Ahojte, som tehotna a som v 10 tt. Mam dve sekcie zasebou jednu pred 8 rokmi a druhu pred 11 mesiacmi. Myslite ze tehu bude Ok aj ked je to tak skoro po porode a este ktomu po druhej sekcií ? Bojim sa tejto dalsiej ktora bude v lete.
Mam sekciu zo zdravotnych dôvodov.
Su mamičky ktore maju tri sekcie a su Ok?
Dakujem ❤️
@hankaop
Ak mozem tak budem tykat a ak to nebude vadit.
O tomto sa somnou doktorka vobec nebavila... ani náznak reci... a toto tehu prislo tak necakane.... chceli sme este jedno ale nie tak skoro. Ja sa hlavne bojim zd neviem co sa moze stat... lebo nieje sranda mat sekciu pred 11 mesiacmi a teraz znovu o 7 mesiacov...
bojim sa
Ahooj...ja som po prvej sekcii,ktorú som mala min.rok v novembri a teraz ma caka dalsia v januári....bude to po 14mesiacoch...tiez sa obávam ale nezostáva mi nič iné len verit! 🙂
@jerrynus tiež ma čaká tretia sekcia,posledná bola v 9/2016 ,.....čiže otehotnela som presne po 12 mes.ale vedome,keďže nám naše druhorodene zomrelo
Ja som mala rozostup medzi 1. a 2. porodom,oba sekciou, presne 24mesiacov a bez komplikacii. Len teda druhu som zvladala tazsie ako prvu a viem,ze sa tazsie sila rana. Ale tak,kazdy sa hoji inak. Drzim ti palce,aby ste to zvladli
mam kamosky po styroch sekciach, tri mali podobne tesno ako Ty a su v poriadku. Jedna z nich neplanovane caka piate, takze piata sekcia. To je uz trosku privela, ale poznam minimalne dva mamicky s piatimi sekciami a su obe v poriadku.
V Europe sa zvycajne kvoli tomu az tak nepanikari, aj tak je vsetko individualne. Niekto ma problem aj po jednej sekcia a niekto je v pohode aj po styroch. Drzim palce a prajem vela zdravia 🙂 Bude to v poriadku.
Medzi prvou a druhou mám 22 mesiacov a budem mať tretiu v lete otehotnela som neplánovane 4mesiace po druhej sekcii a zatiaľ je toto najlepšie tehu okrem rastúceho bruška žiadne príznaky tehu 🙂 cítim sa super 🙂
Ja som mala 3 sekciu a bolo vsetko ok,v juli bude stvrtu sekciu a aj poslednu.
Dakujem vam vsetkym, len mna strašia stym ze mi hrozí ruptura maternice alebo ze to nemusim stihnut do nemocnice a pod. 😞
@jerrynus Na Slovensku je porod cisarskym uz casty, tym padom surodenec je skoro vzdy automaticky cisarskym . My 🙂 tretorodicky sme povacsine spravou o 3 tehu necakane zaskocene, a teda z toho vyplyva ze porodov - 3x cisarsky je uz na SR dost. Moje tehu sa navzajom nelisili , akurat som na zaver porodila dievku 4,6kg - maternica to zvladla. Porod si naplanujes s porodnikom 2 tyzdne popredu - nech oslabena maternica nejde nadoraz.
Drzim palce. 🙂
@jerrynus ja som po druhej sekcii otehotnela presne po roku (snazili sme sa viac ako pol roka), tehotenstvo bolo bezproblemove, ani som nebola rizikova, porod uz automaticky opat sekcia, takisto bez problemov, zotavovanie super, uz po tyzdni som bola viac-menej fit... Pre mna najlepsie zo vsetkych, co sa tyka tehotenstva aj zotavovania 😉
Ja s mala v january 3 sekciu a v pohode. Medzi detmi mam vyse 3 roky rozdiel
@mmmj
Presne takto mi to vysvetlila moja gynekologicka 👍 tiez ma coskor caka druha sekcia po 20 m, teraz ku koncu uz ale staru jazvu dost citim, no.zatial je vsetko v poriadku
poznam zenu,ktora ma 5deti, vsetky sekciou. je ok.
moja kamoska ma 4 sekcie, vsetko ok, bola viac sledovana kvoli jazve, musela viac odpocivat, ale ona aj deti su ok.
dnes je uz modernejsia technika, lepsie pristroje, vsetko sa da lepsie sledovat ako v minulosti
vela zdravia
Dakujem vaaaam vsetkym velmi pekne 😘
No ja plánujem si uz podviazať vaječníky... lebo uz to nieje sranda 4 sekcia potom... teraz mam mat tretiu a lekar z toho nieje nadseny ...
Pozri,nik ti to nepovie dopredu.Jazva sa hoji cca 5-6 mesiacov a potom je uz jedno ci cakas 1,2,10 rokov,ci otehotnies hned.Tak mne vysvetlil moj gyn a zaroven kamarat.Napr ja som po prvej sc rodila po 2 rokoch presne,zrastene bolo dobre a mala som dehiscenciu jazvy,dcera sla vonv 37 tt hrozilo rupnutie.Bola som na magnetickej rez.Teraz sme chceli este jedno,ale jazva nie je ok.Som 18 mes po porode a drzi mi to poa magnetickej na 4 mm a ma by vraj az 1,5'cm cize ak by mi rastlo brucho,ruplo by mi to.V rodine mame jednu,co ma 5 deti sekciou bez akehokolvek problemu....je to upl.e indivindi,musis verit.Toto su rizika sekcie.I ked loa niektorych mudrch zien tu na mk,si to prespis a je to bezbolestny porod.
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/caka-ma-tretia-sekcia-a-bola-mi-navrhnuta-sterilizacia/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/tretia-sekcia-16-mesiacov-po-druhej-sekcii-poradite/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/tretia-sekcia/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/tretia-sekcia-kedy-ako-pripadne-komplikacie-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/bojim-sa-ze-pri-tretej-sekcii-zomriem/
Možno porodis aj prirodzene
Neboj sa ako ma byt bude nezmením e to. Hlavne treba myslieť dobre. Pozitívne doktor ta bude informovať. Ja chcem rodiť po 2 sekciách prirodzene je to možné bud to vyjde alebo nie ale ak bude všetko ôk tak aspoň skúsim. Veľa robí psichyka.
@carmenuska inak mne nikto nikdy jazvu nemeral.
Ja som po 3. A vsetko ok. Akurat posledné 2 mesiace mi merali často jazvu. Deti maju 7,5 rokov a posledny 3 mesiace. Ale bolesti pri zotavovani boli najhoršie , plakala som ako male decko od bolesti tri dni. Potom to Prešlo. Neboj, ale viac nechod. Ja som si dala rovno sterilizáciu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som mala dve a pri kazdej ma informovali,ze najmenej dva roky by som mala pockat,nez zas otehotniem. Vas gynekolog vam co povedal? Ide najma o to,aby sa nezacala rozchadzat jazva...