Mám už dosť tohto tehotenstva

mamina_tatiana
9. júl 2017

Ahojte maminky... Bude to znieť mozno hrozne ale vyrozprávam sa vam... Toto je moje 3. Tehotenstvo, jedine ktore sme plánovali, kedže predchádzajúce boli skor necháné na náhodu. Tak vekmi ako som sa tešila ze otehotniem, tak zle to cele prebieha. Vobec sa z tehotenstva netesim, tiez sa bojim ako to budem zvládať ked sa narodí... Boli sme presvedčení ze to bude dievčatko pretože pri predchádzajúcich sme vzdy nejako vedeli co to bude, rovnako naše deti doma si mysleli ze to bude dievča a nakoniec to vyzerá ze to bude chlapec. Cele tehotenstvo zvládam velmi zle, od zaciatku hrozne nevoľnosti aj 10 x denne vracanie, potom som bola dva mesiace na antibiotikách lebo som mala na plucach nejaku odolnú baktériu. Do toho som dostala nejake srdcové problémy, rýchly tep, tachykardie aj okolo 150-180 tepov s cim som behala po kardio, holteroch, kde mi nic moc nezistili... Ked sa uz zdalo ze sa vsetko utrasie, zlomila som si prst, ktory mam treti tyzden v dlahe, predpísali mi fraxiparine injekcie ktore si každé rano picham do brucha kvoli zvýšenej zrážanlivosti. Neviem ci je to z toho pochopiteľne, ale uz mam tohto tehotenstva plne zuby, odkedy som tehotná lepí sa na mna smola, pri týchto všetkých pohromách sa bojim ci vobec prežijem pôrod kedže ma čaká tretia sekcia... Uplne som troska neviem si to vobec užiť, čakám kedy to uz skončí, keby som mohla tak uz chcem mat za tym. Naozaj asi minimálne myslim na to dieta co nosim, skor vidím ze matka svoj deti ktore mam doma a manželka je uplna troska a takto to cele nemalo byt, uplne je to naopak ako som si cele predstavovala. Co si o tom myslite? Ako z toho von? Hocičo mi napíšete poteším sa lebo akýkoľvek nazor zvonku je pre mna teraz vzácny. Rozmýšľam ci sa da nejako skor vyvolať pôrod, lebo urcite budem mat naplánovaný cisársky na termín... Dakujem vam za vsetko a ze sme tu jedna pre druhu...

juliet86
9. júl 2017

Vyhladaj kvalitnu psychologicku. Pomoze ti. Ak nemate peniazky sedenia ti moze predpisat zadarmo tvoja vseobecna

ave17
9. júl 2017

No nezávidím,je to blbe,určite sa dá dohodnúť cisársky na nejaký 38tt,dovtedy vvydržať.Väčšiu časť mas za sebou🙂 neboj potom už bude lepšie,myslím že každá má toho plne zuby ku koncu a tie co hovoria že si to užívajú do konCa,klamú;) ja som v 33t,a tiež by som to už chcela mať zš sebou,a tiež sa bojím,ako to zvládnem potom🙂

bibaryba
9. júl 2017

Nezufaj ja keď som čakala tretie dieťa tak som posledné 3 mesiace bola stavby vedúci lebo sme opravovali dom a tým pádom som nemala čas myslieť na iné veci celé tehotenstvo som prekaslala tehotenska nádcha 3 atb ....už som sa len modlila aby to skončilo a v piatok odišli robotníci a v nedeľu som porodila treba to len vydržať držím palce

hradnapani
9. júl 2017

@mamina_tatiana neviem, ci ti to pomoze, ale ja mam taku skusenost, ze ked nieco uplne zle prebieha alebo je to dost zle, tak to obvykle dobre skonci 🙂 to len tak na povzbudenie. Scasti ti rozumiem. Mas toho teraz vela na pleciach, strach ma velke oci, obvykle vacsie, nez je potrebne, Drzim ti palce,aby si to zvladla, ty to zvladnes, aj tesit sa budes . skor ci neskor.

zuzmag
9. júl 2017

Ahoj @mamina_tatiana presne tak podobne som prezivala aj ja planovane tretie tehotenstvo lepilo sa namna vsetko co sa dalo a tiez som nie jednu noc preplakala ze som sa dala do toho nevolnosti do 4mesiaca,velka cysta na vajecniku,krcove zily od zadku az pod koleno,ktore som doteraz nemala,od 7.mesiaca strasny kasel co som tiez asi dva mesiace brala antb.rozne spreje od alergologa....ako sa mala narodila kadel akoby zazrakom zmizol,brusko tiez🙂 ale zase akoby som toho mala malo tak pri porode zrejme som si vytlacila zlatu zilu.....tri mesiace som nesedela na zadku katastrofa....ale vsetko sa zahojilo spomienky sice ostanu a teraz sa tesime uz z dvojrocnej dcerky ktora je nasim slnieckom celej rodiny.Tak treba len vydrzat ja viem nie stale sa to da ale potom to stoji zato....ak uvidite ako sa bude usmievat na vas vase spokojne malilinke babetenko

mlil77
9. júl 2017

Neboj sa, prejde to a o rok dva si to uz nebudeš pamätať, mne bolo zle takmer cele tehotenstvo. Moje prvé vysnivane a tiež som si to neužila tak ako som o tom "snivala" zvracania neratam, vyzvracias a je dobre, no mala som slabosti ktoré trvali cele dni, dokázala som fungovať max dve hodiny a cely cas som len spala a spala a spala...ked som chodila do prace, tak ked som prišla ľahla som a spala az do rana, casto som narodila atd atd ....poplakala som si velakrat, boli chvíle ked som uz neladala...proste keby nezažijem na vlastnej koži neuverim ze takto dokaze byt zle tehotnej tebe. Dnes po 2 r.su to uz len matne spomienky, je z toho najkrajsi chlapček na svete....viem mala som tu "vyhodu" ze som nemala deti a mihla som v kuse oddychovať Zvládneš to, stoji to za všetko a ani sa nenazdáš a bude mamička na svete, vela oddychuj, relaxuj, spi...ak si to telo vyžaduje. Muz a deti ti "odpustia" ze nie si pre nich 109percentna, to teraz nie je dolezite, mysli na male a seba hlavne a vravím o rok na všetko zabudneš. Drtim palce, tes sa z tehotenstva a mysli na to koľko zien ktoré nemôžu mat babo by s tebou menilo....bude dobre🙂

denaka
9. júl 2017

Joj akoby som čítala to čo som ja pred rokom prežívala.... 3 tehotenstvo, nevolnosti do 4 mesiaca také že som nevládala vstať z postele, 3 mesiace trvajúci kašeľ, dychavicnost a nakoniec fraxi až do pôrodu. V živote som nebola pri toľkých doktoroch.... smola na smole. Dva dni pred dovolenkou sa syn "zrubal" na bicykli takže sme nikam nešli.... No a koniec totálne hrozný- sestra ktorá porodila o tri mesiace skôr ako ja mala také poporodne komplikácie že takmer zomrela😟. Môj vek, a sestrin stav mi bral akúkoľvek radosť z bábätka. A keďže som mala obydve deti veľké, čakala som že aj toto bude valibuk.
Ale koniec to všetko vymazal a dnes už len spomíname. Narodila sa mi krásna dcérka 4680g ( po dvoch chlapcoch) vytúžena!!! Manžel bol pri tom a plakal ako malý chlapec. Sestra sa uzdravila a za dva dni bude mať jej synček rok. Naša Zuzka nám každý deň robí krajší a chlapci ju zbožňuju. Takže- Nevešaj hlavu za rok si na to všetko už ledva spomenieš.

joely
9. júl 2017

@mamina_tatiana ja mam 2 deticky a medzi nimi jedno nestastie, ktore skoncilo v 5 mesiaci, ale bolest v srdci zostala......tes sa ze si dostala ten dar, vynosit babatko .......poznam vela zien co maju 3 sekcie za sebou, neboj aj Tebe vsetko dobre dopadne ........ ked si nestastna aj babo bojuje s Tebou...... dopraj mu pekne, posledne chvile v brusku, ved si v zivote zazije este vela stresu...... tes sa na svojho anjelika, dieta je najdrahsi dar, aky mozes v zivote dostat, nic sa tej detskej voni a nevinnemu pohladu nevyrovna......ved to vies aj sama, myslim na Teba a zelam Ti stastny porod a vela sily pri vychove babatka

jana_eyre
9. júl 2017

cely zivot si myslim a drzim sa toho, ze to, co planujeme,popripade tesime sa, vzdy nejako skomplikuje.. mam to odskusane cely zivot.. to ale neznamena, ze to bude zle navzdy..

u mna to bolo tiez podobne s tehotenstvami - prve tehotenstvo sme planovali a bolo cele rizikove, planovala som si ako to bude krasne ked sa maly narodi a mala som poporodnu depresiu.. az casom sa to vsetko upravilo..

druhe tehotenstvo prislo ako blesk z jasneho neba, vobec neviem kedy sa nam podarilo - tehotenstvo bez problemov, babo ukazkove, porod sice hrozny, ale zato rychly.. cele babatkovske obdobie druhej dcery som bola v nejakej euforii alebo co, vsetko islo krasne, super zivot s dvoma detmi..

tretie tehotenstvo sme si tiez naplanovali.. ja som hned vedela, ze to nemam planovat, lebo to bude tazke, aj som to muzovi vravela.. a tak aj bolo, cele tehotenstvo mi bolo zle, bola som nervozna, placliva, vsetko mi vadilo, nedalo sa mi dychat.. na konci som mala aj ine zdravotne problemy.. narodil sa mi zdravy krasny chlapcek, ktory je ale dost nervozny a chorlavy, obcas si myslim, ze to je tym aka som bola v tehotenstve ja.. je to narocne, ale postupne sa to zlepsuje a vsetky moje deti velmi lubim a nemenila by som nic co ma v zivote postretlo.. /no dobre, par veci by mi nechybalo - napr.vsetky choroby tretieho syna/

mas tazke obdobie, a ked je tazke obdobie, tak sa to vali naraz - to je urcite aj medzi murphyho zakonmi..

ale myslim, ze kazde obdobie sa raz skonci, treba len vydrzat.. davaj si nejake mety na ktore sa budes tesit, sprijemnuj si zivot akymi kolvek malickostami.. neboj bude dobre..

admet
9. júl 2017

Cele sa to skonci porodom...k cielu sa blizis...uz si v 30. tyzdni. Nemysli negativne, ze si ako troska a podobne. Prezivas po zdravotnej stranke tazke obdobie, to zlomi hadam kazdeho. Rodina ta podporuje?

petuska2110
9. júl 2017

Aj ja som mala obe tehotenstvá dost zlé. No asi som to brala lepšie. Napr. pri prvom som zvracala skoro do 6m komplet všetko aj vodu čistú - infúzie , nemohla som pomali ist sama nikam lebo sa mi točila strašne hlava. Namiesto priberania som chudla. Musela som odist z práce lebo som to nedávala.Ked som konečne prestala vracat začalo som rapídne priberat (pritom som vela nejedla) do toho sa nalievat celá spuchnutá že som o 3 čísla vačšie topánky neobula. Strasné strie sa mi porobili mohla som sa aj svetenou vodou natierat-nič nepomáhalo a nielen na bruchu.Mohla by som tu písat toho ešte vela no už by to bola slohovka. aj porod zlý. Chcela som velmi dievča mám 2chlapcov. Druhé tiež bolo dost zložité popritom ešte malé dieta-odtrpeli sme si to všetci (pomáhala mi rodina)- museli sa všetci viac "činit" ja som poriadne nevládala zase som opuchala atd.....No na deti som sa tešila celý čas od prvého dna až do konca. Aj ked to "lahké" nebolo stálo to za to. Brala som to ako nutné "zlo" za to že mám mojich krásnych malých chlapov. Chce sa to len viac pozitívne naladit, musíš to brat tak že raz to bude len zlá spomienka. Treba sa tešit na bábo - to ti vynahradí všetko trápenie.

luli222
9. júl 2017

Tak ja sa pridam, nie si jedina zufala...my sme sa o babo snazili tri roky a potom konecne prislo a coskoro odislo :( a to nam povedali, ze deticky mat nebudeme...potom akoby zazrakom o 4 mesiace opat tehotna a v kuse problemy, tehotenstvo som prelezala bud doma alebo v nemocnici, v kuse nejaky strasiak :( od 14 tt problemy s vytokmi, ktore sa mi celkom dodnes nedali do poriadku ( pocas tehu mi najviac pomohli bylinky, no kedze sa mozu len obmedzene, tak sa uplne toho teraz zbavit neda) ono hormonalne zmeny narobia pekne sarapaty, mam problemy aj so stitnou zlazou ...v kuse ATB cipky a stav sa zhorsoval len, totalny rozvrat prostredia, tri mesiace som preplakala od bolesti, stipania, palenia, do toho sa pridali z oslabebej imunity problemy s mocovymi cestami :( od 20 tt do 34 tt som bola kazdych 15 min na Wc s bolestami + stipanie mocovej rury, ale neskutocne a v kuse bez prestavky, uz mi sibalo ( tiez som sa liecila, prirodne, kedze lekari len v kuse ATB, a to je naozaj potom len vsetko horsie) navyse od 27, 28 tt zistenie gestacneho diabetes a babanko sa mi zosunulo do porodnych ciest, takze som musela do 36 tt vylozit nohy na strop ... A setrit sa hlavne, behala som len na to svoje oblubene WC, po jedlo, este stastie, ze mam taku uzasnu rodinu, ktora sa o mna v tych najhorsich casoch starali a podporovali, no a tym, ze babanko mam nizsie v kuse akoby tych bolesti uz nebolo dost, stale pichanie na krcku, bolestivy kazdy pohyb babatka - srobuje sa tam hlavickou dolu +vyslabnuta od lezania so strachom z predcasneho porodu... Fakt cista psychiatria :( a sediet neviem cca od toho 26 tt ako mam bolesti od spodu a v nemocnici po mne pokukovali ako po blaznovi...pani vy nie ste chora, ste ken tehotna, ako milujem ja tie komentare :( no prerevany skoro kazdy den, keby nie som veriaca a nemodlim sa tak sa urcite zlozim :( teraz som uz pomaly na konci 38 tt a nic ine si nezelam ako porod, vyslobodenie z tohto vsetkeho a drzat konecne ten maly zazrak v naruci ....hybat sa uz sice mozem ale po tolkom lezani a tych bolestiach od spodu je pre mna kazdy jeden krok obrovske usilie a prekonavanie kazdodennych bolesti :( okrem toho,furt sa troska obavam, aby bolo vsetko ok, za cele tehu som nic nepribrala, len schudla 5 kg ( podla sona vyzera bananko v poriadku, tak verim, ze to tak bude a vybicovana, budem len ja )tym chcem len povedat, ze ozaj niektore to mame tazke a urcite nenazveme tehu najkrajsim obdobim v zivote zeny :( pre mna je to doslova nocna mora, ale ked si predstavim ako budem hrdo po tom vsetkom kracat s kocikom a zdravym babatkom, kazda bolest za to stoji!!!! Takze este stale nie je vyhrate, kym nie je z mojho bruska von, verim, ze krpcek ma uz dlho natahovat nebude a coskoro sa budeme tesit jeden z druheho ;) takze Ti chcem popriat vela sil a energie, hlavne pozitivneho myslenia aj z posledneho dna a ked clovek nieco skutocne velmi chce, urcite to dokaze no nesmie to vzdat !!!! Pri kazdom pade sa treba oprasit a ist dalej a mysliet na to, ze to malicke nas potrebuje ...drzim palceky urcite to daaaas ! 🙂

ema234
9. júl 2017

@mamina_tatiana neboj vsetko bude ok, mas sproste obdobie, drzkam palceky a ber veci pozitivne, su aj horsie veci v zivote.

jeennyv
10. júl 2017

@mamina_tatiana bude dobre uvidis...kamoska bola v podobnej situacii ako ty, sice bolo to jej druhe dieta,ale moze rodit len sekciiou, tiez chlapec...zo zaciatku velke nevolnosti, polezala si aj isty cas v nemocke, v slabej chvilke uz uvazovala, kym sa da, ze dieta nebude atd..a potom vsetko sa utriaslo a preslo a uz ma dietatko niekolko mesiacov...tvoje pocity su primerane okolnostiam...cele tehu prelekarovat a riesit stale nieco da zabrat...a ako to prekonat..venuj sa detickam co mas, robte si program atd...zamestnaj si mysel nejakym relaxom ci krizovky ci antistresove malovky...z toho, ze sa necitis byt spata este s 3 dietatkom moze byt tym, ze ti tehu prinieslo komplikacie, no ja napr. Poznam zeny, co sa z tehu nejdu doskladat a beru to proste prirodzene, ze je to tak a bodka...ziadne fotenicka, upozornovanie na seba, prehnane emocie atd...kazda sme nejaka a ma pravo prezivat veci po svojom...pride dietatko a vsetko to sa potom zmaze

pininka
10. júl 2017

Ako by si pisala o mne. Len s jednym rozdielom,ze moje tretie tehotenstvo bola velka nahoda, muz nechcel o dalsom ani pocut. Zato ja som o nom snivala kazdy den. Doslova som si ho vymodlila. A ked uz som bola zmierena ze dieta uz nebude, objednana na vaznu operaciu, zrazu mi meskal menzes, co u mna nebolo nic nove ale zrobila som si test a bum. Ostala som taka prekvapena,ze som sa cele tehu z toho nevedela spamatat. Bolo mi zle co predtym vobec, chytila som take choroby ze od gynekologa,cez obvodnu az ku reumatopogicke vsetci nadomnou zalamovali rukami. A samozrejme tretia sekcia. Kedze mam dvoch chlapcov vobec som neverila ze budeme mat dievca, dokonca som na porodnej sale bola pripravena ze mi povedia ze chlapec. Sam som nechapala preco sa netesim tak ako pri chlapcoch ked som to male tak chcela. Ale vsetkym negativnym pocitom bol koniec ked sa mala narodila. Neskutocne ju zboznujem,dala nam uplne iny rozmer zivota,aj moj muz je nadseny ze ma dcerku. neboj sa,vsetko bude ok, drzim ti palce.

libawet
10. júl 2017

@mamina_tatiana tak každé tehotenstvo je iné, jedno je fajn, druhé hrozné, tak Ty máš toto zlé. Mňa len zaráža, že vidíš hlavne seba a svoje problémy a nie to dieťa, ktoré nosíš - už len veta, zasa to bude chlapec ( keď to takto vnímaš, tak načo si už chcela mať ďalšie dieťa ? Akože skúsime, či to bude dievča a keď chlapec , tak celé zle ? ) Ďalšia vec - keď si mala už dva cisárske, že ešte si mohla mať ďalšie dieťa? Nebolo to v minulosti tak, že po dvoch cisárskych sa podväzovali vaječníky? Teraz je to už jedno, koľko je cisárskych rezov ? To sa mi zdá voči žene a jej zdraviu veľmi neetické. Ďalšia vec - to že si ochorela a brala antibiotiká tiež dieťatku nepridá, a ako píšeš " odolná baktéria " - celkovo tehotenstvo je veľká záťaž pre organizmus, takže preto sa Ti aj tá choroba tak zle vyvíjala...zlomený prst je hold smola, len horšie, že zasa si musíš pichať injekcie do brucha - neviem, to asi tiež dieťatku nepridá. Keď už teda čakáš dieťa, ktoré vlastne ani nechceš, skús sa na to pozrieť z pohľadu toho dieťaťa- ono sa sem nepýtalo, takže sa spamätaj a nemysli negatívne, pretože to všetko, čo popisuješ, sa Ti deje aj preto, že si to privolávaš takýmito negatívnymi myšlienkami. To dieťa nemôže za to, že je zasa chlapec. Keď už si sama bola nezodpovedná a šla do ďalšieho tehotenstva a necítila si sa na to ( možno si si len navrávala, že áno ), tak aspoň teraz buď zodpovedná k tomu dieťaťu.

libawet
10. júl 2017

@pininka a keby to bol chlapec, tak čo ? Necháš ho tam ? Tak dieťa malo šťastie, že ho mamička ľúbi, lebo bolo dievčatko....

lusyc
10. júl 2017

Ahojte ženy. Vydržte, my sme silné, dáme všetko. bábätko nech je v luxusnom hoteli toľko, koľko má byť. Moju princeznú museli vybrať o 8 týždňov skôr. Tie výčitky budem mať do konca života. Našťastie všetko inak vyzerá v poriadku. Neviem ako sa cíti celý 3.trimester, ale nie je nič horšie ako sa dívať na svoj poklad s hadičkami v inkubátore. A tiež sa bojím, že keď sa odhodlám pre súrodenca, budeme musieť zažívať to isté. Ešteže máme v nemocniciach a ambulanciách dosť odborníkov, čo pomôžu. Nevzdávaj, bude dobre a budeš mať tri poklady, ktoré sa v živote podržia, silná trojka.

katka1981
10. júl 2017

@mamina_tatiana, kedy ti brali hormony stitnej zlazy? Tvoje busenie srdca a spravanie mi pripada akoby si mala zvysenu cinnost.

lusyc
10. júl 2017

@katka1981 veru tak to vyzerá.

extempore
10. júl 2017

@mamina_tatiana ahoj, chápem ťa. Ja som mala bezproblémové prvé aj druhé tehotenstvo aj pôrody, ale pri tom druhom boli posledné tri mesiace nekonečné. Bola som hrozne chorá, mala som zápal dutín, doktori mi odmietali dať akékoľvek lieky kvôli tehotenstvu. Už som si pripadala tak, že som len inkubátor pre dieťa a ja ako človek môžem aj zdochnúť. Nakoniec pri teplote 40 stupňov, kedy som už mala aj zápal zubov mi konečne na pohotovosti dali atb.
Vydrž to! Ja som si škrtala dni, koľko mi ešte ostáva. Zamestnaj sa niečím. A hlavne si nenechaj nahovoriť, že ty nie si dôležitá.. Si, bez teba by dieťatko neprežilo. Veľa oddychuj, svet sa nezrúti, ak nebudete mať dokonalý poriadok alebo ak dáš deťom na večeru pizzu. Držím ti palce 🙂 A ak by si chcela, môžeme si písať aj súkromné správy. Pa.

mamina_tatiana
autor
10. júl 2017

@katka1981
@lusyc štítnu žľazu mam v poriadku. Robili mi vyšetrenie.

mamina_tatiana
autor
10. júl 2017

@libawet
Ahoj. Asi si ma nepochopila. Ja to dieta chcem, aj sme ho plánovali. Ani ho neodložim ked to bude chlapec.
Sekcie dnes mozu byt kludne 3-4, az potom lekári odporúčajú podviazanie. Práveže môj gynekológ povedal ze kludne možem kat dalsie. Preto sme do toho isli, bude 6 rokov od poslednej sekcie.antobiotika som brat musela, mesiac v horuckach, crp 100,kašel taky ze az vraciaš by ta rychlo presvedčili ze taky stav a zápal v tele je horší pre dieta ako antibiotika.
Lieky na riedenie krvi berie každá tretia tehuľka, kedže tehotenstvo je prirodzene trombofilny stav a vela žien s tym ma problémy.
Takze nemSlim ze som nieco urobila zbytočne nezmyselne alebo sebecky. Napísala som ako sa cítim a co som prežila za posledny polrok.

deti95060810
10. júl 2017

30 tt? Ešte troška a už to más za sebou....Už nie tak veľa....Radšej sa snaž byť teraz v pohode....Niečo podobné som zažívala - nevedela som sa dočkať kedy to už budem mať za sebou....takže ťa tak troška chápem.
ešte treba vydržat min. 4-5 týždňov, aby bábo malo všetko vyvinuté a potom keď sa už aj pôrod začne - bábo by už malo byť teoreticky OK....Takže len vydržať.....Veľa oddychuj.....🙂

libawet
10. júl 2017

@mamina_tatiana ak to povie lekár, ešte to neznamená, že to tak aj má byť. Človek sám predsa musí cítiť, na čo má a na čo už nie. Takže - 3-4 sekcie? To je akože normálne ? Nemyslím si. A ak je žena tehotná, tak by si mala dávať o to väčší pozor a nechodiť zbytočne medzi veľké množstvá ľudí, keď nemusí, aby tam napr. nechytila
" odolnú baktériu " . O liekoch na riedenie krvi počas tehotenstva počujem prvý raz, ja som nič také nemala, lenže ono to asi aj závisí už od veku dnešných žien, kedy rodia....takže lieky počas tehotenstva, akékoľvek, rozhodne dieťatku na jeho zdraví a ďalšom vývine nepridajú, takže je to aj o Tebe a nie že Ty za nič nemôžeš a o tejto nezodpovednosti ja hovorím, nie že ste plánovali....

orieska325
10. júl 2017

Ahoj a teraz ber v dobrom moj nazor..skus si pozriet relaciu typu midre z neba atd..podakuj sa potom za to ze ty riesis "len"take problemy...ja mam iba 2 deti a pri oboch do 5.5m zvracanie vkuse ked sa narodili do 9m sa mi budili kazdu hodinu v noci cez den nespali skoro nic...tiez som riesila svoj tep s pritom supernizky tlak a kopec inych problemov ale su to veci zvladnutelne..potrebujes vypadnut a trosku mozno zrelaxovat mat cas iba pre seba niekedy pomoze aj hodinka dve..nema ti kto v tom pomoct?

pininka
10. júl 2017

@libawet vobec si ma nepochopila. Mne bolo uplne jedno co to bude, kazdy dookola mna to riesil,ze konecne to bude dievca po dvoch chlapcoch a ja som nemala vobec ziadne ine pocity. Brala som to tak,ze sa narodi dietatko. Kazdy mi prial dievca ale ja som toto absolutne neriesila. Mala som co robit v tom tehotenstve a hlavne na konci,preto uplne chapem autorku tejto temy. Niekedy aj ked po niecom velmi tuzime zrazu tie pocity nie su hned take ake sme cakali.

pininka
10. júl 2017

@libawet asi sotva to bude od veku, dnes mlade baby maju horsie problemy. Ja som mala prve dieta pred desiatimk rokmi, mala som ledva 24. Ziadne vysetrenia na hematologii a pod. Teraz som tam na odporucanie doktorov sla a zistili mi takr veci,vdaka ktorym viem,na co si musim dat v buducnosti velky pozor. Tiez som si musela pichat na riedenie krvi a okrem mna x zien. Nemam ani kamaratku,ktora by si nepichala v tehotenstve,dnes je to zial.bezne. ordinacia na hematologii bola plna tehotnych. A troska som sa pobavila ze sa ma autorka vyhybat bakteriam. To sa ako da? Dnes staci ked tvoje vlastne dieta donesie nieco zo skoly, alebo skolky,ako sa tomu chces vyhnut?

ewisam
10. júl 2017

@mamina_tatiana Netesis sa lebo sa tesit nechces... no a co, budete mat chalana a? Treti cisarsky je normalny ako dva predtym. Sama som tym presla, s rozdielom, ze som ku koncu prestala pomaly koli zdravotnym problemom chodit. Pri dvoch malych zajacoch, ktorí sa chceli stale jasit a behat po vonku ziadna slast, ale pochopili, ze musia pockat kym tato pride z prace...ale vies, co, ked sa na mna teraz to moje zlatko usmeje, nemenila by som za nic na svete a sla by som do toho znova

dominika6
10. júl 2017

@mamina_tatiana kedže ste to plánovali tvoj muž by ti mal byť max, oporou čo zrejme nieje ked hladáš útechu u cudzích ľudoch

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre