Na viacerých miestach som čítala, že ricínový kokteil je nebezpečný, lebo jeho preháňavý účinok sa môže prejaviť aj u plodu a môže spôsobiť uvolnenie mekónia do plodovej vody. Tak ma teda zaujímajú vaše skúsenosti, či ste mali po takto vyvolanom pôrode sfarbenú plodovú vodu od mekónia?
ja som si dala ten olej,do 15 tich hodin som porodila ale voda bola tiez zelena... 😖
ricinovy olej je bezpecny pre deti a tehotne zeny, ricinove semena vsak obsahuju velmi nebezpecne bielkoviny a su prudko toxicke, takze zalezi od toho z COHO bol ten koktail pripravovany...
a ja som sa pytala lekara a povedal mi,ze plodova voda je zelena v pripade,ze sa prenasa,alebo sa dieta dostane do stavu tiesne,kedy mu je ocividne zle.
Ja som si ho dala o 20:00, 20:30 ma brutal prehnalo...
Potom ticho pred burkou...nic. 23:00 prva kontrakcia,
23:21 uz bol maly na svete, ledva sme dosli do porodnice. Voda mi praskla doma, myslim ze bola cira aj ked v tom stave neviem ci som ju vlastne videla lebo mi ostala na ciernych leginoch ktore zo mna stahovali az sestry v porodnici. Maly ked sa narodil, pokakal sa mi v naruci.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
bóže, ja som si robila ten koktejl, pôrod sa mi začal o 6 hodín. A mala som zelenú vodu, No keby som to vedela vtedy, tak si to rozmyslím 😒