Môj manžel síce nechce byť pri samotnom pôrode vo vypudzovacej fáze na pôrodnej sále, ale ti dlhé hodiny v otváracej fáze vo vzdychárni by mi chcel byť oporou.
ano moze, ale myslim ze platit bude za to rovnako ako keby bol aj na porodnej sale..
je to hlavne o tom kde budes rodit a kolko tam bude zien.. ked si predstavim tu malu izbu a chodbicku v Ruzinove kde su maminy pred porodom tak tam naozaj tazko aby bol este aj otecko... a potom to inej mamicke moze vadit..
nam sa teda podarilo ze manzel bol cely cas pri mne a teda v ruzinove ale rodila som pomerne rychlo a v noci zo soboty na nedelu a bola tam okrem nas len jedna kocka...
takze ak to chces tak potom je treba ist tam kde sa da napr. zaplatit sukromny porodny box, alebo do Kocha.... ale v takej klasika BA porodnici je to len loteria s nie castym uspechom ze bude manzel pocas druhej porodnej doby pri tebe...
v BA na kramarochna vzdycharni nemoze byt otecko lebo tam lezia aj ine rodicky. ale moze byt az zenu daju na porodny box a ked je volny tam otecko moze byt to ze to je porodny box nedaju ta tam vtedy ked hned pojdes tlacit, jasom tam bola s mm od 8h-13:30 kym ma nedali na operacku. zaplatit otecka musis a musis tam mat aj posedenie so psychologickou
V PB moze, boli sme tam naraz 3 rodicky a vsetky s manzelmi, z ktorych jeden k samotnemu porodu nesiel. 😉
ja som rodila v TN, ked ma prijali nikto v tom čase nerodil tak bol manžel celý čas na vzdychárni somnou, a potom sme prešli na pôrodnu sálu. Neviem si predstaviť, že by som tam bola úplne sama od 9:30-19 hod.kým sa mala narodila.
myslim ze moze,ale nemusia to byt dlhe hodiny ako pises...mozno ani nestihne prist pokial bude v praci a bude po vsetkom 🙂
zalezi podla toho kde budes rodit.rodila som na Kramaroch a tam nemohol byt.iba mozno ak by si bola sama na vzdycharni.ale je to aj dobre ze tam nemozu byt aj ked aj ja som ho velmi chcela.ale aj z druhej strany neviem si predstavit ze by tam bol aj iny otecko.nepacilo by sa mi to
to co je vzdycharen? to som v BS ani nevidela :P hned ma supli na kozu do saly a mala som smolu, 6 hodin som sa z tade nepohla a samo.. otecko tam bol cely cas.. sice nakoniec konecne si vydychol a isiel biely ako stena na kavu... :P Ako keby neviem aky vykon podal.. ale vlastne ani si neviem predstavit na co chudak myslel cely ten cas... to tak rychlo preslo... a nic sme nerobili :(
U nas ano to jest.P.B.pri obidvoch bol od prvej kontrakcie, aj dve hodiny na sale po porode.
pri prvom pôrode bol manžel až neskôr, ale teraz bol som mnou celý čas len kým ma vyšetrili tak nebol a potom 5hodin bol so mnou až kým nevidel malého 🙂
ja som rodila v TN a bolo to v case ked bol "naval" rodiacich, ked som bola na vzdychrani sama tak mohol byt chvilu pri mne ale povedali mi ze ked tam dovezu dalsiu buducu mamicku tak bude musiet odist aby kazda buduca mamicka mala to svoje sukromie...
kedze si z okresu SC, tak ja sa vyjadrim k TT 🙂 v porodnici v TT moze byt otecko na vzdycharni (su 4 izby, ak sa nemylim, s 2 postelami v kazdej), pokial je tam rodicka sama, t.j. nie su dve na izbe. Vtedy to kvoli sukromiu tej druhej rodicky nedovolia. Ja som 1.x bola v celej porodnici sama, druhy krat tam bola este jedna mamicka, takze sme v pohode mohli byt kazda sama. Keby ti na tomto tak velmi zalezalo, tak v TT mas asi vacsiu sancu na uspech v tejto poziadavke ako v BA.
ja som oboch synov rodila v TT a bol so mnou po cely cas aj na vzdycharni aj potom pri samotnom porode. pri prvom sa mi zdalo ze bol mierne dezorientovany a mal chut ujst ked som uz tlacila ale pri druhom mi bol velikou oporou hlavne pri uz samotnom porode. Nikto s tym nerobil ziadne oracie ci moze alebo nemoze byt pri mne.
my sme vzdycharen ani nezazili, hned sme isli na salu v TN a za 2 a pol hodky to bolo 🙂 😲 Manzel mohol byt cely cas pri mne. Vacsinou ked je viac zien na vzdycharni, tak chlapa tam nedaju, aby sa niektore buduce mamicky necitili blbo...niekomu to moze byt neprijemne, ze je tam cudzi chlap. Ale ked pojdes rovno na salu, cize budes dost otvorena, tak tam asi bude moct byt. Najlepsie je zavolat priamo do porodnice, kde chces rodit, a opytat sa, ako to tam chodi.
Ked prides napr. otvorena na 1-2 cm, tak Ta daju na vzdycharen, ale ked prides otvorena na 6-7 cm, tak uz ides na salu. Pri 10 cm sa rodi.
Ja som mala mat normalny porod,no hlavicka nesla dole az po 13 hodinach som dostala cisarsky. Ale boli sme dopredu dohodnuti,ze manzel bude pri porode.
No pri cisarskom nemohol,ale predtym bol skoro cely cas so mnou,masiroval a hladkal ma,pomahal kde vedel.
Neviem,ci je to vsade tak,to asi zalezi aj od nemocnice,ale u nas ked zaplatis ten poplatok za to,ze bude ocino pri porode,tak moze byt s tebou. A ak sa rozhodnete,ze vnutri uz nechce byt,tak to podla mna budu tolerovat,aspon by mali.
V BA na Antolskej otecko nemôže byť na vzdychárni, kvôli súkromiu iných mamičiek. Môžete byť spolu na chodbe akurát tak 😀 Mne to najprv tiež zatrhli, ale potom nás šupli spolu rovno na pôrodný box, keďže som rodila v noci a úúúúplne sama na pôrodnej sále. Totiž pôvodne som trvala na tom, aby mi dali nadštandardný pôrodný box - takú samostatnú miestnosť za príplatok. Ale nakoniec sa im nechcelo vypisovať papiere 😀
Ja som rodila vo Zv a na čakačke sme boli 3, oddelené len plachtovými zástenami a každá sme tam niekoho mali...keď si zaplatili nebol problém, ešte aj v sprche a na tých kadejakých vyšetreniach bol pri mne...kým som nešla tlačiť.vtedy ušiel a kukal spoza dverí :D
mozno budes mat velmi rychly porod a ani na vzdycharni by si byt nemusela 😉 ....
Skoda, ze si nenapisala, kde budes rodit. Zalezi to od porodnice. Ja som rodila na Kramaroch a tam to funguje tak, ze ked si na vzdycharni sama, tak tam manzel moze byt. Ked su tam aj ostatne rodicky, tak nie. Pravdupovediac, ani mne by nebolo prijemne, keby so mnou na vzdycharni bol cudzi chlap (nebodaj chlapi, keby tam bolo viac rodiciek). Takze sa informuj vo svojej porodnici.
U mna napr. to bolo tak, ze ked som rodila 1. krat, tak bola vzdycharen plna a manzel so mnou isiel az na salu. A ked som rodila 2. krat, tak som bola na vzdycharni sama (pravda, len 5 minut, potom som isla rodit) a manzel tento porod nestihol, pritom podmienky pre jeho pritomnost by boli 🙂
Ja som MM ani za svet nechcela pri pôrode..realita bola nakoniec uplne ina... prisiel a ja som bola happy ,ze tam je ...aj na pôrodnu sal istiel a ja som bola opat len stastna,ze tam je ... ze je svedok (ak by hoci čo) a mal v ruke aj fotak ... tie prve momenty mame na video ... ked si to pustam , plačem od stastia ... Stál zamnou ...nevidel nič čo by ho mohlo nejak rozrušit .... Citila som - ze tam je ... Len mi musel slúbit , ze neprehovorí 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Akoze takto, nemoze mu v tom nikto zabranit ak sa nenecha. Porodnica nie je vazenie, kde je clovek docasne zbaveny slobody.
Ina vec je ze niektore porodnice to stale prilis netoleruju, resp. nahodia rozkazovacny ton a interne smernice a hento tamto...
je dobre sa dopredu informovat, nielen v porodnici, kde mozu tvrdit jedno a prax byt ina ale aj si overit u tych co tam rodili.
Myslim vsak ze vacsinou by prave s tymto uz nemal byt problem.
Btw: co som pocula tak vacsina oteckov ked uz je ten cely cas na vzdycharni aj taki co predtym nechceli ist na sal, nakoniec idu...ved tlacenie je uz so vsetkeho najlahsie, ked nie su ine komplikacie, je to vyslobodenie. A nikdo nevravi ze musi tam cumiet medzi nohy, ale pekne drzat za ruku, a pozorat neutralne ku hlave....a privitat cerstvo zrodeneho tvorika. (Jasne ze ked nadalej nebude chciet treba respektovat.)