Ahojte chcela by som sa opytat tie ktore rodily v Bratislave v Ruzinove. Ze ked budem uz v nemocnici a budem mat kontrakcie tak manzel moze byt pri mne? To viem ze ked uz pojdem tlacit ked budem na dost prstov otvorena ze ho poslu prec lebo to nemam zaplatene aby bol pri mne ale ci moze byt aspon pri mne ked budem mat tie bolesti ?! Dakujem za odpovede 🙂
Nerodila som sice v BA, ale myslim, ze to funguje vsade podobne. Ak zaplatis poplatok, muz ide az na salu k samotnému porodu. Niekedy, ked je menej rodiciek, moze byt s tebou aj na vzdycharni (cakacke - kym mas len kontrakcie, ale este nerodis). Ak ich je viac, na vzdycharni byt nemoze kvôli respektovaniu intimity ostatných mamiciek. Takze podla mna v tvojom pripade tvojho muza na porodnicu, teda ani na vzdycharen vôbec nepustia.
To viem ze ked si zaplatim poplatok ze moze ist na salu somnou ked budem rodit.ale ja to nemam zaplatene tak viem ze nemoze ist somnou na salu ked budem rodit. Ale ja som myslela len na tu cakacku ci vzdycharen ci ako sa to vola, ci tam moze ist somnou kym budem mat kontrakcie.
@vero_nika969098 Nie, urcite nie. Ak zaplati a bude sa dat moze byt pri tebe v prvej dobe a ak nechce byt na tlacenie tak vtedy odide. A potom moze prist k babatku ked ho budu osetrovat a aj na tie 2 hodiny po porode k tebe. Za penize v Praze dum....
@vero_nika969098 nie nemoze ak nezaplati tak uvidi babenko pri navsteve poza sklo ked ti ho uz daju
Ja som rodila na antolskej a za poplatok bol so mnou cely den, co bolo fajn, kecali sme,citali noviny, nenudila a nebala som sa.okrem toho,mne stale trebalo ist na zachod, tak mi pomahal.sama by som to s tym infuzkovymmstojanom nedala
A da sa ten poplatok zaplatit aj v den porodu?
@vero_nika969098 ano,da sa
@vero_nika969098 Pokladna je nonstop
@vero_nika969098 manzel moze byt pri tebe, ale ak ho hned nepustia tak si ho vyslovene ,,pýtaj,,. Lebo oni ,,lubia zabudat,, a hlavne ked tam maju fofry no tak neriešia nejakeho otecka a treba sa ozvat. Ja som mala v Ružinove aj zazmluvneneho porodnika, takze nebol s ničim problém. Je dobré si tieto veci vyplatiť vopred -ak nemas zazmluvneneho porodnika tak s tým teoreticky mozu robit problém kebyze otecko tam chce byt a nema zaplatene. Ale inak ako piše @maminecka2 pokladna je nonstop. Načo si to nechavať na poslednu chvilu? Ja som si všetko - lekara, EPI, muža vyplatila dopredu šmitec. Ked to na teba pride tak budeš rada, ze si rada a nieto riešiť pokladnu.
@sardinka335 Jasne, lepsie dopredu len ja som este riesila to malovanie porodnice ci nebudem musiet ist inde, tak manzel platil az ked ma "odovzdal" na porodnici. No a ze po EPI ho pustia, a nakoniec po nej ma pozreli a ze na 9, za chvilu rodime, tak ozaj stihol uz len tlacenie. Slo to velmi rychlo. Ale lepsie ako nic.
Smutné že čo je niekde úpla samozrejmosť(otec alebo iná Vami určená osoba celý čas pri porode....porod do vody alebo v akejkoľvek polohe.....dieťatko prvé hodiny po porode na hrudi mamičky atď), tak na Sk treba za to platiť a ani podmienky na to nie sú vytvorené...Naše mamičky sú predsa také isté ako za hranicami a tiež by mali mať z toho zážitok a nie traumu....Niekedy som naozaj rada že nie som na Slovensku aj keď mi občas chýba.....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@vero_nika969098
neviem ci uplne rozumiem otazke ale v ruzinove ak si zaplatis poplatok za sprevadzajucu osobu pri porode cca 30 EUR tak ho pustia dnu ( ale teda neda sa zarucit ze na celu dobu lebo tam je to dost tesne a ak je tam viac zien tak skor az na samotny porod )
ak nemas zaplateny poplatok ( ten musim byt uhradeny dolu v pokladni ) tak ho nepustia vobec ani na vzdycharen ani na porodnu salu.