Mohla som tak dlho prenášať?

simona1493
9. mar 2015

Ahojte 😉 hlavne ma pre moju otázku neukameňujte. Zaujíma ma, keď som porodila 22 septembra 2014, mohla som otehotnieť 30. novembra 2013 a tak dlho prenášať? Ďakujem za odpovede🙂

ladyblcha
9. mar 2015

30.11. je den ovulacie alebo prvy den poslednej menstruacie pred otehotnenim?
hladas otca?

simona1493
autor
9. mar 2015

30.11 je den kedy som mala pohlavny styk ...ano hladam

ladyblcha
9. mar 2015

@simona1493 tak to by si prenasala mesiac. to vysoko pravdepodobne nie je mozne.
daj spravit dna testy. napr v ba, aj zo slin aj z vlasu sa daju.

danielacool
9. mar 2015

@simona1493 Heh, tak to by si prenasala viac ako 4 tyzdne. Nie, to nie je mozne.

natali.83
9. mar 2015

Prenášala by si zhruba mesiac, to sa mi nezdá pravdepodobné.

llenkapettko
9. mar 2015

tak o tom pochybujem že by si tak dlho prenášala. podľa mňa si už bola 30.11 v tom 😒

simona1493
autor
9. mar 2015

ani pri nepravidelnom cykle?...naprv mi termin vyratali na 6.9 a prenasala som az do 22. 9

ladyblcha
9. mar 2015

@llenkapettko ??? a kolko nosila dieta? 11mesiacov?

simona1493
autor
9. mar 2015

nemohla som byt 30.11 v tom.... este raz nechraneny pohl. styk som mala 30.11.2013 porodila som 22.9.2014 pri nepravidelnom cykle a termin som mala mat 6.9.2014

ladyblcha
9. mar 2015

@simona1493 a od 30.11. si uz nemala ziaden pohlavny styk?

danielacool
9. mar 2015

@simona1493 Pokial si mala 30.11. styk, o ktorom si myslis, ze bol ten "pravy", tak by som sa dlzkou cyklu az tak nezaoberala. Ja som otehotnela zaciatkom januara, a porodila som 19.9. Ak doslo v tvojom pripade k oplodneniu cca 30.11., no porodila si 22.9., je vysoko nepravdepodobne, ze to bolo z toho styku.

simona1493
autor
9. mar 2015

mala ale chraneny

danielacool
9. mar 2015

@simona1493 V tom pripade to nebola 100%tna ochrana ;)

simona1493
autor
9. mar 2015

ďakujem Vám za odpovede pekný deň 🙂

ladyblcha
9. mar 2015

@simona1493 dlzka cyklu nema vplyv na tehotenstvo. to by podla tvojej teorie zeny, ktore maju 35-40dnovy cyklus - nosili dieta nie 9m ale 10-12 mesiacov.

hameeda
9. mar 2015

@simona1493 : moja švagrina prenášala mesiac a dva dni, keď bola v deviatom mesiaci pár dni pred termínom vážne sa jej zranilo staršie dieťa tak bola so starším v nemocnici, potom porodila zdravého chlapčeka, no bol riadne veľký 😀

simculllka
9. mar 2015

@simona1493 ahoj, este raz pisem, lebo sa mi neukazal moj prispevok, neviem ti poradit, len ti napisem moj priklad..ja som mala poslednu menstruaciu 20.11.13, termin porodu bol na 27.8. a porodila som az 9.9.14..myslim si, ze som otehotnela tak zaciatkom decembra..podla mna nie si tehotna z toho styku..

bombonka
9. mar 2015

@hameeda verím tomu,že sranduješ.....

hameeda
9. mar 2015

@bombonka: nie fakt nesrandujem, bola tri dni pred termínom keď jej starší chlpec spadol do hrnca s vriacou vodou, od bolesti odpadol a v nemocnici ho museli oživovať lebo už tam prišiel s modrými ustami, potom ho držali pár dni v umelom spánku kôli rozsiahlim a vážnym popáleninam, tak ona bola pri ňom v nemocnici, a nechcela ani počuť že by išla rodiť, nakoniec porodila normálne, všetko bolo ok, a to mal malý už si napämatám presne ale niečo cez 4,5 kg

ladyblcha
9. mar 2015

@hameeda neverim, ze by normalna matka takto svojvolne ohrozila nenarodene dieta a lekari si to nechali na zodpovednost (kedze bola v nemocnici).

hameeda
9. mar 2015

@ladyblcha : chodila každý tretí deň na kontrolu, všetko bolo ok tak ju nechali

dionyzka
9. mar 2015

@hameeda ... musela mat zle vypocitany termin. Nie je to mozne, lebo placenta by neplnila svoj ucel, nevydrzala by tolko a plodova voda by tiez nevyzerala najlepsie. To dieta by muselo v tele matky za tychto podmienok zomriet a ona keby rozchodila vzniknutu infekciu, tak by bolo dobre. 4,5kg dieta sa moze narodit aj bez prenasania. Zaujimave, ze v telehotenstve vsetko sedelo - ale moze sa stat, nie kazdy gynekolog je dobry, nie kazdy gynekolog robi vsetky testy... takze.

hameeda
9. mar 2015

@dionyzka : mala dobre vypočítaný termín, veď ju sledovalo pol nemocnice, no nebudem ťa tu presviedčať keď vidím že vieš lepšie ako ja, a inak ja som tiež staršieho syna prenášala 3 týždne lebo sme sa sťahovali, ale asi ani to u teba nie je možné, nechcem sa tu doťahovať, ja som napísala svoju skúsenosť ktorú som zažila na vlastné oči, keďže som skoro denne bola pri nich v nemocnici

dionyzka
9. mar 2015

@hameeda ...najneskor po ukoncenom 41tt musis nastupit do nemocnice, takze babatko by sa malo najneskor narodit v 42tt - to je max 2 tyzdne po termine. Mesiac sa mi zda privela.
... ale zvacsa pri takom laku (ze sa jej dietatko zranilo) by sa porod pustil aj predcasne, lebo to nie je sranda zazit taku stresujucu situaciu.

molka
9. mar 2015

@simona1493 podľa mňa to je teoreticky možné. Ak si mala pohl. styk 30.11., spermie za určitých okolností prežijú v tele ženy 3-5dní, čiže otehotnieť si mohla až okolo 5.12. Tým pádom by si prenášala max. 2 týždne, čo je ešte v norme.

hameeda
9. mar 2015

@dionyzka : no u nej to práve naopak zaučínkovalo ten stres, to bolo strašné vtedy, ani sme nevedeli či to jej starší syn vôbec prežije ja som ho videla v nemocnici ako prvá, lebo matku tam ani nepustili, tak to mi až zle prišlo ako som ho videla aký bol popálený, a ja čo ja som ľadová kráľovná, tak som tam nevydržala dlhšie ako minútu, a u nej to práve tak bolo keď videla malého, normálne sa zblokovala a vôbec jej ani kontrakcie neprichádzali, potom normálne ju len sledovali v nemocnici či je všetko ok, ale neležala v nemocnici ani nič, to nebolo na slovensku, takže tam je iný prístup, potom keď jej staršieho prepustili domov, tak o tri dni utekala rodiť lebo jej odtiekla voda, a porodila snáď za 5 minut, bože si to pamätam ako včera by to bolo 🙂

danielacool
9. mar 2015

@hameeda
@simona1493 Babule, tu teraz ide o dva rozdielne pripady. Hameeda - tvoja svagrina bola prakticky denne sledovana v nemocnici. Sice neviem ci to bolo na SK alebo v inom state, ale po 42tt na SK vyvolavaju porod kvoli zabezpeceniu zdravia matky aj dietata.
A Simona1493 - neviem, kedy si mala ty planovany termin porodu podla gynekologa a ci si vobec prenasala, ale v kazdom pripade uz pocas pravidelnych poradni v jednotlivych etapach tehotenstva by ti tvoj gynekolog isto povedal, ze plod je vacsi alebo mensi ako bol predpokladany termin pocatia a teda aj stupen tehotenstva. Stale som nazoru, ze to nie je mozne.

simona1493
autor
9. mar 2015

termin som mala 6.9 nastupila som v ten den do nemocnice a do 22. mi dali vyvolavacku len raz aj tak nepomohla az to prislo samo 14 dní po termine.....plodova voda bola zelena mala bola obmotana pupocnou snurou komplet....robili si srandu ze kam som chodila tancovat....chvalabohu je zdrava ...a lekari vraveli ze porod nebudu vyvolavat pretoze som mala nepravidelny cyklus takze prenasat kludne mozem..... je pravda ze mala bola väčšia...

samasa
9. mar 2015

ja som mala termín 10.6.... od konca mája ma strašili že to už bude čo nevidiet...že som na 5 cm otvorená...porodila som 24.6....v den ked som nastupila do nemocnice... a to som ešte musela prosit o vyvolávačku - na radu sestričky som zaklamala že mi pravidelne tvrdne brucho...vdaka bohu to nikto nesledoval......bola som už fakt velmi naliata vodou...inak ma tam chceli nechat ešte týžden...to by som prenášala 3 týždne...

kitty88
9. mar 2015

@simona1493 podla mna je to tiez nepravdepodobne... ja som otehotnela s dcerkou pri nepravidelnom cykle niekedy pred vianocami (pm 3.12.), termin som mala 9.9. a prenasala som 6 dni, narodila sa 15.9., aj to som uz mala zelenu plodovku a prezretu placentu...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre