Mamičky, ktoré rodili cisárskym a druhé normálne. Prosím o radu

nikaleo17
19. okt 2021

Ahojte ženy!

Som v piatom mesiaci tehotenstva a začínam rozmýšľať nad pôrodom, keďže som prvý pôrod nemala ľahký no nechceli sme nechať nášho syna samého. Prvý pôrod bol vykonaný na poslednú chvíľu cisárskym rezom no zapálila sa mi celá rana dostala som infekciu takže moje zotavovanie bolo veľmi ťažké a zdĺhavé no potom som sa dopočula že môžem ísť rodiť aj prirodzeným spôsobom čo ma veľmi zaujalo nakoľko veľmi cisársky už nechcem ale keby mi vyšlo prirodzene veľmi by ma to potešilo. Aké máte skúsenosti keď ste mali prvý cisársky a druhý prirodzený pôrod ? Vlastne bojím sa aj rodiť som matka ale neviem aké to je zažila som iba kontrakcie a strašné to bolelo. Ďakujem vám za každú radu pomôže mi to rozhodnúť sa.
Lekár mi dal na výber aby som sa rozhodla sama.
Pri prirodzenom pôrode sa najviac bojím, že moje zrasty to nevydržia a pretrhne sa mi maternica.

ivangeline
19. okt 2021

Prvy cisarsky. 2 prirodzene. Niektore tvrdia,ze cisarsky je lepsi...to je ale nechapem. Po prirodzenom som sa zotavila velmi rychlo a to som bola vela zasivana (krcove zily). Po cisarskom som chodila 2t ohnuta a ako slimak,a az po 3m som sa citila fit. Po prirodzenom za 2t som sa citila fit.. po mesiaci pohoda,len som sa cistila...

andreadca
19. okt 2021

Bolo to už strašne dávno, ale rodila som podobne ako Ty. Prvý pôrod akútny cisársky. Zotavovanie úplne bez problémov, ale jazvy som sa dotkla hádam až po 1/2 roku, strašne mi vadila. Druhý pôrod normálne a úplne bez problémov. Iba že si skoro nič nepamätám, moja hlava sa akosi vypla a prežila som oba pôrody ako vo sne. Medzi kontrakciami som spokojne pospávala 🙂. To zvládneš, neboj. Držím palce a prajem zdravé mimino 🙂

szdan
19. okt 2021

@nikaleo17 ja prvý prirodzený, druhý sekcia, ďalšie 2 prirodzene.
Za mňa určite prirodzený pôrod ak je možné.
Po sekcii sme na radu lekára poctivo čakali 2 roky, až potom sme "zakuchtili". Pred pôrodom i počas pôrodu mi kontrolovali reznu ranu sonom. Všetko úplne ok. Keby sa im čokoľvek nepozdávalo, šli by do sekcie. Ale na výber mi tiež dávali ako aj tebe.

zuz0110
19. okt 2021

Prvy akutna sekcia v 2 dobe porodnej. Prvy den bolo vstavanie peklo, ale uz po par dnoch som bola fit a po tyzdni som ani nevedela, ze som mala rozrezane brucho. Druhy porod vaginalne s epiduralom, dieta islo s rukou pri hlavicke, takze nastrihu som sa nevyhla a bola som rada ze nakoniec nemuseli dieta tahat. Ano, vstavanie a chodenie bolo takmer hned v pohode. Ale sadla som si poriadne prvy krat asi po 2 tyzdnoch. Vypadli mi uz na 6. den vonkajsie stehy a stipalo to neskutocne. Takze starostlivost o dieta bola aj tak velmi neprijemna. Teraz som 4 tyzdne po porode a este stale som ubolena, aj ked sedim uz bez problemov a vonkajsia rana je zahojena. Takze vsetko je individualne. Ak by som vedela vratit cas, vyberiem si radsej druhu sekciu. Ale ak by som porodila bez alebo len s malym poranenim, viem si predstavit, ze to by bolo ovela lepsie v porovnani so sc. 🤦‍♀️ Tu proste nikdy nevies, ako porod pojde.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre