Ahojte žienky,
o necelé dva týždne porodím svoje prvé bábo. Hoci som z B. Bystrice vybrala som si pôrodnicu v Banskej Štiavnici, nakoľko mi vyhovuje ich prístup a možnosti pri pôrode. Čo ma však prekvapilo je fakt, že potom ako sa narodí bábätko, rutinne podávajú trojkombináciu (Remestyp+Oxytocin+Methylergometrin) proti vykrvácaniu. Vraj to musím akceptovať, u nich je taký zvyk. Nechcem, aby mi to podali rutinne, pretože to má svoje vedľajšie účinky a dopad na materské mlieko nie je dostatočne preskúmaný (info z príbalových letákov). Akceptovala by som to len v prípade, že by som to NAOZAJ potrebovala. Zaujímajú ma vaše skúsenosti z iných pôrodníc. Podávali vám niečo také? Ak áno, pociťovali ste nejaké príznaky, ktoré by mohli byť vedľajšie účinky? Som fakt zvedavá aké je prax v iných pôrodniciach.
z homeopatik arnica sa doporucuje 5Ch prip.9Ch
mne placenta odisla do 5 minut po porode lahko, ale vela som stratila krvi...kebyze maju cakat kym sa maternica sama stiahne, neviem ci by som nebola zrela do hrobu 😉 v pribalovych letakoch je toho vela popisane, ale v praxi su tie lieky odskusane, porodnik ma odhad ohladne straty krvi(pri porode dost velky), tak si nevezme riziko tvojho hypovolemickeho soku....ako radi magdal, zaobstaraj si homeopatika, ale najprv sa informuj v porodnici ci ti to budu akceptovat, ak nie, najdi si porodnicu kde to akceptovat budu.
Latvia, manžel je homeopat, takže homeopatikami budem vyzbrojená od hlavy po päty a v B. Štiavnici sú tomu otvorení. Ide však o to, že asi nebudú súhlasiť, aby som nahradila ich alopatickú trojkombináciu za homeo. Ale povedala som si, že si nejdem kvôli tomu trhať vlasy. Proste to na sále odmietnem a uvidíme, čo ma čaká. Fakt je ten, že ak by to nevyzeralo so mnou dobre, jedna z tých zložiek má bezprostredný účinok (pri podaní do žily), takže riziko nevidím. Vadí mi len princíp rutinného, preventívneho podávania. Ak je však liek indikovaný, určite by som neodmietla.
skus informovat o svojom postupe pri prichode do porodnice, aby boli na to pripraveni...myslim, ze ak im vysvetlis, ze to chces skusit takto a v pripade nutnosti suhlasis aj s ich trojkombinaciou, tak by tomu mohli byt otvoreni....za skusku nic nedas 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ahoj, zial podobny - v Bojniciach rodila som v r.2003 a v Dolnom Kubine v r.2007, porodnici nie su zvyknuty pockat kym placenta prirodzene odide, pretoze to muzoe trvat aj niekolko hodin