Mám astmu. Ako bude vyzerať pôrod?

macka381
12. nov 2010

Ahojte, ja som prvorodička a termín mám až v máji 2011, ale keďže mám astmu, tak sa obávam ako to udýcham pri normálnom pôrode. Budem rada, že všetky podnety, pripomienky a rady a tiež by som chcela vedieť, ako taký pôrod s astmou vyzerá, teda popíšte prosím. Ďakujem.

macka381
autor
15. nov 2010

Ďakujem Latvia...

anieli_1
21. nov 2010

ahoj ja mam tiez astmu a som rodila cisarskym hlavne kvoli tomu ze som uzka ale aj pneumolog mi napisal ze to neudycham................ale mam kamosku co ma tiez astmu a porodila 3 deti s kyslikom na ustach a setricky jej pomahali takze zevraj sa to da zvladnut...........alebo si daj pichnut epidural..........a inak ja som bola v kontrakciach 12 hodin a celkom sa to dalo som nerozmyslala ci vladzem alebo nevladzem dychat snazila som sa mysliet aby bol maly v poriadku:Dalebo este ti poradim sa porozpravat so svojim pneumologom:D

macka381
autor
23. nov 2010

anieli_1 je nechodím ku žiadnemu pneumológovi, iba na alergológiu. Dokonca mi alergologička povedala, keď som tam bola naposledy ako som zostala tehotná, aby mi zmenila lieky, že mám prísť až po pôrode na kontrolu. Tak neviem. Preto sa aj toho obávam, že nič špeciálne mi nekázala, ani neviem, či vôbec môžem kojiť, ked bude nutné brať inhalátor.
O tom epidurále zatial nerozmýšľam, asi to skôr vidím, že ma nechajú potrápiť a potom sa urobí cisársky. Lebo ja mám niekedy taký problém s dýchaním a kašlom, ked sa napr. viacej smejem a keď napr. som v hroznom strese a do toho napr. plač, tak sa dych len zrýchluje a zrýchluje a nastáva hrozný záchvat......

Inak ďakujem za info.

michaela5
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre