porode ktorá si 5dni nemohla ani sadnúť, my sme už boli Ok, takze nie vzdy ten prirodzený menej boli. A ja som si teda zažila aj tie ozajstne kontrakcie pri prvom porode som mala akútnu sekciu takze viem tie bolesti porovnať. Teda normálne by som už rodiť nešla
Neboj, sekciu ti urobia, nech budeš otvorená akokoľvek. Keď je naplánovaná, nebude sa čakať do zostúpenia dieťaťa do pôrodných ciest. 🙂 A ničoho sa neboj, ja som narodená sekciou a moja mama na žiadnu traumu nespomína ani pekelné bolesti po nej. (To ja by som o svojom prirodzenom pôrode mohla rozprávať veeeľmi dlho a nikdy viac.)
@pininka ja mam chvalabohu termín pôrodu 20.10 a sekciu mam 15.10
@janina3479 To ti povedal blbosť ten lekár 😂😂 ja som bola otvorená na 8 cm, už ma nútilo tlačiť a išla som pekne na sekciu, lebo hlava nepostúpila do ciest. Ale aj je hlava v cestách, musí sa kliešťami, extraktorom.. lebo ona ta hlava je potom medzi lonovými kosťami a to by sa zadusil, a ani by ho operačné nevedeli vybrať
@janina3479 tiez som bola otvorena na "6 prstov", gynekolog do poslednej chvile zvazoval prirodzeny porod, lebo moje telo bolo pripravene rodit normalne... No moja dcera bola otocena panvovym koncom a este tak nestastne, ze nozicky mala priamo pred sebou...to si lekar netrufol, lebo by jej vyklbil nozky, tak nakoniec cisarsky v celkovej anesteze, to este mali pokazene ekg a ked sa mala narodila, tak mali podozrenie na downov syndrom... Dnes ma 18 rokov, je zdrava a krasna zena z nej...neboj, nestresuj, vsetko bude dobre...
@janina3479 Ja som rodila prirodzene s PP a to mám aj heperventilačnú tetániu
@drobcek26l ak si po prirodzenom porode nevedela sadnut, tak kvoli nastrihu,ale tam tiez plati cim skor to rozhybat...a mimochodom,stacil by ibalgin a sadla by si hned ;) a rozchodila
@iwesska toto je individulane, nie je to take jednoduche ze zatlačis a je vonku. ja som tlačila hodinu, strach, bolesti, upadanie do bezvedomia. Uplne ti verim ze aj sekcia je tazka, je to operacia ale aj prirodzeny môze byt taky. ja mam tiez traumu z pôrodu a bojim sa mat niekedy dalsie.
@janina3479 ak mas panicku poruchu, treba riesit to, aby si bola v pohode. Porod prirodzeny aj cisarskym moze byt v pohode bez komplikacií, ale aj nemusi. A psychicky stav po porode je tiez kapitola sama o sebe. Urob vsetko preto, aby si bola ty v poriadku, lekari urobia zas svoju pracu.
@dskjhfdlkdjhl mala by som otázočku na teba aké bolo zotavovanie po druhej? Bolo to take iste ako prvé či o niečo horšie? 🤔 prvé som mala tiež sekciou a ako ty píšeš nebolo to nič hrozne len trebalo vydržať prvé dni a hýbať sa. No čo som čítala tak druha je horšia tak či to tak naozaj je aj podľa teba 😅 lebo ja sekciou musím ísť či chcem alebo nie aj pri druhom čo teraz čakám. Bohužiaľ moja panva je priúzka takze prirodeny u mna nehrozí 😅
@dominika7990 ja som obidva razy uz v porodnici chodila vystreta, lebo som velmi skoro zacala cvicit-uz tam na izbe. Zalezi od kondicie. Ja som druhy-krat rodila takmer v 40-tke a pohoda. Samozrejme, keby som mohla rodit prirodzene, tak by som bola radsej, ale ked to nejde, tak to nejde, nezblaznim sa kvoli tomu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Nie, ked uz je v porodnych cestach, tak sekcia nie je mozna