Ahojte, je tu nejaká budúca alebo už mamička, ktorá mala pred tehotenstvom operované alebo indikované "utekanie oka/očí" ? Mám za sebou operáciu ľavého oka, ktoré mi "utekalo" do vonkajšej strany, operácia bola pred 6 rokmi. Od detstva som sledovaná v očnej ambulancii , tak isto mám určenú aj krátkozrakosť. Ako to prebieha pri pôrode pri týchto diagnozach? Ďakujem
@rebeka_02 ja som nebola na laserovej kedže mi museli ten očný sval skracovať aby saa ten strabizmus znížil.
Tak treba prekonzultovať s očnou lekárkou čo ti odporučí , či môžeš prirodzene alebo cisárskym
Nie vsetky ocne diagnozy a operacie su indikovane na porod SC 🙂 takze urcite pocas tehotenstva ist k ocnemu na kontrolu a opytat sa 🙂
Ani laserova ani klasicka chirurgická operácia tejto vady nie je indikáciou k sekcii. Riešila som to s niekoľkými očnými lekármi. Dôvodom býva zvýšený vnútroočný tlak a niektoré výnimočné vady.
Na pôrod toto vôbec nemá vplyv,konzultovať s očným dr. netreba,pracujem s očami.
kvôli operácii oči som mala sekciu. Viacero odbornikov sa zhodli ze normálny pôrod by bol pre oči veľký risk
Ja to mam od detstva, dve operacie oci klasicky- raz oboch, raz jedneho, rodila som prirodzene, bola som u ocnej kvoli tehu cukrovke, nikto nic nespominal o cisarskom.
Ja som mala pred 13 rokmi laser operaciu oci, mala som az 7 a pol, kratkozrakost a cylinder a ked som bola pred 2 rokmi u ocneho kvoli zapalu, tak mi sam od seba povedal, ze kvoli tomu mam indikaciu na sekciu. Ale ze zalezi aj od gynekologa, ze s nim sa treba poradit ak by som to niekedy riesila. Uprimne, vybrala by som si sekciu, bojim sa.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj, ja som bola na laserovej operácií (dalekozrakost aj krátkozrakosť) operovali má v máji, tak nejak som zostala aj tehotná, rodila som teraz vo februári prirodzene a všetko je ok 🙂 ale počas tehotenstva som chodila na pravidelné kontroly, či sa to nezhorsuje a podobne ....mne osobne povedala očná že operácia očí nieje dôvodom na cisársky rez ....