Mám sa báť cisárskeho?

puma68
30. máj 2013

ahojte mate skusenosti???

terezka1947
30. máj 2013

@puma68 neboj sa...z coho mas konkretne strach?

marcovka1
30. máj 2013

neboj sa prezijes to 😉 ja som mala tiez sekciu a za par mesiacov ma caka druha... a s coho mas vlastne strach? s narkozi ci bolesti ??? 😕

lejlla
30. máj 2013

neboj...segra prezila dva a v pohode.ten druhy ze bol sice kapku horsi ale je tu....a kolko veeela mamin to prezilo....uvidis zvladnes to a ked uvids ten uzlicek zabudnes na vsetko.vela zdaru

puma68
autor
30. máj 2013

ake to bude....ci budem mat velke bolesti ci sa budem vediet potom pohybovat okolo dietata

lejlla
30. máj 2013

@puma68 urcite budes.aj ked to zevraj trochu boli,ale da sa to isto zvladnut.ked to mnohe zvladli,zvladnes aj ty neboooj....a urcite ti z drobcom zo zaciatku dakto pomoze,keby nieco 😉

puma68
autor
30. máj 2013

ako ano pomoc mam slubenu ale aj tak citala som dost o tom a pravdu ani neviem co mam cakat bo kazdy svoje ......

terezka1947
30. máj 2013

@puma68 bolesti pri nebudes mat...po budes,ale napr.ja som si hned do infuzky dala pichnut injekciu..jedna stara sestricka mi povedala,ze je lepsie pichnut injekciu hned,lebo ked uz zacnem bolest velmi citit,dlho trva,kym to prejde...takze mna nebolelo nic...jasne,ze par dni budes mat trocha problem so vstavanim z postele a chodenim..ale cim skor sa postavis,tym skor sa zotavis...a co sa babatka tyka,ked ho uvidis,na vsetko zabudnes 😀 voooobec sa neboj...da sa to zvladnut 😉

jankagun
30. máj 2013

ahoj,ak natrafis na skuseneho dobreho lekara,tak sa bat nemusis..ja som pri prvom CR mala smolu na lekara,a o dva tyzdne po porode ma museli rezat znovu kvoli infekcii...pri druhom CR som zase naopak,mala super lekara,kt.ma operoval a tak dobre mi to zasil ze som na druhy den zasla sama do sprchy a uz som sa plne starala o babatko,ale som stratila viac krvi tak mi davali 2x transfuzku 🙂 pri prvom som si odlezala na Jis-ke 3dni a potom este 10dni na 600nedeli a to som sa ledva pohla z postele..takze sa neboj,akurat ta rana prve dni celkom boli,ale daju ti lieky proti bolesti 🙂 a drzim palce nech vsetko dobre doapdne

puma68
autor
30. máj 2013

dakujeeeeem vam pekneee pomohli ste mi DAKUJEM 😝 😝

tina_22
30. máj 2013

Neboj, nie je to med lízať, ale nie je to ani katastrofa. Dá sa to v pohode zvládnuť

mawka
30. máj 2013

@puma68 ja mam za sebou dva, jeden v celkovej, druhy v lumbalke a v pohode prezijes. je to zvlastny pocit, ale narodenie dietata ti zmaze akekolvek strasne pocity pred sekciou. tak sa sustredis na malinke, ze na to rychlo aj zabudnes. nemysli na samotny vykon, mysli na to, ze po tom, co ta pichnu, tak za 5 minut budes mat babo na svete 🙂
zvladnes to.

siposova
30. máj 2013

ja mam za sebou jeden akútny cisársky pod celkovou anestezou a nenni to nic strašne akurat som nevladala strašne ma tahali tie cvoky a ked mi to dali dole uz bolo dobre ...dva týždne som chodila v miernom pledklone co som sa bala vystriet ale da sa to zvladnuť neboj sa ked budeš mať babo pri sebe ani nebudeš vnimať že ťa niečo boli .... 5 dni som bola v nemocnici a potom som normalen doma fungovala 🙂)) neboj všetko stoji zato ;)

madono
30. máj 2013

ahoj, ja mám tiez dobrú skúsenosť, mala som spinal, z ktorého som mala na začiatku obavy, ale mala som dobrú anesteziologicku, takže ok. celé to trvalo asi 40 min. na Jiske som bola asi 36 hod. žiadne bolesti hlavy ani nič podobné. ráno ma previezli na izbu a večer som mala už malého pri sebe. rana a následne jazva boli a sú ok. ťažké bolo jedine vstávanie a lihanie na posteľ /v nemocnici príliš vysoká a doma zase príliš nízka/. ale po cca dvoch týždňoch to bolo ok. Nemôžem porovnávať klasický pôrod a SC, ale určite som bola pohyblivejsia ako druhorodicka na vedľajšej posteli. tá pozasivana tak že ledva ležala, nie to ešte chodila + mala hemeroidy. a toho som sa bála viac ako SC. možno som mala sťastie alebo nízky prach bolesti ale kľudne by som išla do toho znovu, ale podstatný je výsledok, a ten náš má už deväť mesiacov a celý deň sa smeje.

effkaa
30. máj 2013

@puma68 ja som nemala pomoc ziadnu... ak neratam manzela, ktory bol dva tyzdne so mnou doma, nieco navaril a upratal, ale kazde poobedie bol prec. Da sa to zvladnut a ked budes mat aj pomoc, tak to je super 🙂

monika15
30. máj 2013

@puma68 boze...m am sa bat a coho ????
myslis ze porod je bezbolestivy ;);)
somarina.... ja som mala cisarsky a aj pri druhom urcite budem mat cisarsky !!!!!

googlinqa
30. máj 2013

cisarsky rez je bolestivy, ale zasa trva kratko cize riziko ze sa nieco stane babatku pri porode je omnoho mensie ako pri klasickom, ale problematickom porode 🙂

googlinqa
30. máj 2013

jaaj zle som napisala, samotny cisarak neboli, ved si v narkoze, potom to boli asi take cca 2 tyzdne, potom menej

tova
31. máj 2013

@googlinqa ale cisarske v narkoze sa robia velmi malo len akutne. Ked ma planovany tak bude spinal.. Ja som mala cisarsky a bolest nulova az kym som po 12hod. sa isla prvy krat postavit z postele. A ako hore niekto pisal, prvy den, dva, si treba pytat vopred lieky od bolesti, lebo ked zacne boliet kym zaberu trva aj 30 min. Ja som bola len hodinu po porode na pooperacnej izbe a potom ma dali do izby kde mi dali aj deti hned. Museli mi ich sice prvy den podat do postele ale dalo sa vsetko.

stanislavao
31. máj 2013

@puma68 ja som mala sekciu planovuanu v celkovej anesteze. je totalna blbost, ze planovane su so spinalkou. ked sa rozhodnete pre celkovu, tak vam daju celkovu. dostavala som lieky od bolesti. bolesti boli ale priserne. 2 tyzdne som sa sama vobec nevedela postavit z postele a v porodnici sa ani zeny po sekcii o dieta nestaraju. robia to sestricky, a len ich nosili na dojcenie. bat sa ale nemusite. pretoze ak musite podstupit sekciu, tak nemate na vyber, proste to dieta musi ist von. nevyhnete sa tomu. poznam zeny, ktore po sekcii nemali take bolesti a celkom dobre chodili uz v nemocnici. kazdy organizmus je iny a kazdy to zaziva inak. ale ak by som si mohla vybrat, tak v zivote viac. prvu porod som mala klasicky, do vody a to bolo uuuuplne nieco ine, pohodove, super, rychle. kazdy porod je iny, aj kazde telo je ine.

googlinqa
31. máj 2013

@tova ja som mala akutny, zacala som silno krvacat sa mi odlucovala velmi rychlo placenta, slo tam doslova o sekundy, ale malu sa podarilo nastastie zachranit 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre