Mam nepravidelne kontrakcie bolesti ako pri menzese môže to byť už náznak porodu? Pýcha ma to aj tak celkom pod bruškom ale nie stale ale zatiaľ nič ani voda neodtiekla a ani zátka len co som mala biely výtok a ja vôbec neviem bojim sa že pôrod nespozam ☹
Zhruba 3 týždne pred pôrodom sa totiž často objavujú nepravé bolesti, nazývané poslíčkovia. Prejavujú sa bolesťami v podbruší a v krížoch.
Niekedy sú také bolestivé, že rodičky si ich pomýlia so začiatkom pôrodu. Poslíčkovia sú však sťahy nepravidelné a nezosilňujú svoju intenzitu. Obvykle trvajú krátko a opakujú sa. Rozdiel medzi poslíčkami a pôrodnými sťahmi je ten, že poslíčkovia nemajú otvárací efekt. Dobré je urobiť si teplý kúpeľ. Ak tieto sťahy v teplej vode zoslabnú alebo dokonca prestanú, netreba sa znepokojovať. Pokúste sa nevenovať im prehnanú pozornosť a odpočívajte. Nebojte sa, že môžete niečo zmeškať. Skutočný pôrod sa môže začať napríklad až o niekoľko dní.
Pôrodné bolesti, ktoré majú otvárací efekt, sa začínajú pravidelnými sťahmi maternicového svalstva. Budúce mamičky ich vnímajú ako nepríjemné tvrdnutie brucha. Zo začiatku sú sťahy celkom nepravidelné a rodička ich pociťuje ako ťahanie alebo kŕče v krížoch a slabinách.
Rovnako je možné, že bolesti sa prejavia v okolí ohanbovej kosti a odtiaľ sa tiahnu cez slabiny do chrbta. Niekedy vystreľujú aj do stehien. Tieto sťahy trvajú asi 40 sekúnd v intervale 15 až 20 minút. Neskôr sa prestávky medzi nimi skracujú a dĺžka a intenzita bolesti sa, naopak, predlžuje.
Ak rodíte prvýkrát, mali by ste vyraziť do pôrodnice vo chvíli, keď sú kontrakcie pravidelné po piatich minútach a trvajú takto pravidelne aspoň 2 hodiny. Ak ste už rodili, vyrazte do pôrodnice, ak sú kontrakcie pravidelné a v intervale po 10 minútach.
http://www.babyweb.sk/kedy-ist-do-porodnice-ale...
Ďakujem snad to budú len poslickovia a maly príde ako má 🙂
Ahoj, neboj sa, prvy porod zvycajne trva dost dlho na to aby Ti "doslo" ze je to ono, tak ako pise Margarita, ked su kontrakcie pravidelne po 5 min. tak sa treba zberat. Pokial odteka voda, tak cca po hodine (teda pokial nie je zelena, s cerstvou krvou...- vtedy ihned).
Ja som mala pri 2. aj 3. tehotenstve poslickov dobry mesiac, aj cez den, ale hlavne v noci- kolkokrat som v noci stopovala kontrakcie, 2 hodiny nespala a cakala co bude a vzdy zrazu akoby utalo, bolo po. A takto dokola 😀 . A teda ked uz nastal porod bolo mi to vcelku jasne 😵 . Pri tretom porode prve 2-3 kontrakcie som nevedela, potom zacali byt velmi intenzivne a zacala aj odtekat voda, takze som si bola ista.
A hlienova zatka moze odist aj 2 tyzdne pred porodom, ale nemusi vobec, ja som vobec nemala.
Ak nemas nejake tazkosti pravdepodobne to nebude nejako skoro, az po 38. tt, tak dovtedy sa skus este trosku uvolnit. Maj zbaleny kufor a tes sa na najkrajsie obdobie zivota ktore Ta caka. Drzim palce.
a keby sa aj teraz porod rozbehol, si uz v termine, tak sa nie je co obavat, ze by to bolo prilis skoro
Jej, ja som si nevsimla ze si uz v 38. tt 😕 Tak to je uz v pohode, kludne uz moze drobcek prist.
Ak budu bolesti pretrvavat urcite treba prist na pohotovost. U kazdej zeny porod prebieha inak a nie je pravidlo ze kontrakcie musia byt pravidelne. Radsej nech domov poslu ze sa nic nedeje .. drzim palec. Vidim ze si toto zakladala vcera vecer snad je vsetko OK. A este ak budu bolesti skus si dat teplu sprchu ak su to poslickovia bolesti zvyknu ustupit.
No ustúpilo mi to v noci som aj zaspala 🙂 ale mám divný pocit s toho že malý je taký nehýbe sa ako včera raz za hodinu kopne alebo sa len tak prevalí nejaký pohyb jemný myslíte že sa už šetrí pred porodom ?
Tiež som mala bolesti ako pred menzesom a tie trvali približne mesiac pred pôrodom, keď prišla ozajstná kontrakcia tak hneď pri prvej ma zalial pot a vedela som, že už to prišlo. Ešte k tomu ma začalo aj preháňať, takže určite spoznáš keďže tie bolesti sú fakt iné..
@marikazajkova Nicoho sa neboj, porod urcite spoznas... Aj ja som sa bala ze nespoznam ale to sa neda s nicim pomylit 🙂 Pokial ti presli boli to len poslickovia pravdepodobne 🙂 ALe pokial sa maly tolko nehybe je mozne ze to tento tyzden pride tak drzim palce.... Lebo zevraj ked sa deti pripravuju na prichod na svet tak sa par dni pred porodom menej hybu... Bolo tak aj u mna tak drzim palce a nech to prejde bez komplikacii 🙂
@marikazajkova tak uz ma malo miesta .. ale tak mne sa maly kazdy den hybal inak. Nemusi byt kazdy den hyperaktivny nech si aj pospinka 😂 mne v brusku vacsinou spinkal 🙂 aj na pasy ked som isla tak sme ho museli budit. Ale isto sa uz pripravuje aj on aj telo
Ďakujem baby ja sa toho nebojím ja by som bola rada kebyze ho mám uz pri sebe len to ako to prebieha ako to ide nech viem ze je to tu lebo na bolesť som zvyknutá tak neviem čo je dobré a co zle už ma aj prehana ale ak sa môžem opýtať mám úplne tmavú stolicu to mám asi zo železa či?? Je to u mna novinka
@marikazajkova bolest ako pri menzese u mna zo zaciatko.postypne sa to zvysovalo az prechadzalo do kontrakcii.pravidelnych.bolesti sa pri porode zvysuju a pravidelnost sa skracuje.drzim prsty .A prehanali ma rano pred porodom.
@marikazajkova Ta stolica je tmava zo zeleza, a z neho moze aj prehanat, aj ked obvykle zvykne zapekat, mna prehanalo cele tehu a zo zeleza este viac. No a treti porod zacal tiez prehananim v noci, to som este sla spat, po pol hodke znova a chvilu potom uz kontrakcie. Takze kludne uz to moze byt priprava, ved uvidis. No ved uz aby to bolo, nie? Ja som si setrila spinave okna, ze ak nic tak budem drhnut o dusu. 😵 No a teda zostali spinave, ledva cez ne vidime 😀
Neviem možno si to robím sama dneska som umyla v celom byte podlahy 😂😂 a pred vcerom sme oskrabali stenu aby sa maľovalo ale tak snad ešte deň dva vydrží nech ideme už do toho bytu správeneho 🙂 a dakujem Vám za rady a vase skúsenosti pretoze sa v tom vidím 😲 mám také pychanie dole uz budem len odpočívať
@marikazajkova No, a sme doma 😎 Presne ako ja 😀 Tak pekne pracuj, nie ze to bude musiet dokoncit muzicek sam, ako by to bolo? Chudacik 😀 😀 😀
@maminecka2 preboha dobre že nehcel ešte aby som tu stenu aj maľovala dosť že som ju švagrinou skrabala 😀 on je pracovné zaťažený ae tak treba porobit kým sa dá lebo potom to už ťažko pri malom a nech príde do čistého to treba ešte raz pretret tie podlahy lebo prach a farba po celom byte ... 😠 zle sa to umýva 🙂 my baby toho zvládneme viacej ako chlapi oni majú nádchu a umierajú 😀
@marikazajkova Ved toto 😀 Tak malemu vysvetli ze este musi pockat, podlahy po malovke naozaj nepockaju 😎 Este ze nas ti chlapi maju 😅
Baby inak dneska som mala biely smradľavý výtok coto 😲 pôjde to či ani nie 😀 ja som úplne mimo kedy uz pojdeme 😀
@marikazajkova no smradlavy neviem .asi by nemal byt.😕
@ematko29 je číro biely a smrdel ale ja mám aj cipky ale tokazdykaždý 2 den
@marikazajkova tak to z tych cipkoch.skus si dat prechafzku taku dlhsu mozno sa rozbehne porod.mne tak pri druhej.som chcela uz rodit tak som si dala dlhsiu prechadzku a v noci uz odysla voda.😉
@ematko29 ale ja ešte nie joj keď si dám byt do poriadku potom možno ale bojím sa ze ozaj to nepoznám a bude to tu 😉 ale tak zbalena som.vsetko pripravená 🙂
@marikazajkova urcite to spoznas.neboj sa.asi vsetky sa bojime,ze to nespozname,ale nic neboj .je to ine ako poslickovia.☺
@ematko29 joj celi spodok ma picha ako na ihlách 😭😭
Ja som uz mesiac pred porodom sa bala ze nebudem vediet kedy to pride. Tolko som o tom citala. A v ten den ked to prislo hned som vedela ze ja idem rodit ale nikomu som nic nepovedala a cakala doma a zapisovala si kontrakcie a isla som do porodnice az vecer ked prisiel manzel s prace.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ale spoznas ;))