Mohli ste mat pri cisarskom reze nalakovane nechty? V papieroch od anesteziologa je napisane ze nechty nemozu byt nalakovane. Mate s tym niekto skusenost?
ja so sice nehty nalakovane nemala ale sekciu mi robili v ponozkach🙂
Ja som mala akútny cisársky rez a mala som nalakované nechty aj na nohách aj na rukách. Nebol čas ich odklakovať. 🙂 A nič sa nestalo - sme tu. 🙂 Ale predpokladám, že pri plánovanom cisárskom reze budú chcieť, aby nechty boli odklakované.
Dakujem Vam. Prislo mi to nejake divne, ale spytam sa aj v nemocnici ci maju byt odlakovane..... 🙂
@klarita1979 oni to nechcú preto keby sa vyskytli nejaké komplikácie, napr. že by ti začali zelenieť prsty alebo nechty aby to videli....takže je to pre tvoje dobro
@klarita1979 nehty by nemali byt nalakovane,kedze ked sa nieco deje ako prve modraju lozka pod nechtami,tak aby to mali moznost hned vidiet , ak su nalakovane tak to nevidno 😉
oficialne nemozu byt nechty nalakovane, lebo sa kontroluje farba prstov pod nechatmi. ak by bol nejaky problem, prsty pod nechtami budu fialove, ale cez nalakovane nechty to nie je vidno
Dakujem Vam, to som netusila...Takze odlakujem.... 🙂
@klarita1979 ja som mala planovanu sekciu a nechty som nemala nalakovane 🙂 ja som inak nemala nijake papiere, len den pred ma bol pozriet, o nechtoch nehovoril nic, takze to asi nebude take velmi podstatne...ved sa ho opytaj ako to je s tymi nechtami 😉
CITAM, ZE BABY UZ VYSVETLILI🙂
Určite to má svoje opodstatnenie. Nie som zdravoťák, ale ak je to raz napísané a žiada sa nemať nechty nalakované, tak by som si ich odlakovala.
@klarita1979 nie nemozu... v pripade ze nieco nie je v poriadku, je to nechty modraju a su indikatorom ze nieco sa deje.. aspon tak mi to aj pri obycajnej laparke vysvetlili.. bolo to prve co kontrolovali pred zakrokom nechty na rukach a na nohach plus ani namalovana som nesmela byt
Urcite nie,ale ked uz nie je cas ich odlakovat,tak ta snad odrodia 😀
ja som zdravoťák ,sama som anestesteziologická sestra a sama som mala gelové nechty,daj si francúzku a nikto to riešiť nebude,ono celkovo sa to píše ,ale nikto to nerieši,palko ,čo sníma o2na prste je dosť citlivé ,aby to nasnímalo aj cez gel a to či nám klesá o2 vieme aj iných indikátorov z monitora,to že nesmieš byť namaľovaná,hlavne oči,je len tvoja ochrana v prípade ,že by si musela byť intubovaná ,sa oči prekrývajú zvlhčenou gázou alebo sa dáva mastička do očí,proti vyschnutiu oka a so špirálou na oku po zobudení by si nám moc neďakovala 😝
@klarita1979 staci jeden necht odlakovany, pokial mas vsetky natrete silnou tmavou farbou. bledy lak nevadi. na ten jeden prst dostanes tzv. saturacne cidlo, ktore snima percento kyslika v tvojej krvi pocas zakroku.a to cidlo pise skreslene udaje, pripadne nesnima hodnoty vobec, ak mas na nechtoch nepriesvitny lak. a ako bolo uz vyssie spomenute, ani sminky a spiralu na oci nie, potom su u niektorych zapaly spojiviek ked su namalovane. takisto ziadne nausnice alebo ine ozdoby, piercingy
mala som pri oboch cisarskych planovanych nalakovane nechty - francuzsku manikuru, nikto mi nic nevravel...ani predtym
@klarita1979 je to v tvojom vlastnom zaujme, aby si nemala nalakovane nechty, nechty totiz zacnu modrat ako prve v pripade problemu nedostatku okyslicovania a anesteziolog ich kontroluje, aby sa vedelo okamzite zasiahnut. Samozrejme ak nestihnes, porodis aj s lakom na nechty, alebo gelovymi nechtami.
@klarita1979 mala som planovany cisarsky rez, nechty nikto nespominal
@klarita1979
Musela jsem odlakovat v nemocnnici..☹ 😉
p.s. Nehty (jejich zabarveni)pry slouzi k pozorovani ..
pravdu povediac riesila som ine veci, nez nechty, ze nech vsetko dobre dopadne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@klarita1979 ja som mala na nohach nalakovane, nikto s tym nemal problem