Mám ísť na vyvolávačku nalačno?

xtina1711
3. dec 2021

Ahojte baby ak neporodim do nedele v pondelok o osmej rano.mam.prijem...viete mi poradit-mam prist nalacno,nejest,nepit??
Neopytala som sa..asi mi nedaju hned vyvolavacku ci ano?
Tak si zelam aby to prislo same...
Dakujem🙂

riamia91
3. dec 2021

@xtina1711 ahoj, normalne sa poriadne najedz, napi, daj si kavicku, normalne ranna pohodicka a tak sup do nemocnice. Ked budu vyvolavat to tiez nejaky cas potrva a hladna hadam nebudes. V niektorych nemocnicich uz potom velmi nedavaju najest ani pit kvoli pripadnej sekcii, ale ty sa doma najedz urcite a pri prijme ak sa budu pytat sa, im to povedz. Vsetko zavisi od postupujuceho/nepostupujuceho porodu.

xtina1711
autor
3. dec 2021

@riamia91 aha super dakujem za radu..🙂 bojim sa toho pondelku...ci vobec zaspím nedelu,nepovedala by som ze sa mi to stane..dufam ze budem mat sil.hotova som uz teraz

riamia91
3. dec 2021

@xtina1711 hlavne sa upokoj, mne odtiekla pri prvej voda v sobotu vecer, v nemocnici sa do rana nic nedialo, dali tabletku do posvy, tiez sa nic nedialo, len som sa trosku otvorila a bolesti som mala velmi slabe. Tak mi dali ranajky, neskor obed, mala som so sebou colu aj vodu, to som povypijala, ale sestricky mi nosili aj caj. O 18.00 zvazovali sekciu, lebo da nic nedialo, urobili klizmu, co som sa ako tak otvorila. O 19.20 napichli oxcitocin, bolesti nastupili hned a riadne, ale o 20.20 bola mala na svete, takze ja zan dakujem, i ked niektore maminy povedia nikdy viac. Hodinovy porod bol vykupenim a hlavne som sa vyhla sekcii 😊.

xtina1711
autor
3. dec 2021

@riamia91 jejda to si mala ukazkovy😊vies ja mam panicky strach z porodu od malicka ..som prvorodicka...velmi sa bojim bolesti a ze budem vystrajat,mozno preto sa cela blokujem..snazim sa uvazovat racionalne ale ked biem ze uz je to tu trasieem sa..bojim sa naozaj ze nedelu nezaslim no apondelok nebudem vladat...skusam vsetko,upratujem,zdobim,mame s priatelomromantiku,pijem malinu..prechadzam sa...ci mam ozaj blok..ale dakujem za pomoc,😊

riamia91
3. dec 2021

@xtina1711 ja som po odteceni vody tiez nespala, som cakala, ked TO pride a vidis ako to dopadlo. Takze uplne zbytocne nespat. Nespala som 36h pred porodom a po porode prisla na mna taka euforia, ze som zaspat nemohla. Zaspala som niekedy nad ranom a to mi uz doniesi dcerku. Moja rada, spi v porodnici a potom na oddeleni vzdy ked mozes. Hlavne sa upokoj, mozno to pride samo za dva dni. Drzim prsty.

agacela
3. dec 2021

@xtina1711 ahoj, oni niekedy nezaberá nič aby sa bábätko vypýtalo na svet a to bol aj môj prípad…nastav sa vnútorne tak, že musíš počúvať doktorov … oni majú stovky pôrodov za sebou ty ides fo toho prvýkrát…. Dôležité je ich počúvať … ak nebudeš, môžeš ohroziť seba aj dieta a to by si určite nechcela 🙂 oni vedia čo robia…
Pôrodu sa neboj… nie je na tom nič strašne … ja som rodila 36h nedalo sa mi otvorit ale horko ťažko ku koncu … dam ti radu, jedz a pi! Mne bolo zakazovane a pri pôrode som nemala silu takmer 36h som normálne nejedla …. Len po tajme čo som hodila do seba …
Takze keď budeš mat počas pôrodu chuť na tu blbu mandarínku, tak si ju daj 😅
Drzim ti palce … hlavne ver doktorom a rob čo hovoria a uvidis bude to ľahšie …
Ja som sa predom takto pripravovala, že budem jednoducho robiť čo povedia a dobre bolo … bojím sa, ak by som rodila druhy raz tak ich nebudem vedieť počúvať 😂 že pri prvom sa ro dalo ale pri druhom viem čo ma čaká 😄
Prajem ti rýchly, bezkomolikacii pôrod 🥰

majah212
3. dec 2021

@xtina1711 ja som bola tiež prvorodička a prenášala som syna, ale bola som rozhodnutá že budem rodiť len s epiduralom, keďže som prenášala tak som isla na vyvolávačku, ráno o7. dali tabletku do posvy a zobrali krv na kontrolu kvôli epiduralke, no a o 13.28 v ten deň sa narodil syn (bez epidrualky pretože ju nestihli , nečakali že to pôjde tak rýchlo 😉). Keby mám poradiť tak si pýtaj epidural, niečo od bolesti, počúvaj doktorov a veľa sa prechadzaj . ✊✊drzim palce a prajem veľa síl a energie a nech už máš bábätko pri sebe ☀️☀️

gerfinka
3. dec 2021

@xtina1711 určite sa normálne najedz. Mam dve dcérky, obe boli vyvolávane. Vždy príjem v pondelok, v utorok boli na svete. A teda nevieš, ako sa ti hneď budú môcť venovať. Pri prvej mali na mňa čas až tesne pred obedom doktori. Dovtedy, mi len pôrodné asistentky robili pásy, dotazník,... Takže keby sa nenajem ráno, ojooj. Držím palce.

nevenka
3. dec 2021

@xtina1711 veru najedz sa ako pise
@riamia91 , ja som sla na prijem cerstvo poobede, vyvolavat zacali az okolo 20:30 vecer, uz som aj hladna bola 😆

maminkadeticiek
3. dec 2021

No,tak to by som nerobila.Ja by som sa najedla ak ti nepovedali inak.Take vyvolavanieporoeu to ti vie byt niekedy pekne dlha zabavka,a hlad je hlad.Mne prvu vyvolavali 2 dni.

maminkadeticiek
3. dec 2021

A conty vies,polahky mozes porodit este cez vikend 😊

vanda83
3. dec 2021

@xtina1711 2x som tak rodila. Ráno som si dala ľahšie raňajky a čaj a na 8mu som išla do nemocnice. O 11tej mi dali tabletu a porodila som večer o pol 7mej a 7mej. Takže sa pekne najedz a pamätaj keď išlo dňu pôjde aj von. Ja som si to hovorila ;) a že to zvládnem. Držím palce!

mimi2120
3. dec 2021

Ja keď som mala ísť na vyvolávanie tak mi povedali aby som prišla nalačno.

xtina1711
autor
3. dec 2021

Baby vsetkym vam velmi pekne dakujem.za rady a povzbudenia prajem.vam.len to najlepsie♥️

bejusicek
3. dec 2021

Určite sa najedz lebo tak či tak ti budú podľa mna dávať klistir pred pôrodom a hlavne pôrod môže trvať dlho a potom ti už jesť nedajú mne dali obed ktorý som ja tak nezjedla ale zachránil ma manžel😅 a potom večer už hladná zas ako vkl som si kúsok (už po klistire) odjedala z kraja stedraku a prišla sestrička skoro ju vyrútilo že ešte že neprišiel doktor že už jesť nesmiem 😅😄ale tu sme potom som sa po pôrode nešla dojest😂

bejusicek
3. dec 2021

@maminkadeticiek mne od 9tej rana a porodila som na další deň 2:43 ráno takze raňajky boli na mieste 😅

lucka114
3. dec 2021

@xtina1711 neboj sa, vládať budeš .. 🙂 ja som rodila o 6 ráno, čiže pred tým 24 hodín som nespala, ani 24 potom, ale pôrod ma prebral a nehrozilo, aby som nevládala 🙂 mysli pozitívne a všetko dobre dopadne

ankare
3. dec 2021

@xtina1711 určite sa normálne najedz. Možno sa to do pondelka rozbehne aj samo. Držím palce!

ailiba
3. dec 2021

@xtina1711 určite sa poriadne najedz a napi, lebo budeš hladná a smadna. Nedajú ti ju hneď a ani hneď nezaberie. Ja som síce nebola na vyvolavacku, ale po porode by som zjedla aj klince. Daj sa do kľudu, uvoľní sa... Možno to príde už tento vikend😉. Držím palce

mila06
3. dec 2021

@xtina1711 no a ja som druhu rodila hladna a nebolo to vobec prijemne. Mala som iba doma ranajky, potom sla do porodnice, mala sa narodila o piatej poobede, (tiez mi dali vyvolavacku lebo som nemala kontrakcie) a dali mi az veceru!!! Mala som pri sebe rohlik ale nestihla to zjest ...takze sa najedz pekne doma popripade si este vezmi nieco na zobnutie a hlavne neboj vsetko bude super drzim palceky. Pri tretom som mala ist na vyvolavanie a mne povedali aby som sa doma najedla.

mariska1989
3. dec 2021

Ja som chcela až sa mi mala narodí skôr dôvod lebo dátum termínu bol na svokrine narodeniny a to som nechcela dopustiť 😂 takže sme skúšali už potom tak viac no nič tak deň pred veľkú nocou som absolvovala všetko od pitia čaju .sex námaha v tvare že sme sa šli prejsť do kopcov a neskôr k večeru poriadnu teplú vaňu 😁 a podarilo sa 12.4 odtiekla komplet celá voda tak o 11:30 som sa viezla do nemocnice a 13.4 o 04:13 sa mala narodila 😁 takze kľudne by som skusila poriadnu prechádzku ...hlavne sa najec až naberieš čo najviac síl lebo keď to začne tak jesť tak skoro nedostaneš ak bude dlhší pôrod

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre