Môže byť pri pôrode sekciou manžel pri mne? 🙂
Závisí od krajiny. V UK áno.
Na sk u kocha tiez ano
No práve preto sa pýtam keď som videla niekedy videa na YT tak manžel bol pri pôrode aj keď sekciou...
Takže na SK sa to asi nedá hej? 😏
Tu kde ja zijem ano. A muz bol cely cas pri mne. Malu mi dali do narucia a cely team zatlieskal k zdravemu dietatku. Bola to super skusenost.
Píšem, že u kocha sa dalo, na sk
U Kocha v Bratislave sa dá, po ošetrení si môže otecko pestovať bábo až kým ženu neprevezú zo sály na izbu.
ano moze - ale iba v pripade ak je to planovana sekcia a budes mat spinalnu anesteziu (nie celkovu) - bezna prax u nas na slovensku tiez - neviem, kde chces rodit ale da sa uz aj u nas, v BA urcite
ak rodis akutnou tak to ho zvyknu poslat prec ale vie byt potom s babom - napr. aj bonding vie robit otec/dieta
V koch je to možné.
Rodila aom min rok u kocha sekciou a muz nebol pri tom. Hned ako babatko vybrali, bol pri babatku, ako ho umyli, odvazili atd, potom mu ho nechali v naruci, az kym neboli so mnou hotovi.
Previezli ma na izbu, spolubyvajucu robili hodinku predo mnou a jej muz bol na sale.
Tak si vyber ako to je 🙂 neviem a to som bola pri tom
Mám dve sekcie 3 a 1r dozadu,na východe nie,mala som ich plánované a v spinale
Pri pôrode sekciou neodporúčam prítomnosť muža.nie je to až taká super podivaná pre laikov.
@janinah môj bol a nikomu nezavadzal, bol pri hlave a bolo to veľmi dobre, malého videl skôr ako ja, mal ho na rukách skôr ako ja a celkovo to bol preňho zážitok na celý život a to som bola v podstate neplánovane o 0.07 sa malý narodil. Mali sme povolenie od prednostu s tým, že si bol vedomí, keďže išlo o 3 sekciu, že keby niečo, nejaká komplikácia, musí okamžite odísť. Naopak, mala som bezproblémový zákrok a vnútorné jazvy vraj ukážkové. Asi ide od prípadu k prípadu. Na sále bola uvoľnená, príjemná atmosféra. Muž doteraz spomína, ako sa s Dr prezliekali spolu a žartoval, teda drm🤩, muž asi veľmi toho nebol schopný, ale celkovo nebolo cítiť stres a napätie. Gratulácie na sále. A proste fakt oproti prvým dvom neporovnateľne
@janinah bude zavadzat rovnako ako pri prirodzenom porode - aj tam aj tam stoji pri hlave a drzi ta za ruku 🙂 ved nechodi za lekarom a nepyta sa ho cim ju rezete alebo nepodam vam skalpel? a ked je situacia vazna a nieco je v neporiadku vyhodia ho von a zavolaju neskor, myslim, ze ziadny typ porodu nie je uplne "mnamka" a budem chodit opakovane 😃 ale to je len moj nazor
@petamich nesuhlasim,neviem kde by mi pri hlave sedel ked z jednej strany som mala pristroj ktory monitoroval moje dychanie apod a z druhej strany salovu sestru,vedla nej uz hned lekar ktory asistoval. Mala som trikrat sekciu zakazdim to bolo rovnake. Je ine ked uz je dietatko vonku a konci sa s operaciou a muza pustia si sadnut k zene, resp mu daju dieta.
Nemôžem uveriť, že sa take niečo ešte rieši. Nikto pro sekcií nezavadzia, väčšina otcov sú radi, že tam môžu byt a matky tiež, tieto nekonečné výhovorky slovenských lekárov 🙄
@sisaka 👏 súhlasím... nikde nezavadzajú len na slovensku, hmmmm
V starej Ľubovni je to bežné.
@any_soj čo stážisti, niekedy sa príde pozrieť aj upratovačka, lebo "aj ja chcem vidieť miminko" - vlastná skúsenosť zo sona z ružinova - myslela som si, že je to sestrička, až posledný deň som zistila, že to upratovačka, skoro ma yeblo od jedu (a to nehovorím o pôrode! to je "len" sono)
@pininka1 podla mna zalezi od situacie, porodnice, porodnika, porodneho boxu a pod. - za mna su to castokrat vyhovorky niektorych lekarov/porodnic, aby mali pokoj a ze zene by to psychicky pomohlo a pod. im je ukradnute 🙂
myslim, ze ked sa chce, tak sa da, len asi este chvilu potrva, kym aj u nas celoplosne bude standardom to, co v niektorych porodniciach a v zahranici uz standardom davno je
Suhlasim, ze u kocha na sale boli skveli, velmi fajn. Muz mi nechybal :D dali mu babo vonku (vedla) hned ako ho vybrali
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Nie. Veď to je normálne operácia