Mám strach zo sekcie

28. máj 2024

Zdravím,
cítim sa ako idiot, že sem píšem s takouto vecou, ktorá je vlastne úplne normálna no ja z nej mám trochu strach. Dnes som sa dozvedela od neurológa, že by som mala ísť rodiť sekciou (som v 36tt a doteraz som mala ísť prirodzene, preto ten strach), no zmocnili sa ma isté obavy, strach a nekonečno otázok. O tom, že sa cítim ako keby som zlyhala (samozrejme viem, že je normálne ísť rodiť cisárskym ale bola som už na niečo nastavená) hovoriť nebudem ale zaujímalo by ma ako to s tou plánovanou sekciou vlastne je. Ak mám napríklad plánovanú sekciu na 39tt (čisto obrazne) ale voda alebo celkovo pôrod sa mi rozbehne skôr napríklad v 38tt nechajú pôrod prebiehať prirodzene alebo aj tak pôjdem sekciou a Od kedy budem môcť mať bábo pri sebe ?

sella38
28. máj 2024

Maly sa narodil o pol jednej poobede a doniesli mi ho rano a uz som ho nedala. Mala som celkovu narkozu, akutnu sekciu.

zooeynka
28. máj 2024

Naplanuju den, prides, lahnes, cista robota. Ziadna namaha. Zahul je to potom 2-3 dni, na 4-5 budes uplne v poho.

katkaaake
28. máj 2024

Ahoj, ked odtecie voda, aj tak pojdes sekciou, ked je dovod. Je to vraj lepsie, ked odtecie voda, znamenie, ze je babatko pripravene. Drzim palce, da sa to zvladnut. Mam za sebou dve. Len vydrzat prvy den a snaz sa co najskor na nohy, sestricky Ti pomozu 1x. Nezlakni sa bolesti pri prvom vstavani. Potom uz to bude len lepsie. Drz sa 🙂

anonymous87
28. máj 2024

Obe deti mam sekciou. Prva neplanova, druha sice planovana, ale maly sa vypytal na svet o 2 dni skor. Normalne som volala lekarovi a mala som sekciu. Ak ju mas indikovanu, tak nenechaju porod prirodzene.
Prveho som videla po 4h (mala som lokalnu). Druheho asi po 6 (plna anesteza)…a ja budem asi za divnu, ale ziadne pocity zlyhania som nemala 🤷‍♀️

autor
28. máj 2024

@katkaaake
@zooeynka
@sella38
@anonymous87
Ďakujem za odpoveď, cítim sa o niečo lepšie 😊 a ešte ak sa smiem opýtať, bolo aj s kojením všetko okej ?

anonymous87
28. máj 2024

Ja som mala pri oboch mlieka dost. Prvy bol vsak lenivec. Netahal, potom som dostala zapal, celkovo som tak nejak zahrala do stratena… s druhym to islo jedna radost. Bohuzial ked mal mesiac, nasla som si hrcku, musela som na operaciu a dokojila som (kedze rana mi isla cez mliecnu zlazu. Mlieko mi zacalo vytekat normalne cez ranu 🤣 cize ak som chcela, aby sa mi rana zahojila, musela som prestat kojit)… ale tu budem tiez za divnu, traumu som z toho nemala. Proste som nekojila… pre mna to nebolo zivotne dolezite

sella38
28. máj 2024

mlieko som mala hned, ale maly mal zltacku, tak vkuse spal, nechcel pit, vkuse som ho "za usiska tahala" 😂❤️

silvia1996
28. máj 2024

Ahoj, ja som dcérku rodila akutnou sekciou, bola predčasne, prvé dni v inkubátore, do izby mi ju dali piaty deň. Bola maličká, nevladala sa dojčiť, prvy kesiac som poctivo odsavala mlieko a krmila ju z fľaše. Potom sa rozpapala, dojcim doteraz (10 mesiacov bez problémov). Zvládneš to, držím palce ☺

autor
28. máj 2024

Ďakujem vám naozaj pekne, ukludnili ste ma 🙏🏼😊 kojenie samozrejme beriem tak, že budem rada ak budem môcť dojčiť ale nebudem sa rúcať ak to náhodou nevyjde

pettom19
28. máj 2024

@zooeynka presne tak, u mna to takto prebiehalo. Poklopem, bez problemov. Ja som sa dozvedela, ze budem rodit sekciou tri dni pred 😄, takze nebol cas na paniku.

siska53
28. máj 2024

Mam za sebou dve sekciu a s dojcenim som problem nemala vobec. Ale treba prikladat casto. Nie kazde tri hodiny, ale castejsie.

majlo1234
28. máj 2024

Najlepsie je udrzat sa co najviac v klude a psychickej pohode. Ja som mala prvu akutnu sekciu a tak som sa vydepkarcila, ze mi mlieko nabehlo az o tyzden ci dva, nejedla som poriadne, nespala som…proste katastrofa, potom som mala este aj baby blues. Druhu sekciu som mala minuly pondelok, 24 hodin na JIS som lezala bez dietata, medzitym dieta skoncilo na dalsich 24 hodin tiez na JIS, cize ziadne prikladanie sa nekonalo tie prve dni. A normalne dojcim, mlieko sa rozbehlo, ja som vela spala a zrala vsetko, co mi dali😂 a celkova rekonvalescencia lepsia ako pri prvom. cize za mna je to vo velkom o psychickom nastaveni, i ked sama viem, ake je to tazke niekedy

katulienocka999
28. máj 2024

Ak máš plánovanú kvôli nejakým indikáciam tak ak sa aj rozbehne tak podľa mňa pôjdeš cisárskym ak to je vážny dôvod 🙂 prvého som rodila akútne večer, doniesli mi ho hneď nadranom sa prisat s tým ze ho potom nosili každé 3 hodkym. Celkovo až na 4den ak rátam aj deň pôrodu bol so mnou, mne to tak vyhovovalo keďže by som nebola schopná sa o seba netoz o neho postarať..celkovo som bola 5 dni v nemocnici..mala som spinal s tým,že hneď po vybratí mi ho ukázali aj prilozili ku tvari 🙂 akože to vstavanie a bolesť so spinalu bol masaker ale to fakt treba rozchodiť, každým dňom to bolo lepšie 🙂 a s kojenim som bojovala 🤷‍♀️ ale to je individuálne 🙂 držím palce 🧡

miskakyblik
28. máj 2024

Chápem tvoj strach , ale hlavne si nečítaj prosím ziadne príšerné príbehy. Ja mám veľku nadváhu, hovorili mi celý čas že musím ísť prirodzene lebo inak... Hrozne hojenie, a ešte v lete, a veľa šitia a pod... Ako mám veľké riziko udusenia, a všeličo možné ( čo nepopieram že všetko ako riziko existuje , a to každej operácie )... Ja som prirodzene chcela ísť , ale nakoniec som skončila s preeklampsiou s akútnym cs. A vieš čo ? Bola to pohoda . Nič ma nebolelo, keď ma vstávali sestričky na nohy, a odprevadili má do sprchy, mala som pocit že mi niečo vypadne z brucha ale inak som už na druhý deň chodila takmer normálne, úplne bez problémov , jazva krásna super sa hojila, doktorky neverili že som po sc keď som išla na kontrolu jazvy utz , lebo som si sama úplne normálne vyhopla na lehátko ... Proste nastav sa tak že je to už taká rutina a nemyslí na to čo všetko sa môže pokaziť ( to sa môže aj u zubára) ale že aké to bude krásne poprvé zbadať bábo, privoňať k vlaskom a takto navnadena chod do toho, rešpekt a strach tam bude, je to operácia, ale moc si to nepripúšťaj a uvidíš že to bude super 🙂 mňa to čaká znova o pár týždňov a úplne lekárom dôverujem a focusujem sa na to všetko pekne potom 🙂 keď ma na chvíľu ovládol väčší strach mala som takú víziu čo som si predstavovala vždy keď mi bolo ťažšie a veľmi mi to pomáhalo , zhlboka som dýchala a bolo lepšie. Predstavovala som si že som už vonku v parku s maličkým, ako ho kocikujem aký je spokojný spinká v kočíku a ja si dávam capucinko s muzikom a maminou a rozplyvame sa aký je krásny ..úplne som si to za to tehotenstvo navizualizovala toľko krát že to bolo strašné nápomocné 🙂 vždy keď som to potrebovala 🙂držím palce a neboj sa všetko dobre dopadne nech je to ako chce a ako má byť ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre