Dobrý večer ,chcem sa opýtať či sa vám niektorej stalo,že podľa ultrazvuku vám bol vypočítaný zlý termín pôrodu? Dnes som bola u môjho gynekológa so správou zo screeningu a povedal mi,že mám termín pôrodu upravený o desať dní skôr oproti pôvodnému sonu. Ale keď som sa teraz pozrela do aplikácie ,kde som si zapisovala BT ,tak som musela otehotnieť o cca 10-14 dní neskôr ,keď bola ovulácia. Nemôže sa stať niečo bábu,keď bude pri pôrode menšie? Hlavne keby sa stalo niečo a budú má hnať skôr na pôrod?
Ja som pri prvom mala podľa MS termín 3.5. a podľa USG 24.5...nakoniec mi 15. robili sekciu lebo už bol najvyšší čas. Neboj sa, doktori si ťa posledujú, zmerajú prietoky a podobne a urobia čo bude treba.
Mne podľa prvého a druhého sona dátum sedel s ovuláciou, ale teraz mi to podľa posledného ultrazvuku na screeningu posunuli termín o 11 dní dopredu ,takže sedí s termínom MS,ale určite nie s ovuláciou. A dr tvrdil,že tento ultrazvuk je smerodajný.Uvidím ,čo mi povedia v 20 tt.,aby malé zbytočne neťahali skoro vonku. Žijem v ČR a tu teraz každý straší s covidom,tak tie ultrazvuky sú na minútu a rýchlo preč,tak dúfam,že sa to do pôrodu zlepší a bábo odsledujú.
Určite áno, netráp sa, bežne sa necháva prenášať tuším aj 10 dní ak sú prietoky a ozvy v poriadku, takže v krajnom prípade ti to vyjde na termín. Mne sa to teraz v druhom tehotenstve tiež už dva krát menilo o dva týždne... príde mi, že doktori s tým ženu zbytočne nervujú fakt. Držím palce 😊
@bambulienka25 a to je v mnohých prípadoch veľká chyba!!!
@bambulienka25 Len vieš ja mám cykly skoro 50 dní. Takže podľa ms mi to nemôže sedieť. Ovulácia podľa bazálnej teploty bola až na nejaký 35 deň a nie na 14 ako to bežne doktori rátajú.
@marvin1234 Držím ✊ nech ti to dobre dopadne. Musíme veriť doktorom. 🙂
@bambulienka25 veď práve!!
Mne sa posunul termín zo 7 na 2.1 na morfo, čo určite podľa mojich záznamov nie je mozne😄
Mávam to rovnako, tiež cykly aj 45 dní. Už sa len smejem, keď prídem na poradňu a gynekológ si ide zase svoje, že samu zdá, že plod je o 10dní menší. Ja mu len vždy zopakujem, že áno je, lebo som otehotnela neskôr a nie na 14.deň..Čo už
Ano stalo,bohuzial som sa to dozvedela az na poradni v porodnici. Mala som byt v 39 tyzdni,realne som bola v 36 a mame doma predciasniatko, bol 5 dni na JIS mal problemy s aritmiou
@lucinka1988 U mňa práve vravia ,že je malé väčšie a tomu práve nerozumiem. Sedí im to podľa ms aj keď ovu bola určite o dosť neskor. Dúfam,že bude drobec v poriadku.
Ja viem presne svoj den otehotnenia a kedze chcem zazit prirodzeny porod a nie to masiarstvo co sa v SK porodniciach vykonava, tak si pockam az ked sa babo bude sem tlacit same, ono totiz presne vie kedy je jeho cas a nie lekar zo sona. Samozrejme absolvujem vsetky vysetrenia, ale nebudem sa stresovat ak este v 40tt budeme kompaktni.
Ja som mala termin porodu 15.7., maly sa narodil 11.7. (prirodzene) s tym ze som ho uz ktovie kolko prenasala, supala sa mu koza na celkom tele a vraj sa to stava babatkam co su uz dlho v plodovej vode...tak neviem o kolko sa sekli s terminom 🤷♀️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja mám terajšie tehu tiež posunuté aspoň o 10 dní- reálne som mala ovuláciu neskôr ako 23.deň cyklu a lekár mi stále ráta termín pôrodu podľa poslednej ms, čo teda vôbec nesedí. Ale rozmery bábätka sa zhodujú s realitou, je menšie aspoň o 10dni- presne tak, ako som otehotnela. Moj gyndoš si nedá povedať, teraz čaká, čo mi povedia na 3D ultrazvuku v 20.tyzdni, pevne verím, že mu to tam ten lekár na UZV napíše a termín mi upraví. Lebo potom sa deje presne čo píšeš- budú ti vyvolávať pôrod v domnení, že prenášaš a pritom ešte nie si ani v termíne.