Manžel pri pôrode

13. júl 2024

Ahojte, mame už dve detičky pri ktorých nebol manžel pri pôrode lenže teraz čakáme tretie a váham že či ho tam budem chcieť.
Vraj je to veľká opora a chcem aby videl čo všetko si prežijem a hlavne to aká viem byť silná.
Viete to porovnať keď bol a nebol pri pôrode?

marca12
13. júl 2024

Osobnu skusenost nemam,ale kamoska vravela,ze sa lepsie k nej spraval personal,ked tam bol muz. A bol napomocny hlavne v tom,ze jej podaval vodu,masiroval a taky servis okolo nej robil,aby ona bola v pohode.

matkav21
13. júl 2024

Myslim si, ze ked si uz zvladla tie 2 bez neho, tak pre teba uz to je skor jedno. Pri mojom prvom bol, pri druhom nebol, lebo nebol cas, ale tam mi uz ani nechybal az tak. Ale zase je fajn, ked si to aj ten otecko trochu prezije a vidi, co ten porod obnasa. Aspon my to tak vnimame.

zzuunnaa
13. júl 2024

môj tam bol (v prvej otváracej fáze) čo bolo super, že som mala parťáka ale zase prd mi pomohol lebo vedel menej ako ja (ako dýchať, ako si uľaviť od bolesti atd). V zavarecnej fáze bol tiež ale tiež mi nepomohol sedel vystrašený v kúte 😀 a potom nechtiac zahliadol môj nastrih a mali sme pol roka problém v sexe kým zabudol… na další pôrod premýšľam nad nejakým profesionálom ako dula alebo pôrodná asistentka čo mi aj poradia 😀

lauriik
13. júl 2024

Moj bol pri prvom porode, to bolo super. Pomahal mi, masirovala ma, mala som v nom taku oporu. Druhy krat ist nemohol lebo bol zaciatok pandemie, zakaz otcov pri porode. Tak som sa naplakala, ze tam budem sama. A nakonec to bolo uplne v pohode. Personal bol viac napomocni ako ked tam bol manzel. Prislo mi, ze bola taka vlna solidarity k zenam, co tam museli byt sami. Rodila som ale v ČR tak je to mozno skresene.

elin2525
13. júl 2024

U mna pri prvom bol tiez len v otvaracej faze, potom som ho poslala prec a prisiel az po siti. Aj doktorka so sestrickou boli uvolnenejsie, ked odisiel. Mala som mladu doktorku.
Pri druhom som ho poprosila ostat, lebo som mala jazykovu barieru a cudzieho doktora, z coho som bola velmi vystresovana, ale nesmel sa pozerat tam dole 😂 Bola som rada, ze tam bol, tak ako uz pisali, daval mi vodu, chladil celo, prekladal pokyny a myslim, ze i pre neho to bol zazitok, videl, kolko sily ma zena, prestrihol snuru a maleho mu dali do naruce, kym mna zasivali. Za mna urcite ano.

mata0076
13. júl 2024

Ja som mala pred 2 rokmi pri porode a bola to moja opora, ci mi podaval vodu, odprevadil na wc po epi som mala gumenne nohy, uz mi bolo do placu som sa drzala aby aom sa pred nim nezosypala. A teraz kazdu chvilu rodim, a zase ho chcem pri tom 😊

domka222
13. júl 2024

Ja som napríklad bola z neho nervózna, lebo stále mi vravel,že dýchaj a podobné prkotiny. Ja som nevládala od bolesti nič a on do toho blbé reči. Druhé som bola viac v kľude, keď tam nebol

lavender94
13. júl 2024

Môj bol a neviem si predstaviť, že by tam nebol. Veď sa mu rodí dieťa…kde inde ma byť. Ale za mňa to bola veľká opora psychická. Motivoval ma, dýchal so mnou, držala som ho za ruku až ju mal modrú 😂 ale toto asi veľmi záleží od človeka a aký vzťah medzi sebou mate. Ďalšia vec super bola že komunikoval moje potreby, tlmočil priebeh pôrody, čo som počula že často ma personál na háku vôbec niečo hovoriť. Jediná nevýhoda, že on bol strašne proti epidurálu, lebo sa bál že ochrniem tak ma tam presviedčal že to mám vydržať 😅 tak to som ho na celú sálu poslala do pi*e a povedala mu že ak ešte stále trvá na druhom dieťati, nech si ho dá urobiť u inej 😂 ale inak to bola vážne skvelá opora. Aj po pôrode to bolo veľmi pekne že sme tam boli spolu, mali nádherný bonding.

mojemenonikto
13. júl 2024

Ja som pri pôrode bol a neľutujem. Každý otec by si to mal prežiť 😉

nila0622
13. júl 2024

@lavender94 Úplne si to vystihla, že kde inde má byť. 🙂

Môj bol tiež, neľutujem, mala som ťažký pôrod, bez neho by som to nedala. 😊 Neskutočnú oporu som v ňom mala

cimage
13. júl 2024

Ja som mala muza pri vsetkych porodoch a bol napomocny. Ja som bola vo faze, ze som sa sustredila na seba, svoje telo a on komunikoval s personalom. Taktiez som zistila, ze ma uplne ine porody za sebou ako ja 😆. Vazne, ked sme sa o tom bavili, alebo rozoberali s kamosmi, tak som si vela veci nepamatala co sa stalo, alebo som to vnimala uplne inak.

janadj
14. júl 2024

Pri 1.porode bol - dlhy porod a manžel bol od rana do 15:30 kým sa malý nenarodil a ešte dlhšie - bolo to super že bol, bol mi oporou pri opúšťakoch a la ja to nedám už mam fakt dosť a pod., aj bolo super že to cele videl a vie o com porod je. 2.porod nestihol prísť nakoľko ho poslali si spraviť covid test a prísť o 2h, ale nakoniec sa porod rozbehol oveľa skôr a ja som dovtedy už porodila (prišiel po aby bol snami 2hpo pôrode) a tiež nevadilo ze nebol, tým že to išlo rýchlo tak som si to cele ani neuvedomila - bola som pripravená že môžem rodiť sama, nemáme nikoho z rodiny priamo v Košiciach. Za mňa ak môže byt pri celom pôrode isto super ale keď sa dá prísť len na fázu tlačenie ( čo viem že niekde povoľujú len takto ) tak mi to príde zbytočne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre