Ahojte, mám dve deti. 3 a 1 ročne. V decembri ma čaká 3 pôrod. Toto tretie vôbec nebolo plánované. Samozrejme to neznamená ze ho nechceme alebo niečo. Ale ja každú noc nedokážem zaspať, tak veľmi sa bojím tohto pôrodu. Oba pôrody som mala rýchle a ľahké. Vždy som porodila do hodiny po príchode do nemocnice. Lenže ani raz som z toho nemala strach, skôr som sa tešila. Teraz mam až fóbiu zo slova pôrod. Neviem čím to je no je to pre mňa hrozne. Mali ste to niektorá podobne?
Ber to tak,že pôrod bude to najmenej ☺️ väčšia sranda je to všetko,čo ťa čaká potom .Tri malé deti 3,1 a novorodenec ..fuuu☺️ budeš mať veselo ...ale bude to krásne .Ja som rodila tretíkrát po 11 rokoch ,tiež som sa trošku bála ..ale nič extrémne ..vravela som si,že keď som to zvládla dvakrát ,zvládnem to aj tretíkrát ...aj keď bol tretí pôrod najťažší ...mala bola zrotovana .pupočník okolo tela...vakuovym zvonom ju otáčali ,aby som ju vytlačila ...nemyslí na to ..teš sa z bábätka.Viem,že sa to ľahko hovorí ,ale myslím,že to všetko po pôrode bude miliónkrát náročnejšie ako porodiť 😁
Mne to znie ako nejaky varovny hlas... ja som napr. pri prvych dvoch tehotenstvach nemala ani tien pochybnosti, ze kazda kontrola u Dr. bude OK a tesila som sa na ne, pri tretom som mala vyslovene pochybnosti a divny pocit a veru nedopadlo to dobre. Neboj. Hlavne aby si si to neprivolala. Kamoska mala tiez fobiu z porodu, rodila u Kocha, ale ani to jej nepomohlo- tym strachom sa uplne zablokovala a maly skoncil akutnym cisarskym a museli ho ozivovat. Zas ty si uz 2x porodila hladko a rychlo, zrejme mas super porodne cesty, dobre brusne svaly, maternicu v dobrej kondicke a deticky ti dobre zrotovali... tak sa neboj. V nemocnici si poradia aj s komplikaciami
Ja som mala tretí pôrod na Vianoce 2020, po 14.5r., tiež som sa vždy bála pôrodu, keďže som už vedela co a ako, a musím povedať, že bol asi naj, ale zato ďakujem pôrodnej a doktorovi, kt. tam boli cely čas len pre mňa, lebo nik iný dnu nemohol😁😬 bola som pozitivna🙆♀️ a žiadne videá, ani nič spoločné s pôrodom som pozerať nemohla, ani myslieť a spomínať na minule.
Ja som mala prvú sekciu
Druhý pôrod, síce 4 hodinový ale strašne bolestivý
Keď som šla rodiť tretíkrát, strašne som sa bála,keď mi doma začala odtekat plodová voda,skoro som odpadla od strachu,srdce bilo ako šialené, mqlq som chuť skryť sa pod posteľ a nikam neísť, neviem prečo ten strach. Každopádne porodila som úplne bez bolesti do hodiny
Aký bol pôrod nakoniec?
@bluka2 po príchode do nemocnice som porodila do 20 minút. Bez akéhokoľvek poranenia. Najlepší a najrýchlejší pôrod ale dieťatko mi dáva zabrať najviac za to :D
Tak teším sa! Dobrý pôrod vždy poteší už len o ňom počuť. Tak veľa zdaru 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja ano, prvy porod 3,5 hodiny, druhy 5 hodin, takze dlhsie ako Ty, no treti bol vyvolavany kvoli vysokemu tlaku 9 dni pred terminom, takze som sa bala, plus korona, pred Vianocami to bolo v 2020. Ale bola som uz na 3 cm, ked som isla na prijem, dali mi antibiotika, druhu davku uz nestihli, lebo dosiel doktor a ze mi ide vypustit vodu a potom este stihnu druhu davku ATB. No ako mi vypustil vodu, hned som bola na 6 cm a do 15 minut prisli brutal kontrakcie a za dalsich 30 minut bolo po, takze 45 minut.
Ak nebudes mat dake komplikacie, fakt sa nemas coho bat podla mna. Je pravda, ze svokra mala treti porod najhorsi, ale to preto, ze maly bol KP a vypadla mu nozka, museli mu ju vracat naspat, tak povedala, ze to bolo hrozne. Ale dnes uz pri polohe KP ides sekciou, hlavne v pripade chlapca, takze toto asi nie je strasiak tiez.
Mala som to tiez tak, obavy boli, ale ja som mala pred kazdym. Teraz cakame stvrte. Este na to nemyslim, som zatial v 15tt., ale stresik kus bude.