Ahojte, zajtra ma čaká programovaný pôrod, tak som zo zaujímavosti chcela vedieť či niektoré s tým máte skúsenosti?
To je vyvolavany porod?
@hederamonstera nie medikamentne, ale cez Hamiltonov manéver, balónik alebo “tyčinky/čipok”
Aha, tak neviem ci tam spadam, mne davali nejaku tabletku odspodu (ci to nie je ten cipok)
@hederamonstera akykolvek zasah do priebehu porodu uz povazujem ja za “vyvolavanie”. Proste co nejde automaticky samo prirodzene. Ale treba tomu pomoct. Tiez som mala cipok resp nejaku tablegu od spodu.
@maryetta tak tak, len tu pise o nejakom programovanom porode
Mne vyvolali balónikom a nijaký iný zásah už nebol potrebný, rodila som len pri pôrodnej asistentke. Syn sa narodil 23 hodín po zavedení balónika.
Pri prvom mi zavádzali čipok, a rodila som takmer 14 hodín po. Druhý bol po Hamilton a dieťa do 5 hodín vonku.
Prirodzeny porod to prestava byt vo chvili, ked zacnu do toho neprirodzene zasahovat. Potom je to vaginalny porod.
Kazdopadne. U mna rozbehol porod hamilton.
Tiez iba vyvolany prostaglandinom. Rychle, ale veelmi bolestive. Pekne to nebolo, vyrazali vsade bez pauzy a neustale som zvracala. Take rychlo a zbesilo
Ja som dostala čípok o 20h večer, ráno o piatej som sa zobudila na jemné kontrakcie, otvárala som sa veľmi pomaly. Až po 23h večer v ten deň mi odtiekla voda. Otvárala som sa pomaly, malej klesali ozvy. Po oxytocíne kontrakcia na kontrakcii. Dcérka sa narodila až pred druhou ráno.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
No niekomu tabletka zaberie, niekomu nie. Každá to má inak.