Meškanie menštruácie po pôrode

majuskakirnicova
29. jún 2014

Ahojte prosím vás chcem jednu radu. Kojila som len tri týždne.Porodila som 29teho decembra po pôrode som krvácala 8 týždňov-krvácanie mi skončilo na konci februára. Sú tomu už 4 mesiace a ja stále nemám menštruáciu.A je tomu mesiac a pol a niekedy som mala mokrú škrvnku na podprsenke asi sa mi tvorilo ešte mlieko a dozvedela som sa že keď sa tvorí mlieko brzdí to cyklus môže to byť aj tento dôvod?Za každú radu ďakujem 🙂

lulu369
29. jún 2014

@majuskakirnicova Ahoj, ja som nemala menzes počas kojenia vôbec, prvý menzes od pôrodu mi prišiel až keď som prestala kojiť (dcéru som kojila 2 roky, syna 17 mesiacov a počas celej doby kým som ich kojila som menzes nemala)...Pri dcérke mi menzes prišiel na 12 deň po ukončení kojenia a pri synovi to bolo na 22 deň...
takže áno môže to byť aj tým, ale lepšie asi urobíš keď sa na to radšej spýtaš svojho gynekológa 😉

majuskakirnicova
autor
29. jún 2014

@lulu369 ahoj no ja viem že keď ženy koja tak je normálne že nemajú menzes ale ja som nekojila skoro vôbec ani nie mesiac vieš...ale ďakujem 🙂

lulu369
29. jún 2014

@majuskakirnicova áno to som čítala, ale ak sa ti tvorilo ešte mliečko aj potom ako si nekojila (lebo ono to niekedy trvá aj pár mesiacov kým sa prestane úplne tvoriť mliečko) tak to mohlo ovplyvniť aj to, že si nemala menzes...Ale ako som písala pred tým, najlepšie bude keď sa na to opýtaš svojho gynekológa

majuskakirnicova
autor
29. jún 2014

@lulu369 no tvorilo lebo aj keď som už ho vôbec nekojila je tomu ais mesiac a pol možno dva dozadu a mala som hocikedy mokré škvrnky a aj keď som stlačila prso 😀 tak mi vytieklo trocha mliečko...jj ja viem že by som mala ísť na gyndu ale sa bojím ☹ a preto to odkladám a chcem rady

lulu369
29. jún 2014

@majuskakirnicova mne keď som prestala kojiť dcérku sa mliečko tvorilo ešte asi pol roka. No aj keď mi menzes prišiel a cyklus nabehol ako predtým mala som problém, že som mala anovulačné cykly asi pol roka...Treba prekonať strach a ísť, určite to nebude nič vážne a ty máš zbytočne strach 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre