Medikamenty proti krvácaniu. Podali vám ich?

zoeastor
24. apr 2010

Ahojte žienky,

o necelé dva týždne porodím svoje prvé bábo. Hoci som z B. Bystrice vybrala som si pôrodnicu v Banskej Štiavnici, nakoľko mi vyhovuje ich prístup a možnosti pri pôrode. Čo ma však prekvapilo je fakt, že potom ako sa narodí bábätko, rutinne podávajú trojkombináciu (Remestyp+Oxytocin+Methylergometrin) proti vykrvácaniu. Vraj to musím akceptovať, u nich je taký zvyk. Nechcem, aby mi to podali rutinne, pretože to má svoje vedľajšie účinky a dopad na materské mlieko nie je dostatočne preskúmaný (info z príbalových letákov). Akceptovala by som to len v prípade, že by som to NAOZAJ potrebovala. Zaujímajú ma vaše skúsenosti z iných pôrodníc. Podávali vám niečo také? Ak áno, pociťovali ste nejaké príznaky, ktoré by mohli byť vedľajšie účinky? Som fakt zvedavá aké je prax v iných pôrodniciach.

magdal1
24. apr 2010

ahoj, zial podobny - v Bojniciach rodila som v r.2003 a v Dolnom Kubine v r.2007, porodnici nie su zvyknuty pockat kym placenta prirodzene odide, pretoze to muzoe trvat aj niekolko hodin

magdal1
24. apr 2010

z homeopatik arnica sa doporucuje 5Ch prip.9Ch

latvia
25. apr 2010

mne placenta odisla do 5 minut po porode lahko, ale vela som stratila krvi...kebyze maju cakat kym sa maternica sama stiahne, neviem ci by som nebola zrela do hrobu 😉 v pribalovych letakoch je toho vela popisane, ale v praxi su tie lieky odskusane, porodnik ma odhad ohladne straty krvi(pri porode dost velky), tak si nevezme riziko tvojho hypovolemickeho soku....ako radi magdal, zaobstaraj si homeopatika, ale najprv sa informuj v porodnici ci ti to budu akceptovat, ak nie, najdi si porodnicu kde to akceptovat budu.

zoeastor
autor
26. apr 2010

Latvia, manžel je homeopat, takže homeopatikami budem vyzbrojená od hlavy po päty a v B. Štiavnici sú tomu otvorení. Ide však o to, že asi nebudú súhlasiť, aby som nahradila ich alopatickú trojkombináciu za homeo. Ale povedala som si, že si nejdem kvôli tomu trhať vlasy. Proste to na sále odmietnem a uvidíme, čo ma čaká. Fakt je ten, že ak by to nevyzeralo so mnou dobre, jedna z tých zložiek má bezprostredný účinok (pri podaní do žily), takže riziko nevidím. Vadí mi len princíp rutinného, preventívneho podávania. Ak je však liek indikovaný, určite by som neodmietla.

latvia
27. apr 2010

skus informovat o svojom postupe pri prichode do porodnice, aby boli na to pripraveni...myslim, ze ak im vysvetlis, ze to chces skusit takto a v pripade nutnosti suhlasis aj s ich trojkombinaciou, tak by tomu mohli byt otvoreni....za skusku nic nedas 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre