Nemám sa komu zdôveriť tak píšem sem, snáď tu nájdem nejakú útechu. Som v 38. týždni. Termín pôrodu mám o 2 týždne. Je to môj druhý pôrod. Prvý bol neskutočne dlhý a bolestivý. Odmietli mi pichnúť epiduralku aj keď som ju mala vybavenú. Nechali ma trápiť 44 hodín. A čím viac sa blíži ten deň, tým viac mám strach že druhý pôrod bude prebiehať rovnako ako prvý. A som vo väčšej a väčšej depresii. Idem do tej istej pôrodnici. Do inej nemocnice nemôžem ísť. Ako sa upokojiť? A pozitívne nastaviť? Muž sa so mnou o tom odmieta baviť. A bohužiaľ v tej nemocnici nerobia cisársky na vyžiadanie
Osobnú skúsenosť nemám ale hlavne je aby si bola pokojná. Veľa žien malo prvý pôrod dlhy, ťažký a druhý rýchly a úplne lahky. Nastaviť sa, ze po porode už budeš s babatkom a hlavne aby ste boli zdravi. To je najdolezitejsie 🙏💪
Mala si si vybaviť papier od psychiatra ako indikáciu na cisársky
Alebo inú nemocnicu
Ako že muž sa s tebou odmieta bavit? Bat sa pôrodu je normálna vec.. kadejako sa to vie zvrtnut. Zazmluvni si porodnika, ak je muž "nepouzitelny" vezmi k pôrodu sestru mamu kamosku kohokoľvek, kto urobi poriadny nátlak, nech ti epi pichnú a poriadne sa postarajú..
A čo dohodnúť si nejakú PA, prip dulu ktorá tam bude po celý čas s vami? Dohodnúť si pôrodníka? A keď nie, tak sa proste nastaviť, že to tento krát bude iné. Určite si napísať pôrodný plán, ujasniť si v hlave čo vlastne chcete a ako to chcete, byť neodbytná. Na internete je teraz veľa info, na YouTube počúvať afirmacie, hypnoporod a veriť si že to dokážete! 😊
Neboj sa teraz ti môžu pichnúť epi a uvidíš ako rýchlo to prejde už budeš vedieť co a ako v podstate a vôbec môžu ta rodiť iní lekari🙂 keby si to nemala zvládnuť tak niesi tam de si s bruškom...zvládla si aj ťažšie veci táto ta tiež nedostane...a na tejto ta aspoň čaká krásny výsledok.. naozaj sa neboj možno ti epi dajú.. možno iní doktori a všetko prejde hned🙂
Zazmluvniť lekára by ti nepomohlo?
Mala si chodiť na kurzy psychofyzickej pripravy na porod teraz si skor najdi niaku skusenu PA ktora by ta mohla ukludnit
Mne pomohol az minikurz hypnoporodu.. prestavila som si hlavu a bol to naozaj pekny druhy porod.
Akože nemôžeš ísť do inej pôrodnice? Tých je na SVK predsa kopec. A ak tvoj muž nie je schopný odviezť ta do inej pôrodnice a vypočuť si svoju manželku, tak si si urobila deti s riadnym debilom a toto nie je tvoj jediný problém
Rovnaká skúsenosť. Prvý pôrod - v nedeľu večer mi začali kontrakcie, v utorok večer sa narodil synček. Bolesti hrozné som mala prvú noc, snáď horšie ako noc druhú a tretiu noc večer sa narodil. Málokto chápe, muž to videl na vlastné oči.
Druhý pôrod - hrozný strach a preto som sa rozhodla to prijať a dať. A opäť,kontrakcie začali ráno a synček sa narodil druhý deň večer. Ale celé dva dni som dýchala ako pri anibale, proste som vedela čo ma čaká 🙂 Prisahám, že som mala kontrakcie na ihrisku o 10 doobeda silnejšie ako 2 hodiny pred pôrodom. A potom už to šlo, ale veľmi som povzbudzovala samú seba. Bola som sama, muž bol doma so synom, proste som si hovorila, že musím byť najsilnejšia v živote doteraz ako som kedy bola. Mala som napísaných 10 bodov také tie - motivačné srandy. To som si sama vytvorila. Na pôrodnej sále som to prečítala a hodila kdesi. Bez EPI, hrozné bolesti, ale snažila som sa stále dýchať podla anibalu. Vyšla hlavička, zrazu nič, malý sa zasekol ramenami. Doktorka mu zlomila obe klucne kosti aby ho po 1,5 minute vybrali. Odniesli, bol čierny ako čučoriedka. Priniesli, prisal sa a ja som s neuveriteľným pocitom, že som naozaj zvládla najťažšiu vec na svete a malý so mnou.
Skús si spísať motivačné body, pri bolestiach už skús s nádychom tlačiť. Ja som si myslím tak dopomohla k otváraniu a nerodila som 3 dní ale len necelé dva :D :D moc moc držím palce,si úžasná, zvládneš to
@lucia147852 nemáme auto, nemám šancu ísť do inej
@rebi789 v nemocnici kde budem rodiť teraz otvorili prvý taký kurz a to mne už bude nanic, lebo termín kurzu je v deň ako mám termín
@thereisabear to asi nie, ja som chcela âj tak len cisársky a ten nerobia
@xtina1711 trochu sa bojím že nepichnu, lebo pri prvom pôrode odmietli
@jaass ja tam budem hystercit, určite pokojna nebudem
Ze si ty ta pani, co chcela ist rodit z vychodu slovenska do ciech taxikom?
@pribinak v tej jednej pôrodnici kde môžem rodiť neuznávajú papier od psychiatra na cisársky
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Myslite pozitivne, ze druhy porod bude ovela rychlejsi.