Baby, čakáme prvé dieťa manžel chce byť veľmi pri pôrode ja ho tam tiež chcem lebo som strašná citlivka ale,☝️ veľmi sa bojím že budem len plakať a nebudem vládať tlačiť ani dýchať 🙏 dosť sa bojím aj zašivania boli to ? A čo ten klistyr? 😱😱 Ako to prebieha ? Je lepšie ak je s vami niekto pri pôrode alebo radšej nie ?
Ja som bola rada, že je so mnou. Bol so mnou v sprche, masíroval mi kríze, bol podpora. Pri klystire nebol. Klystir ale môžeš odmietnuť, no ja som neodmietla a nebolo to nič hrozné. Ano, nie je to príjemné, ale nie je to ani niečo čo sa nedá zvládnuť. Pôrod boli ale je veľmi dobre naučiť sa dýchať. To mne veľmi pomohlo. Mňa nešli, ale teda niektoré kamošky hej a vraveli ze to až tak nebolelo... Bude to ok. Aj ja som bola prvorodicka a pôrod som mala dokonalý. Na druhý deň s vravela, že v pohode odrodim druhe😁
klystir bol super urcite by som si to dala vyhnes sa nepríjemnostiam a to teda som sa doma dosť vyprázdnila ale aj tak splnilo účel. u mňa šitie nebolelo..epidurálka mi akurat zastavila pôrod a muža som pri pôrode mala (áno bola to super podpora, odporúčam) ale uprimne keď už došlo na vec tak som vnímala iba sestričku kt ma držala za ruku a doktorku.
Odporúčam predporodny kurz, všetko ti povedia … niektoré prednášky robia aj pre páry, aj muž bude zhruba vedieť do čoho ide
Tak ja som absolvovala pôrod sama a nepotrebovala som žiadnu. podporu. Dokonca som to uvítala pretože som sa sústredila len na dieťa, hladkala bruško, povzbudzovala ho, prihovára, že to nejako dáme a všetok čas spolu hopsali v sprche na fit lopte až do pôrodu. Ešte, že som tam bola úplne sama 😁. Veľké šťastie....mám rada kľud a toto teda vyšlo ....tak nejak som si to vychutnala aj keď samozrejme bolesti boli či pri pôrode či zašívaní, každý má iný prach bolesti, ale inak to nejde. Hlavne sa uvoľní, klistir naozaj nie je strašný, venuj sa bábätku. Držím palce ♥️
Odporúčam kurz, kde mi veľmi otvorili oči ako všetko postupuje, vidieť sálu a všetky cenne informácie, určite to pomôže. Jasné, ak sa dá mať podporu a partnera. Všetko má svoj zmysel čo sa deje pri pôrode. My máme TP o dva týždňe, ako prvorodička, mám strach, ale viac z toho čo bude mám strach z bolesti. Plač bude určite, lebo je to emotívna časť života, treba s tým počítať. Tlačiť určite bude na to sila, toto práve ukážete Svetu čo všetko ste možná. O to viac, že viete ak zatlačíte privediete na Svet dieťa do ktorého sa v sekunde zamilujete, každá kontrakcia Vás približuje k bábätku, preto treba kontrakciu prijať a nebrániť sa jej, preto je dôležité dýchanie a kontrakciu predýchať a prijať ju, že je to niečo čo pomáha babätku na Svet. Neviem v ktorom tt ste, ale pred koncom je veľa možnosti ako nástrihu zabraniť - masáž hrádze, aniball, náparka, priprava pôrodných ciest s malinikom/alchemilkou. Klystír to isté, je to niečo čo pomoha dieťatku klesať do pôrodných ciest, voda Vám vnútro oteplí čo znova maternici robí dobre, čiže všetko sa robí s cieľom pomôcť. Neviem ako je to v iných pôrodnicách, ale v Žiline môže byť partner od úplneho začiatku, čiže je len na partnerke, kedy si povie, že ho chce mať pri sebe. Držím palce!
Ahoj môj manžel nestíhal k pôrodu lebo bol v práci. Prišiel asi na posledných cca 20 minút a išla som tlačiť . Strašne mi tam chýbal aj keď u mna to malo rýchly spád a čas išiel jak blázon aj tak mi tam niekto chýbal pretože sme rodili v tom čase 4 a boli len dve pôrodné asistentky ktoré nestíhali a bola som sama na čakacej izbe. Klystiru som sa strašne bála ale chcela som ho a bola tá tá najlepšia vec. Ja som mala celkom hlboke poranenie vo vnútri a vonku tiež 5 stichov a nebolelo to iba to bol taký nepríjemný pocit ak nemáš epi tak ti to opichaju s nejakou látkou na umrtvenie ale mna sili hodinu a pól čiže ku koncu to už bolo ozaj nepríjemne keď má z vonku zasivali to už musím priznať že trosku aj bolelo ale dalo sa zvládnuť 🙂
Moj muz bol pri obidvoch porodoch a velmi mi pomahal. Neviem si predstavit ze by som tam bola sama. Klystir som nemala, a zasivanie som nejako extra necitila (v porovnani s porodom to bolo nic 😀 )
Ja som mala partnera pri pôrode a bolo to najlepšie rozhodnutie. Celý čas bol so mnou na sále a pomáhal mi, posledných 5 minút keď som šla tlačiť šiel počkať von.
Šitie bola ale jedna veľká katastrofa, ja som mala veľké zranenia. Mala som epidurál, na šitie mi dali xy infekcií a aj tak ma to extrémne bolelo (snáď horšie ako pôrod).
Môj manžel bol so mnou odkedy som vstúpila do nemocnice, celý pôrod, bonding, nemôžem si to vynachváliť. Všetko videl, a náš vzťah to extrémne utužilo 🙂 neboj sa, nemyslím si, že keď budeš vo finálnej fáze, by ťa nejako rozptyloval.. a predtým sa bude môcť prejsť, alebo aj kedykoľvek odísť, ak by si sa necítila komfortne.
Pri pôrode mať manžela je strašná pomoc,či už psychická, fyzická....
Neuspokojuj sa s myšlienkou,že ťa budú na 100% šiť.
Viem ,že sa to ťažko hovoriť verí tomu,ale musíš veriť doktorom na 200%.
Či už ohľadom dýchania, tlačenia, všetkých inštrukcii.
Ja viem,že nevieš do čoho ideš,bojíš sa,ale keď bude najhoršie,aj tak počúvaj čo ti vravia.aj keď si myslíš,že nevládzes,vedia, čo robia....
Ani sa nenazdas,a možno budeš bez ziadneho skrabanca ...
Klystír ja som si ho dokonca 2x po sebe dávala lebo prvý krát nic....
Len musis čo najdlhšie vydržat...bude sa ti dat proste s...ať .
Aplikácia vôbec neboli, len tí dajú do ritky aplikator a bude cítiť len vodu....
Ja som bola sama a aj mi to tak viac vyhovovalo, mám viaceré kamošky, čo proste chceli byť na to "samé". Záleží na tebe. Poznám baby, čo zmenili názor tesne pred pôrodom (niektoré nakoniec chceli, iné nechceli partnerov).
Ale bolo mi ľúto, že nemohol (zákaz návštev) tam byť potom pri bondingu, keď som mala mikrospánky.
Čo sa týka klystíru, najlepšia vec pre mňa bola, po ňom sa to konečne rozbehlo 😂 bez neho by som rodila asi 40 hodín ! Našťastie s ním "len" 30 😂
A šitie ... Nebudem klamať, bolelo ma viac jak samotný pôrod. Ale zase ja som šla bez epiduralu.
Alternatívou klasickej klyzmy môže byť podanie lieku Yal®. Ten je vydávaný v lekárni na recept a rodička by si ho musela so sebou do pôrodnice priniesť. ( Baby, akurát som toto našla na nete. Máte niekto skúsenosť? to je najaka tabletka ktorú len zjem tam v nemocnici a idem na wc alebo ? ) ďakujem
Nič ti nezaučinkuje tak rýchlo ako klystir. Ja som ešte nerodila, čaká ma to o 8 týždňov cca, ale klystir je posledná vec ktorej by si sa mala obávať. Naozaj! Už som ho absolovovala v minulosti kvôli zdravotným problémom a naozaj to nič nieje, len to nieje príjemne z dôvodu zásahu do osobnej zóny. Ale pri pôrode ti do osobnej zóny zasiahne každý navôkol.. Naozaj nemusíš mať z toho stres…
Ja som klystír ani nemala a išlo všeličo zo mňa von 🙈 neriešila som to, a ani manžel vôbec, pri tom všetkom, čo sa tam deje pri pôrode 😊
No neviem ... kamaratke sa takto rozpadlo manzelstvo. Muz bol pri porode a islo to vsetko do haja. Ako to vsetko videl, tak nebol schopny mat s nou znova sex a mal z toho traumu. Chodil aj na terapiu ale nepomohlo to, nemohol sa tej manzelky ani dotknut. Tak ak tam chce byt,mozno by bolo dobre aby vedel do coho ide alebo ho postavit tak, aby bol skor psychicka podpora nez aby bol porod zazitok ako z dokumentarneho filmu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Samozrjeme že je lepšie keď tak niekoho máš, muža alwbo sestru či kamosku
Áno, buďme reálne, všetko okolo pôrodu bolí. Preeto existuje epidural, ktorý vyrieši veľmi veľa
Klystir môže odmietnuť, šitie samizrjme že boli, prweto ti to pred autom umrtvia a dopichnu epidural