Ahojte babule!
Mam cca 17-18 dni do porodu podla poslednej menstruacie to je na 15.3.. Podla sona mi dali termin na 22.3. Niekde som citala ze ked je rozdiel vacsi ako 7 dni ide sa podla sona a ja mam presne 7 dni. Tak teraz kedy? Prve tehu som mala termin 7.11. a rodila som 15.11. ale to aj preto ze sa ku nam na niekolkonoci nasackovali svokrovcikedze byvame daleko od domova a podvedome som malu asidrzala v sebe. Mate niektopodobnu skusenost? Ci uz so svokrovcami 😀 😀 😀 alebo s tym porodom podla roznych terinov podla PM a podla sona? Pripadne ked ste druhorodicky? Pri poslednej kontrole 12.2. som bola otvorena na jeden palec a brusko tvrdne statocne, beriem este magnezium tabletku denne. Rozhodne mozem rodit az 10.3.ked pride mamina, aby nam mal kto postrazit malu ked pojdeme rodit. 🙂
Vdaka za rady!
Najpresnejšie je to, čo ti povedali v 12 tt na sone.
Ahojte no toto by zaujímalo aj mňa ja už momentálne podľa PM prenášam 7 dní a každý lekár mi vraví niečo iné minulý týždeň mi povedali , že ma už vezmú do nemocnice a v nedeľu zase že uvidia podľa nálezu.Som s toho vedľa teraz podľa usg v 36 týždni sme boli tiež nejaký týždeň pozadu.Už som z toho nervózna že čo a ako.Ja viem že bábo sa samo rozhodne no len niekedy sa samo nerozhodne proste sa mu nechce tak potom už môže byť aj neskoro.
ahojte , tak toto by aj mňa zaujimalo, lebo ja mam už tri terminy 🙄 . prvý doktor mi este na zaciatku určil 2.4., potom neskôr mi to zmenil na 31.3., potom som sa presťahovala a našla ineho dokyho a ten mi posunul na 26.3. a neskôr už aj na 24.3. ... teraz mi vypisoval materskú tak mi pre soc. poistovnu napísal plánovaný termín 2.4., že to mam napísané v knižke 😠
tak som zvedavá... a aj na materskú ma vypísal až podľa toho neskoršieho dátumu. robí to rozdiel tuším 9 dní
ale tak malý príde, kedy bude chcieť 😵 tešiť sa tešíme už na neho, ale ešte dorábky v byte a chystenie vecí by chceli trochu viac času ...
akurát mi príde to divné ako sa všetci dušujú že vedie dnes doktori určiť už dátum pomerne presne 😀
Najpresnejší je dátum zo sona v 12tt, ale ani na ten sa nemôžeš spoliehať. Malinké sa samé rozhodne, teda pokiaľ nenastanú nejaké komplikácie, alebo nie je naplánovaný cisársky. Mne pri Kubkovi podľa menzesu vypočítali 14.2, podľa sona v 12tt 22.2, neskôr až 29.2 a nakoniec sa rozhodol 25.2 =)
Ahojte! No nakoniec bol termin podla PM toho 15.3. a ako som pisala podla sona v 13TT to bolo na 22.3. a odrodila som presne 27.2.2013 v 37TT a 5 dni; co ma neskutocne sokolo, nakolko prvu dcerku som prenasala 8 dni a teraz som rodila o 2-3 tyzdne skor. S drobcom sme v poriadku, narodil sa len ako 3070g a merial 50cm a pred 2 dnami sme mali uz plne kojeni krasnych 3625g. Verim ze na mesiac bude mat 4070g i viac, ze kilko za mesiac dame co ma velmi tesi nakolko dcerka priberala pomalinky a on pribera jak valibuk. 😎 Cize neriadte sa sonom, ani podla PM teda aspon pri druhom tretom. Je tendencia ze prve sa prenesie aj ked to neni pravdilo... A druhe idu von asi skor, teda u mna urcite! 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@milli3377 podľa lekára 😀