baby chcem sa spýtať hlavne tých, ktoré zažili oboje, ale môžu sa pridať aj ostatné.... mám veľkú dilemu, môj prvý pôrod bol spontánny ale mám naň veľmi zlé a bolestivé spomienky.... 11.11.2011 som mala 20 hodín bolestivé kontrakcie a v nemocnici mi ich zastavili... nechceli aby som porodila... bola som vtedy 36+0 tt, ledva som predýchala niektoré kontrakcie, keďže som asthmatička...
bola som na spirometrii (meranie objemu plúc) a Dr. mi odporučila cisársky rez ale bez úplneho uspatia... dnes idem do rizikovej poradne a rada by som si dohodla aj termín sekcie (cisárskeho), ale neviem či henten Dr. mi to tiež uzná.... som z toho na nervy a búši mi od rána srdce ako to všetko dopadne...
@nkaps Dr. z ineho oboru nemoze rozkazat gynekologovi, ale moze odporucit, zdovodnit indikaciu na sekciu...u mna to gynekolog ziadal takto, jemu spirometricke hodnoty proste nic nehovoria....
ked ti to teda kazal priniest v tejto forme, tak snad maju iny postup
v kazdom pripade nech ti to vyjde tak, ako si zelas
a prve dieta ta nechali rodit prirodzene?vtedy si astmu nemala?no podla mna ked bol prvy prirodzene, nebudu chciet robit cisarsky.a ze ti to zstavili sa necudujem 😕 , kedze rodit v osmom mesiaci nie je moc dobre pre babetko
@nkaps svagrinka ma tiez astmu. Mala odporucanie od lekara na sekciu, ale v nemocnici kde rodila, bola este raz na vysetrenie a oni urcili, ci je, alebo nieje dovod na cisarsky.
Dovod bol. Super, ze. Tesila by si sa.
Ale ak by si mala vybrat este raz - rodila by na 100% prirodzene. Minul ypondelok jej vybrali stehy a v utorok rano jej z jazvy zacalo vytekat a vecer jej uz striekala krv. Uz 2 tyzdenje v nemocnici, bez maleho. S nim bola doma 4 dni. Vela zien si mysli ze sekcia je vyhra, ale je to operacny zakrok!!!
som astmaticka, okrem toho som mala kolisavy tlak, nechali ma 18 hodin rodit normalne. hlavne slovo mal mat kardiolog, ktory odporucil prirodzeny porod. 2 odbornici (plucna dr. a ocna dr.) pred nim mu "odporucili" priklonit sa k sekcii (aj na zaklade spirometrie...). potom sa to nastastie zvrhlo kvoli nepostupujucemu porodu na sekciu, za ktoru som dodnes vdacna 😉
Takže máme termín na cisársky na 2.12.2011
Takže zajtra už nastupujem do nemocnice a v piatok už bude malinka na svete
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Neboj, kedze mas odporucani od odbornika, musi to uznat.