Mám astmu a chcem rodiť cisárskym

nkaps
16. nov 2011

baby chcem sa spýtať hlavne tých, ktoré zažili oboje, ale môžu sa pridať aj ostatné.... mám veľkú dilemu, môj prvý pôrod bol spontánny ale mám naň veľmi zlé a bolestivé spomienky.... 11.11.2011 som mala 20 hodín bolestivé kontrakcie a v nemocnici mi ich zastavili... nechceli aby som porodila... bola som vtedy 36+0 tt, ledva som predýchala niektoré kontrakcie, keďže som asthmatička...

bola som na spirometrii (meranie objemu plúc) a Dr. mi odporučila cisársky rez ale bez úplneho uspatia... dnes idem do rizikovej poradne a rada by som si dohodla aj termín sekcie (cisárskeho), ale neviem či henten Dr. mi to tiež uzná.... som z toho na nervy a búši mi od rána srdce ako to všetko dopadne...

veronikam
16. nov 2011

Neboj, kedze mas odporucani od odbornika, musi to uznat.

nkaps
autor
16. nov 2011

@veronikam ja mám len namerané hodnoty a kto sa v tých hodnotách nevyzná nepochopí, že prirodzený pôrod moje pľúca nemusia zvládnuť.... ☹ ale on chcel tie hodnoty, tak snáď to z toho vyčíta...

nkaps
autor
16. nov 2011

@veronikam a ty si ako rodila?

veve39
16. nov 2011

@nkaps na astmu sa predpokladam liecis u odbornika - alergolog, alebo pneumoftizeolog, najlepsie bude ak by ti ten napisal odporucenie - indikaciu na sekciu
gynekolog porodnik sa skutocne mema preco vyznat v nameranych hodnotach spirometrie

nkaps
autor
16. nov 2011

@veve39 však keď to odomňa žiadal, tak nech to s niekým konzultuje, kto sa v tom vyzná.... nie? a moja dr. povedala, že nemôže rozkázať dr. aby mi to spravili... tak som zvedavá čo bude... 😨

veve39
16. nov 2011

@nkaps Dr. z ineho oboru nemoze rozkazat gynekologovi, ale moze odporucit, zdovodnit indikaciu na sekciu...u mna to gynekolog ziadal takto, jemu spirometricke hodnoty proste nic nehovoria....
ked ti to teda kazal priniest v tejto forme, tak snad maju iny postup
v kazdom pripade nech ti to vyjde tak, ako si zelas

veronikam
16. nov 2011

@nkaps No ja som rodila prirodzene. Ale ked mas takyto problem, tak to podla mna musi uznat, ze to jednoducho neudychas.

nelinka552
17. nov 2011

a prve dieta ta nechali rodit prirodzene?vtedy si astmu nemala?no podla mna ked bol prvy prirodzene, nebudu chciet robit cisarsky.a ze ti to zstavili sa necudujem 😕 , kedze rodit v osmom mesiaci nie je moc dobre pre babetko

abriela
17. nov 2011

@nkaps svagrinka ma tiez astmu. Mala odporucanie od lekara na sekciu, ale v nemocnici kde rodila, bola este raz na vysetrenie a oni urcili, ci je, alebo nieje dovod na cisarsky.
Dovod bol. Super, ze. Tesila by si sa.
Ale ak by si mala vybrat este raz - rodila by na 100% prirodzene. Minul ypondelok jej vybrali stehy a v utorok rano jej z jazvy zacalo vytekat a vecer jej uz striekala krv. Uz 2 tyzdenje v nemocnici, bez maleho. S nim bola doma 4 dni. Vela zien si mysli ze sekcia je vyhra, ale je to operacny zakrok!!!

janicka.m
18. nov 2011

som astmaticka, okrem toho som mala kolisavy tlak, nechali ma 18 hodin rodit normalne. hlavne slovo mal mat kardiolog, ktory odporucil prirodzeny porod. 2 odbornici (plucna dr. a ocna dr.) pred nim mu "odporucili" priklonit sa k sekcii (aj na zaklade spirometrie...). potom sa to nastastie zvrhlo kvoli nepostupujucemu porodu na sekciu, za ktoru som dodnes vdacna 😉

nkaps
autor
25. nov 2011

Takže máme termín na cisársky na 2.12.2011

nkaps
autor
30. nov 2011

Takže zajtra už nastupujem do nemocnice a v piatok už bude malinka na svete

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre