ahojte kočky prsím vas poradte mi mam 39rokov a blízi sa termin porodu po14rokoch 🙂neviem sa rozhodnut ci ist prirodzene ci sekciu nejako sa obavam vsetkeho ak máte skusenosti v takom veku kazda info ma potesi 🙂dakujem krásne
Ja ked som lezala v nemocnici tak somnou lezala jedna pani co mala po 40tke ona isla cisarskym ale to preto lebo mala problemy s panvou mala ju uz predtym zlomenu tak sa bali ze sa jej zlomí zas.ona bola kludnejsia ze isla cisarskym a neviem teda ako by bolo keby nemala ten problem.neviem ci som pomohla ale to je skusenost s ktorou som sa stretla.
obavam sa ze na slovensku nieje mozne vybrat si porod sekciou..teda aspon podla zakonov... ja som rodila prirodzene ked som mala 21rokov a nelutujem... ked som videla tie mamicky po sekcii ako tam aukali a ledva chodili ..brr a ja som uz mala babo davno na izbe
ta sekcia akoze iba kvoli veku?
velmi dobry clanok od lekara a jeho pohlad na sekciu je tu, zvaz si to sama: http://jozefzahumensky.blog.sme.sk/c/341600/Cis...
bracho sa narodil prirodzene ked mala moja mama vyse 40 rokov (rozdiel medzi detmi 8 rokov) . Teraz je uz z neho sikovny vysokoskolak 😀
Teraz nejako prislo do mody nechat sa rozrezat preventivne. Ako pise @hajajanka, cisarsky rez je operacia, tak ak na to nie je lekarsky dovod, dobrovolne by som do toho nesla.
Ja idem na sekciu iba kvoli veku, a to mam trosku menej ako ty. Mozno budem potom nadavat, ale zatial sa mi zda toto rozhodnutie lepsie pre obe zucastnene strany 🙂
Ja som mala akutnu sekciu a teda poviem pravdu nikdy viac. Po tejto skúsenosti som si povedala, že nikdy viac. Vek bol 32. Prirodzený uz vychadza z nazvu ze je pre telo to najlepšie. Pokiaľ nie sú zdravotne dovody ktoré by si sekciu vyzadovali tak by som nad nou ani neuvažovala.
ja som rodila 40tke porod som mala prirodzeny bez epiduralky ,19 rokov rozdiel medzi porodmi.mne nikto ani nenavrhol kvoli veku cisarsky,a som rada ze to tak dopadlo vsetko dobre,porod trval 4 hodiny
Tak ja som mala 26 rokov, ked som mala sekciu. Dobrovolne som si ju nevybrala, ale nebolo to nic hrozne.Najhorsi bol prvy den po, ked som sa mala zacat chodit, ale potom to uz bolo celkom ok.Ked som pocitovala silnu bolest, pytala som si nieco od bolesti a sestricky mi ochotne doniesli tabletku. Malu som mala na izbe uz na treti den a v pohode som to zvladala.
Ahoj...ja som síce normálny pôrod nezažila,prvý vlastne po 16 hodinách stopli sekciou(malá sa zasekla) a druhý automaticky sekcia a nik sa ma nepýtal či chcem či nie.Známa pred 3r si sekciu vybavila,bola prvorodička a mala 37r.Ja som síce normálny do konca nepotiahla(chýbalo mi pár minút)ale myslím že sa nemusíš báť pokial ozaj nemáš problémy....ved si si to už raz "odskúšala" 🙂 a sekcia....no prvá katastrofa mesiac po som poriadne nevedela vstať z posteli a druhá úplna pohoda,na druhý deň som behala jak keby ma deň pred tým ani nerezali....a ak tu nájdeš nejakú fotto po sekcii tak to sem neviem prečo dávajú posťahované z netu a vyzerá to hrozne.v skutočnosti to vyzerá úplne inak....Ja som sa fotila a vobec sa tie fotky tu nedajú porovnať s tým ako som vyzerala ja.asi to sem dávajú na odplašenie od sekcie....
Ja som rodila druhé dieťa ako 35 ročná a medzi deťmi mám 6 a pol roka. Prvé som mala sekciou kvôli KP a druhé prirodzene, dokonca bez epidurálky. Určite ti odporúčam prirodzene. Rýchlo sa zotavíš, dieťatko budeš mať skôr pri sebe.
Ja som dve deti odrodila prirodzene a tretie bola urgentná sekcia (38 rokov). A teda, to sa nedá porovnať. Nikdy, skutočne nikdy by som si sekciu nevybrala len tak. Ja som skončila s vývodom z brucha, lebo som strašne krvácala, ktorý som mala 6 dní a riadne mi strpčil zotavovanie. Zo sekcie som sa zbrchávala mesiace a ešte 2 týždne po nej som ledva chodila (iba nadopovaná paralenom). Na rozdiel od prirodzených pôrodov, kde na druhý deň som bola absolútne v pohode - bolesť len ako silnejší menzes. NIKDY sekciu, keď na to nie je iný dôvod.
Choď pekne cvičiť na prípravné cvičenia pre tehuľky, nauč sa dýchať, pekne sa prechádzaj a udržuj si kondičku a pôrod v pohodičke zvládneš. Držím palce.
To je velmi tazka otazka si myslim. Ja som mala akutnu sekciu pretoze ani vyvolavacky mi nazbrali... Proste malej sa nechcelo ani na 9 den po termine. Ked ma otvorili na stole tak zistili ze mala je sice dole hlavou ale v zlej polohe a takto by som ju ani prirodzene neporodila a zbytocne si vela vytrpela lebo mala by sa zasekla v porodnych cestach. Dalej ked ju vyberali tak zistili ze ma pupocnik okolo krku... takze dalsi problem. Cize v mojom pripade bola ta sekcia to najlepsie co sa mohlo stat... 😉 hojenie trvalo tak 2 tyzdne. Na ten treti som tu ranu uz ani necitila. V mojom pripade to nebola az tak velka bolest dalo sa vydrzat. Uprimne cakala som ze to bude horsie 🙂
Ja som rodila 2x prirodzene, bála som sa toho, ako čert kríža, ale nakoniec to všetko dobre dopadlo a som šťastná, že som rodila prirodzene. Bol to pre mňa neskutočne silný zážitok (oba pôrody 🙂) Okrem toho rekonvalescencia je po cisárskom reze oveľa dlhšia, bolestivejšia a nepríjemnejšia. Ja som po pár hodinách po pôrode normálne sedela a po týždni som už ani nevedela, že som rodila. Držím palce, aby všetko dopadlo tak, ako má, či už sa rozhodneš pre prirodzený pôrod alebo pre cisársky rez 🙂
2x normálne 1x urg.sekcia a rodiť už nikdy viac 😀 , ale keby som si mala vybrať rodím normálne ,a ked by niečo sa dialo čo by ťa ohrozovalo, alebo dieťa pár minutiek a spíš. ja som išla rodiť normál a malý sa zrazu stočil priečne a ....kazili sa ozvi a už neriešili ,ani mi nič nevysvetlovali ,dr. mi povedal bude skcia nebojte sa a viac si nepamätám,až ked som sa precitla tak mi povedali čo sa stalo.
Ja som mala mať sekciu 2x zo zdrav. dôvodov, 2x som porodila spontánne a veľmi rýchlo (rozdiel medzi dcérami je 12 rokov)... keby som mala rodiť ešte raz, čo už bohužiaľ nebude, určite nechcem sekciu... druhýkrát som mala epidurál, ak by ti to nerobilo problémy, tak sa popýtaj gynekológa, čo by ti odporúčal... 🙂
Ja som takisto rodila v 39 rokoch po 15 rokoch.Rodila som prirodzene bez epiduralky o sekcii som nechcela ani pocut,moje tehotenstvo nebolo rizikove.Porod na rozdiel od toho prveho bol kratsi do nemocnice som prisla o stvrt na dve a o pol strvrtej bola mala na svete.Ale pri porode zistili ze ma omotanu pupocnu snuru a tak jej pri tahani nalomili klucnu kost.Chvalabohu je vsetko v poriadku.Takze ked by som si mala znovu vybrat asi by som zvazila tu sekciu koli dietatu
Mám za sebou prirodzený pôrod (fit už na druhý deň) aj urgentnú sekciu v celkovej narkóze ("fit na tretí deň). A aj keď som na piaty deň po sekcii sedela na posteli v tureckom sede a tak dojčila a po prepustení (na ôsmy deň) som doma v pohode vstávala z postele a dnes už neviem, že nejaká sekcia bola, tak by som si ju nezvolila (ak je teda "indikáciou" len vek...) 🙂
Ja by som urcite volila prirodzeny porod, prezila som aj prirodzeny, aj cisarsky. Teraz som rodila po 13tich rokoch 42rocna. Cisarsky by som brala len keby malo byt babatko v ohrozeni
urcite prirodzene 🙂 drzim prsty!
kazda z nas ma poporodny priebeh iny, ci uz po prirodzenom porode alebo po sekcii....niektore z nas po prirodzenom ani nevedia, ze vlastne rodili, hned behaju ako srnky a dokazu sa bez problemov okamzite postarat o babatko, ine maju horsi priebeh a dokonca mnohe maju po nastrihu uz len problem ako-tak si sadnut aj par mesiacov po.......po sekcii je vlastne to iste, v mojom pripade som bola na druhy den uz funkcna, cely proces zotavenia prebehol bleskovo a bezproblemovo, zatial co ine baby maju problemy s hojenim rany, bolestou a celkovou pohyblivostou este nejaky cas po a povedia si, ze nikdy viac! Poznam mamicku, ktorej doktor koli tomu istemu veku navrhol sekciu, ale bola prvorodicka...nuz, tazko radit, je to 50:50, rozhodnut sa aj tak budes musiet sama, podla toho, na co sa citis 😉
Aj ja si myslim, ze ak si zdrava, tak prirodzene....
Ja mam 36, tento rok sa mi narodilo prve babo - cisarskym (dvovody - koniec panvovy a 4kg), ale bolo to v pohode. Bola som pripravena na velke bolesti po operacii, nezvladanie starosti o babo, dlhu rekonvalescenciu .... atd ... ale vobec nic sa z toho neudialo, prezivala som to presne ako ostatne maminy ktore rodili prirodzene! A babo som mala pre sebe uz na 2 den! Takze akokolevek sa rozhodnes, hlavne aby to dopadlo dobre!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ak nemas ziadne problemy ty alebo babatko, tak na sekciu nie je dovod. U mna vitazi jednoznacne vaginalny porod (rychle zotavenie, babatko hned pri sebe, lahsia starostlivost o babatko vzhladom oproti stavu po cisarskom, cisarsky rez je operacia ako kazda ina aj so svojimi rizikami).