Môže byť termín pôrodu podľa screeningu zle vyrátaný?

29. sep 2020

Dobrý večer ,chcem sa opýtať či sa vám niektorej stalo,že podľa ultrazvuku vám bol vypočítaný zlý termín pôrodu? Dnes som bola u môjho gynekológa so správou zo screeningu a povedal mi,že mám termín pôrodu upravený o desať dní skôr oproti pôvodnému sonu. Ale keď som sa teraz pozrela do aplikácie ,kde som si zapisovala BT ,tak som musela otehotnieť o cca 10-14 dní neskôr ,keď bola ovulácia. Nemôže sa stať niečo bábu,keď bude pri pôrode menšie? Hlavne keby sa stalo niečo a budú má hnať skôr na pôrod?

lucinka1988
29. sep 2020

Ja mám terajšie tehu tiež posunuté aspoň o 10 dní- reálne som mala ovuláciu neskôr ako 23.deň cyklu a lekár mi stále ráta termín pôrodu podľa poslednej ms, čo teda vôbec nesedí. Ale rozmery bábätka sa zhodujú s realitou, je menšie aspoň o 10dni- presne tak, ako som otehotnela. Moj gyndoš si nedá povedať, teraz čaká, čo mi povedia na 3D ultrazvuku v 20.tyzdni, pevne verím, že mu to tam ten lekár na UZV napíše a termín mi upraví. Lebo potom sa deje presne čo píšeš- budú ti vyvolávať pôrod v domnení, že prenášaš a pritom ešte nie si ani v termíne.

marvin1234
29. sep 2020

Ja som pri prvom mala podľa MS termín 3.5. a podľa USG 24.5...nakoniec mi 15. robili sekciu lebo už bol najvyšší čas. Neboj sa, doktori si ťa posledujú, zmerajú prietoky a podobne a urobia čo bude treba.

autor
29. sep 2020

Mne podľa prvého a druhého sona dátum sedel s ovuláciou, ale teraz mi to podľa posledného ultrazvuku na screeningu posunuli termín o 11 dní dopredu ,takže sedí s termínom MS,ale určite nie s ovuláciou. A dr tvrdil,že tento ultrazvuk je smerodajný.Uvidím ,čo mi povedia v 20 tt.,aby malé zbytočne neťahali skoro vonku. Žijem v ČR a tu teraz každý straší s covidom,tak tie ultrazvuky sú na minútu a rýchlo preč,tak dúfam,že sa to do pôrodu zlepší a bábo odsledujú.

marvin1234
29. sep 2020

Určite áno, netráp sa, bežne sa necháva prenášať tuším aj 10 dní ak sú prietoky a ozvy v poriadku, takže v krajnom prípade ti to vyjde na termín. Mne sa to teraz v druhom tehotenstve tiež už dva krát menilo o dva týždne... príde mi, že doktori s tým ženu zbytočne nervujú fakt. Držím palce 😊

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucinka1988
29. sep 2020

@bambulienka25 a to je v mnohých prípadoch veľká chyba!!!

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. sep 2020

@bambulienka25 Len vieš ja mám cykly skoro 50 dní. Takže podľa ms mi to nemôže sedieť. Ovulácia podľa bazálnej teploty bola až na nejaký 35 deň a nie na 14 ako to bežne doktori rátajú.

autor
29. sep 2020

@marvin1234 Držím ✊ nech ti to dobre dopadne. Musíme veriť doktorom. 🙂

lucinka1988
29. sep 2020

@bambulienka25 veď práve!!

danielahamar
29. sep 2020

Mne sa posunul termín zo 7 na 2.1 na morfo, čo určite podľa mojich záznamov nie je mozne😄

lucinka1988
29. sep 2020

Mávam to rovnako, tiež cykly aj 45 dní. Už sa len smejem, keď prídem na poradňu a gynekológ si ide zase svoje, že samu zdá, že plod je o 10dní menší. Ja mu len vždy zopakujem, že áno je, lebo som otehotnela neskôr a nie na 14.deň..Čo už

katuskatt
29. sep 2020

Ano stalo,bohuzial som sa to dozvedela az na poradni v porodnici. Mala som byt v 39 tyzdni,realne som bola v 36 a mame doma predciasniatko, bol 5 dni na JIS mal problemy s aritmiou

autor
29. sep 2020

@lucinka1988 U mňa práve vravia ,že je malé väčšie a tomu práve nerozumiem. Sedí im to podľa ms aj keď ovu bola určite o dosť neskor. Dúfam,že bude drobec v poriadku.

krisbar
30. sep 2020

Ja viem presne svoj den otehotnenia a kedze chcem zazit prirodzeny porod a nie to masiarstvo co sa v SK porodniciach vykonava, tak si pockam az ked sa babo bude sem tlacit same, ono totiz presne vie kedy je jeho cas a nie lekar zo sona. Samozrejme absolvujem vsetky vysetrenia, ale nebudem sa stresovat ak este v 40tt budeme kompaktni.

evinka3007
30. sep 2020

Ja som mala termin porodu 15.7., maly sa narodil 11.7. (prirodzene) s tym ze som ho uz ktovie kolko prenasala, supala sa mu koza na celkom tele a vraj sa to stava babatkam co su uz dlho v plodovej vode...tak neviem o kolko sa sekli s terminom 🤷‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre