Ahojte chcem sa spytat prenasam ..termin som mala 26.10. bola som hospitalizovana 2.11 ... otvorená som.len na mali prst ... utorok som dostala injekciu na zmakcenie krcku ale nič.. stredu tiez injekciu plus test na oxitocin plus cipok ...večer som.mala strasne kontrakcie ktoré prešli... dnes zase cipok ... mam strašný strach o malu
a chcem sa spytat ci mam PRAVO ODMIETNUT UZ DLHSIE CAKANIE A POVEDAT ZE CHCEM CISARSKY kedze nic sa somnou nedeje ...
@marrykem Ja som tak bola hospitalizovaná. Nemusíš mať strach o malú, ak si hospitalizovaná, majú ju pod kontrolou. Aspoň mne kontrolovali ozvy viackrát denne, takisto kontrolovali aj 3D ultrazvukom.
Snažili sa o prirodzený pôrod. Asi 4krat som dostala.oxytocin, 2krat gél na dozretie krčka. Nakoniec mi prepichli plodovú vodu na 11ty deň.
Malý sa narodil úplne v poriadku, vôbec nemal žiadny problém váha tiež ok. Teraz mám pocit, že v termín pôrodu by mu bolo skoro... 🤷Vedel, prečo sa mu nechce...😉
Keď máš obavy konzultuj s lekárom. Tiež aj postup alebo dokedy plánujú vyvolávať...
@marrykem do 42tt mozu. Ale vacsinou to tak dlho tahat nebudu. Pretoze ked to po este par pokusoch nepojde, tak to vezmu cisarakom. Ono to vzdy ide bud tym smerom, ze sa nastartuje prirodzeny porod alebo nie. Len maju Este stale cas skusat to. Samozrejme mozes povedat, ze fyzicky uz nevladzes a asi ak je tam niekto tomu nakloneny, tak to vezmu na cisara
Chapem,ze nechces byt v nemocnici. Ze si velka a nevies sa dockat...ale vydrz!Uz len par dni. Zvladnes to! 🙂
Štandardne týždeň až 10 dní sa necháva prenášať, ak je inak babo ok.
Keď si mala termín 26.10., tak teraz ešte neprenášas, keďže normálna dĺžka tehotenstva je 38-42 týždňov a "termín" je len orientácia, že v tej dĺžke 40 týždňov sa rodí najviac bábätiek
@marrykem ahoj chapem tvoj strach. Urcite je ooobrovsky. Skus porozmyslat ci si mavala pravidlenu ms. Ak si mavala pravidelnu a urcite si mala plodne dni 14 dni po prvej ms tak mozes. Kludne byt tehotna este 14 dni po termine. Pretoze oni termin pocitaju presne 40 tyzdnov od prveho dna pslednej ms. To znamena, ze ty si akoze uz v 2 tyzdni, aj ked si este v ten den len otehotnela. Tvoje babatko kludne moze byt este akoze spokojnucke tam kde je. Ano vzdy je to riziko. Ja to chapem. Ja som porodila oba razy akor 5 dni pred terminom a druhu dokonca 14 dni. Jedine co mozes spravit je chodit po schodoch hore dole a take daco. Ale vyvolavat porod predcasne je umelo vyvolany porod. Ale ano je to vzdy riziko. Chapem ta. A musis to mat tazke. Ale neboj moze sa to zvrtnut z minuty na minutu a porod zacne.
Mne zacali vyvolavat porod tyzden po termine (41tt+1) s tym, ze na moju ziadost by este tyzden pockali ale to som sa bala tak dlho este cakat...a po zacati vyvolavania, keby sa nic nedialo, tak bol plan na 4. den to ukoncit sekciou...ale neviem ci je to standard konkretnej porodnice alebo vseobecny
@cezpat Noooo, nechcem tu nikoho strašiť ale.mne sa to stalo pri dcérke . Prenášala som, povedali mi že všetko je ok. Nakoniec som porodila, ale mala som už špinavú plodovu vodu. A mala sa jej napila. Takže sme skončili na detskom. Mala vysokú teplotu a vraj nejaký baktériu na koži...dostávala infúzie
Ano dieta vie kedy sa ma vypytat na svet ale natahovat to tiez nie je dobre. Termin som mala 8-10.august rodila som 19.ho.tiez mi povedali ze je normalne potiahnut do 42.tyzdna.darmo som sa ozvala ze uz by mohli daco robit. Otvarala som sa uz tyzden predtym, potom nastupili kontrakcie ale vodu museli prepichnut. Plodovy vak bol uz flakaty a opotrebovany. Doktorka co ma odrodila nechapala ze preco sa tolko cakalo. A verim ze autorka ma strach. Nikdy neviete ake nasledky z toho mozu byt aj neskor u dietata. Mam choru dcerku. Viete co sa najprv pytali na neurologii? Ako prebiehalo tehotenstvo a porod? Len je tazke sa po rokoch dopatrat ze kde vznikol problem.
Ja som mala všetky vyšetrenia v poriadku, ozvy ok, no po 2 dňoch prenášania mi pôrod vyvolali a dobre urobili, lebo plodová voda už bola zakalená. 😒 Ak máš z toho už aj zlý pocit, trvaj na tom. Silno držím palce 🍀❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
povedat im to mozes, no ak nie je zdravotny dovod na cisarsky, tak neurobia