Máte skúsenosti s priebehom a rekonvalescenciou sekcie v PN?

simonnesk
4. okt 2019

Ahojte,
o týždeň ma čaká plánovaná sekcia v PN..veľmi sa teším na maličkú,no pochopiteľne sa zákroku obávam. Je tu prosím niekto, kto má skúsenosť so sekciou v Piešťanoch? Ako to prebiehalo? Mali ste po zákroku veľké bolesti? Som prvorodička, neviem vôbec do čoho idem..

siska53
4. okt 2019

@simonnesk to nezalezi od toho, kde rodis.. rodila som 2x, ta ista nemocnica, ten isty lekar a uplne vsetko inak.

abbey1
4. okt 2019

Záleží od lekára, tvojho prahu bolesti, komplikácií.

martinals
4. okt 2019

Ahoj, mám za sebou 3 sekcie a síce 2 v Prahe a jedna v Poprade, všetky boli v celkovej narkoze.Zotavenie bolo celkovo rovnaké.Najhorsie je prvé postavenie a sprcha,potom pár dní je to horšie zo vstávaním z postele pretože jazva je citlivá ale po týždni si ani nespomeniete na sekciu,po 4 dňoch vyberali stehy,bolo to trochu nepríjemné ale celkovo si myslím, že je zotavenie po sekcii rýchlejšie ako po normálnom pôrode,súdim podľa mamičiek ktoré ležali so mnou ale každá z nás je iná.

marika1165
4. okt 2019

@simonnesk prve postavenie a sprcha bolo narocne ale kvoli babatku bude v tebe tolko sily ze tu bolest uz potom ani nebudes tak velmi vnimat..mala som celkovu anestezu, mala som aj redon(vyvod z rany) vybratie som vobec necitila.stychy mi vyberala po tyzdni uz moja gyn,tiez to vobec nebolelo..(tiez som bola prvorodicka) je to v poho,vobec sa nemusis bat 😊

martyzpp
5. okt 2019

@simonnesk zober si so sebou na JISku coca-colu. Keď som vstávala prvýkrát po SC tak som mala veľmi nízky tlak a šla som odpadnúť. Po cole mi bolo oveľa lepšie. Najhoršie je veru to prvé postavenie ale dôležité je to rozchodiť. Čo najviac aj keď to bude nepríjemné. Držím palce 🙂

simonnesk
autor
10. okt 2019

Dievčatá,ďakujem za Vaše reakcie..už tu ležím v pôrodnici.. zajtra ráno ma to čaká..bojím sa veľmi.. chcela som celkovú narkózu, no presvedčili (dosť razantne) ma na spinalnu..ešte to možno ráno dokážem s mojím lekárom vyriešiť, nakoľko tu teraz nie je...Len teraz fakt premýšľam, čo je lepšie..bojím sa hlavne paniky,ktorú by som mohla chytiť na operacke..na druhej strane zase myslím aj na malú, čo je pre ňu lepšie. Asi tu od nervov ani nezaspím..

martyzpp
11. okt 2019

@simonnesk držím palce. Ja som tiež chcela celkovú a prehovorili ma na spinál a som veľmj rada. Na sále to bolo v pohode, sestričky sa so mnou rozprávali a potom prišiel ten najkrajší moment. Videla som maličkého 😊. A taktiež som ho videla aj keď ma viezli na JISku. Na chvíľku mi ho dali a manžel tam bol tiež. Som neuveriteľne rada, že som sa dala prehovoriť na spinál. Baba čo rodila so mnou v celkovej videla malú asi až po 3 hodinách a manžela na druhý deň...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre