Mali ste pocit pred pôrodom, že začínate rodiť?

manittu
16. okt 2012

Caute babule. zajtra mam termin porodu 🙂 chcem sa opýtat ci ste mali pocit, ze uz sa to zacne, ci ste mali take tusenie ze to je ono. Pýtam sa preto, ze nemam neak extra bolesti, falosne kontrakcie, len mi brusko tvrdlo tuto noc ale potom to prejde. V noci zvyknem mat take krce ale to len ked sa otacam z boka na bok, slaby pocit na menstruaciu...nic viac,inac sa citim ok. Uz by som to chcela mat za sebou aj napriek tomu ze som prvorodicka a bojim sa toho asi vsetkeho ako to prebehne a tak... Teda ci ste mali take tusenie, este ked sa porod nezacal nemali ste kontrakcie, ze uz ste zacali rodit. Pocula som ze niekomu odtecie voda a niekomu zacnu kontrakcie...

gubcikova
16. okt 2012

@manittu takže pri dcérke som hnačkovala pred pôrodom 4dni.v ten deň som sa cítila dobre nič mi nebolo a v noci bum kontrakcie.pri synovi som tiež hnačkovala 4dni tak som už vedela že to príde 😀

vonicka
16. okt 2012

mne nic nebolo a tak som aj dopadla - vyvolavali mi porod. prajem,aby si porodila normalne bez vyvolavaciek

lutia
16. okt 2012

@manittu mne odtiekala plodova voda a skoro 24 hodin som cakala na porod ale bez bolesti a potom v priebehu hodky bol maly na svete a som bola tiez prvorodicka 🙂) a ked sa blizi porod je to take nutkanie na zachod a tlak na spodnej casti brucha 🙂) drzim palceky a prijemny porod 🙂)

lypka
16. okt 2012

@manittu ja som najskôr chytila hnačku, potom som začala zvracať a následne mi odtiekla plodová voda, takže som mohla ísť 😉

henikav
16. okt 2012

@manittu nic zvlastne, normalne som behala cely den, vecer nakupy a ked som prisla domov a zacala vykladat tovar do chladnicky, prisla prva kontrakcia, v tej chvili som vedela ze idem rodit. Inac ziadne ine znamenia, tusenia, nic zvlastne

cerez
16. okt 2012

Mne odišla zátka skoro ráno na konci 37 tt a v podvečer ma začalo pobolievať v krížoch a v podbrušku a bolesť mi vystreľovala do kolien. Večer mi začala postupne odtekať plodová voda. U každej rodičky je to iné alebo niečim odlišné či podobné.

soldi
16. okt 2012

rodila som 37+5 a necitila som vobec nic, len mi raz v noci praskla voda- aj to zadna, takze som mala len pocit, ze mi trochu cvrklo 🙂
ziadne nutkanie na zachod, ani poslickovia, skutocne nic divne som necitila a ani vo sne ma nenapadlo, ze pride porod tak skoro 🙂

voda praskla o jednej, prve kontrakcie boli pravidelne po piatich minutach, ale zacali az rano okolo tretej. maly sa narodil 11:20 🙂 uplna pohodicka 🙂
@manittu

tynamartina
16. okt 2012

@manittu u mňa pri prvom tehu, to začalo slabšími kontakciami a behaním na velkú asi 4-5x po sebe,kedže kontacie neboli nejako bolestivé, ani časté tak sme čakali nakoniec si hovorím dokedy budeme čakať, tak sme šli do nemocky sme prišli 4:45 ráno a 5:15 bol malý na svete. Pri druho tehu slabé kontrakcie ale na veľkú som nebehala, tiež som čakala kým sa kontrakcie spravidrelnia a zintenzívnia ale nebolo treba odtiekla mi plodová voda tak sme išli lebo v tej chvíli začali aj intenzívne bolesti. Do nemocky sme prišli 17:25 a malý sa narodil 17:40 oba pôrody z príjmu rovno na pôrodnú sálu. Ja som hlavne nechcela tráviť hodiny na vzdychárni (tú som ani nevidela) tak som čakala na silnejšie kontrakcie. Tie pôrodné bývajú silnejšie a hlavne interval sa skracuje, teda väčšinou 😉

vianocnystromcek
16. okt 2012

nie, vobec 🙂 ja som len tyzden pred porodom mala silne kontrakcie ktore ale presli ked sme dosli do nemocnice.
potom sa uz nedialo nic, vobec nic. a tak mi na koniec vyvolavali a skoncilo to sekciou :D (PS: neni to nic hrozne 🙂 ten uzlicek stoji aj za sto rezani ;))

papucz
16. okt 2012

ja som pocitila prve slabsie kontrakcie rano, pocas celeho dna som ich mala ale slabe, potom vecer sa zintenzivnili, v noci uz boli intenzivne rano sme sli do porodnice a 15.30 bola zabka na svete

lucka1987
16. okt 2012

@manittu ano mala som pocit , ze iem rodit.. trval od cca 37 tt az do porodu , presne v den terminu 😀 ale nikdy to nebolo ono, proste len som sa tak psychicky citila a cakala kazdou sekundou, ze sa podomnou objavi kaluz plodovky... nestalo sa tak.
5 dni pred terminom som zacala krvacat, kedze to bolo hned posexe, ale krvacanie bolo dost silne a tak zo strachu som sla do nemocky kde si ma uz nechali.. o 5 dni, presne na den terminu mi dali cipok a vecer som porodila.. prisla kontrakcia o 21.10 a o 22. 35 bol marek na svete 😉

tinka9000
16. okt 2012

@manittu u mňa nebol ani náznak pôrodu, absolútne nič, malej sa evidentne nechcelo, takže som skončila na sekcii. je to zvládnutené a keď zbadáš bábo, všetka bolesť prejde😀

diankakandrova
17. okt 2012

ja som rodila 39 +1 vecer sme s manzelom pozerali film a zrazu taka kontrakcia 😀 a potom zase a zase a zacalo sa to o 21 00 do nemocnice sme prisli o 22 00 ja som bola uz na 9 cm vodu mi prepichli a o 23 00 som porodila 🙂

wawrita
18. okt 2012

@diankakandrova vaaau, tak taky pôrod by som chcela !!!

gabuci
7. nov 2012

Prvýkrát som to vedela,lebo z ničoho nič v posteli v noci mi odišla plodovka.Kontrakcie prišli až neskoršie v nemocnici.Odišla mi o polnoci,som sa obliekala,šups do auta,pred tretou som mala príjem a o piatej bola malá na svete.
Druhýkrát som bola na kontrole,doktorka si ma tam nechala,vraj som dosť otvorená pod pesarom.Bolo to poobede pred piatou.Neskoršie mi zobrala vodu,plus oxytocín a malá bola na svete o 19.10 🙂 Ked som išla na kontrolu nič ma tak nebolelo,len mala som taký zvláštny pocit,skôr tušenie,že niečo sa deje.
Ked som zostala tehotná na to skôr môžem povedať,že som to vedela,tušila.Meškala mi menštruácia a nejak mi to prebehlo v hlave,že som v tom už konečne.Išla som do lekárne spravila som testík a bolo to tam.Prvýkrát na dotyk aj cez šaty len tak náhodou ma boleli prsia ale poriadne a predtým nikdy.Pri druhom už tak nie veľmi.Ani potom ked som mala už bábo ked som dostala menštruáciu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre