Zdravím mna šili a po 3 týždnoch som sa pozrela na ranu v zrkadle ...no a zdá sa mi to nedošité ...neviem či si to len namýšlam ale ta rana je divna a určite to nieje tak ako to bolo v poslednom čase može sa stať že ma budú šit opakovane ?????a dosť do štípe
mne sa rozpadol jeden steh a vznikla mi asi 1cm ranka, tiez bolela a stipala, ale nezasivali ma, po 3tt sa to pomaly zahojilo samo, teraz po tom nevidiet ani stopy
Ahojte, mňa po pôrode šili 1,5 hodiny, takže som zašitá akko prešívaná deka. Druhý deň po príchode z pôrodnice som sa roztrhla a mala som asi tak 7 až 10 cm dieru, tak som išla späť na Kramáre a tam si ma chceli nechať, že to musia opôť celé rozrezať a znovu zašiť. Ja som ale nechcela ísť opôť ležať, tak som išla ešte za jedným chirurgom a ten mi odporučil, aby som si to každé dve tri hodiny prečistila betadenom a dala na to vlažný skoro studený obklad z repíka. Najprv som neverila, myslela som, že skončím aj tak na tom šití, ale tak za dva dni sa mi to začalo samé zatvárať, čo som nechápala. Asi tak za dva tri týždne som to mala celé zavreté a bola som rada, že som si to nedala znova šiť.
Takže jednoznačne odporúčam vyčistiť betadinom a dávať repíkové obklady.
ahoj ja som tam mala akoby kusok ziveho masa... krvacolo to (ten kusok) asi 2-3 mesiace a potom to zmizlo...pravda je ze ma dr chcel poslat aby mi to odstranili ale ja som nesla, povedala som si ze pockam co to spravi,kedze ma to nebolelo a ono to zmizlo...co sa samotneho sitia tyka, sedela som po tyzdni uplne bez bolesti...
co sa obkladov tyka mne tiez dr odporucil ale kamilky..asi je to jedno hlavne si to niecim cisti...🙂
ahoj..este si len v sestonedeli..cize sa to este moze zahojit, aby si bola spokojna
casto si ranu oplachuj, urcite po kazdom pouziti WC, ale kludne aj medzi tym, mozes umyvat v repiku, kamilkach, davaj na to betadine - bud mast alebo roztok /ale iba ak nie si alergicka nan/, casto vetraj
ono sa to pravdepodobne zhoji, ale kym sa to zhoji, moze to samozrejme stipat
mozno sa takto opakovanemu sitiu vyhnes 😉
toto je zázrak na hojenie rany po šití... mám vyskúšané.... http://www.mojalekaren.sk/dm-dermo-chlorophyl-s... 😵
tak teraz som až vystrašená. ked som sa pýtala po zašití či sa mi to nemôže len tak otvoriť tak sa tá babenka usmiala že určite nie 😲 doma ma trošku štipkal malý kúsok-asi jeden steh (a to som teda bola riadne zašívana) a po dohode s mojou mamou sme si povedali že poexperimentujeme a začala som si dávať na vložku betadin. štipkanie prestalo, na tvrdej stoličke ale určite nemôžem dlho sedieť ešte (2týždne po zašití) ale inak nemám pocit že by to bolo zlé. ale určite nemám odvahu sa pozrieť do zrkadla 😅 takže Enny keď ti viacerí radili betadin čo u mna bol len taký výmysel tak na tom niečo bude 😉 skús to alebo ešte oplachovanie s repíkom. švagrinka takto oplachovala repíkom ale jej nezmizlo šitie tak musela ísť na vybratie stehov a tam sa čudovali ako krásne to má zahojené po tom repíku.
ahoj mne sa to tiez rozpadlo dokonca som mala z toho aj horuky ale nedala som si to zasit lebo som sa bala 😅 mne nato dali este pred odchodom z porodnice aj peroxid 3 percentny s tym som si to dezinfikovala a este som si nato davala taku fialovu vodicku uz neviem ako sa to volalo 😒 a samozrejme si to opalchuj vela a nechaj susit volne a najma sa oplachuj po kazdom Wcku 🙂
ahoj mna zasivali hodinu a ked som prisla domov 2 stehy sa mi rozpadli. Bola som hned aj u gynekologa a ten mi povedal ze si mam robit casto sedave kupele v repiku. Bolelo ma to dlho a rana sa zacelila az po 3 mesiacoch no vidno to - takze drzim palce 😉
mne sa rozpadol tiez asi 1 steh, bola to hlboka ranka. velmi mi na to pomohla mast-krem Ialugen. predpisala mi to detska lekarka na popraskane bradavky, ale pomohlo to uzasne, kazdy den bolo vidno pokrok a sitpanie preslo behom 24hod. je to antibioticka masticka, urcena na hojenie ran a popalenin
....avsak zahojilo sa to trochu cudne, sice to neboli, ale vidno ze tam chybal 1 steh. nebyt tej masticky, neviem ako by to dopadlo... nabuduce ked pojdem rodit, beriem ju hned do porodnice a budem si ju co najskor davat na ranu 😀
ahoj. ja som si ranu striekala dermo chlorophylom, po príchode domov, som mala ranu na dvoch miestach takú červenú a trocha sa mi rozchádzala, ale poctivo som si to striekala a ono sa to po čase zacelilo.
ahoj,ja som po oboch pôrodoch používala tekuté mydlo BETADINE,je to zároveň aj dezinfekcia a o týždeň som ani nevedela,že ma zašívali
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ahoj, mne sa rana zle zrastla, presivali mi to ambulantne, bol to len kusok. na kontrole po 600nedeli sme to skonzultovali a bez problemov mi to spravil 🙂