ahojte 🤰 chcem si dat epiduralku ... chcela by som vedieť ako Vam účinkovala ci ma význam si ju vôbec davat
ci ste citili šitie .
@marrykem kludne sa moze stat ze budes mat porod tak rozbehnuty ze ti ju ani nestihnu dat lebo by ti nezabrala -moj pripad.
@marrykem rodila som s epi, pichli mi ju vyborne, zabrala uzasne, takze prva cast porodu bola super 🙂 s muzom sme sa smiali, ten skumal porodnu salu a co vsetko tam maju, skackala som na fitlopte atd., potom som mala fazu tlacenia bez epi, kedze som necitila kontrakcie poriadne 🤷♀️ tu preskocim a potom sitie, mala som obrovske vnutorne poranenia a sili ma dvaja lekari cely bonding, necitila som nic, kedze mi dopichli epi ale ciastocne to asi bude aj endorfinmi, ci mi dali nieco ine okrem epi netusim, lekar vravel, ze dopichneme
kazdy ako sa rozhodne a ako to chce a citi ale ja som od zaciatku vedela, ze chcem epidural
Nemala som, nechcela som, ale vzhladom k tomu, ako postupovali porody, by mi ju ani nestihli dat, tak som bola rada, ze som sa na nu psychicky nespoliehala a zvladla to bez. Odporucam nacvicit si slravnu techniku dychania a tlacenia, ideal i s balonikom epino al anibal
@marrykem za mna nie. Pihnuta zle.. Obrovske bolesti hlavy, 6 deň od porodu mi museli pichnúť krvnu zatku.. Nikdy viac.
Ja som epi chcela, ale našťastie som mala taký rýchly pôrod a bola som po príchode do sály otvorená už na desať centimetrov, že som ju nepotrebovala. Ale keby som mala trpieť niekoľko hodín, určite si dám epi pichnúť.
Ahoj. Ja som rodila aj s aj bez nej. No ak ťa zaujíma konkrétne šitie tak za mňa to bolo horšie keď som epi mala. Na šitie mi ju dopichovali ale neviem prečo som to cítila bolo to nepríjemné a nedrzala som sa takže to ešte aj dlho trvalo sili ma hodinu vďaka tomu. No a šitie po pôrode bez epiduralky úplne v pohode. Už asi po tom pôrode kde som nemala nič od bolesti to bola malina oddychovala som pri tom. Takže neviem či mi pri prvom pôrode tá dopichnuta nestihla zaucinkovat alebo co 🤷🏻♀️ ale ináč pôrod snou bol naopak malina. Dokoncca som si pospala hodinu a keď som oddychnuta vstala hneď som porodila za 5 minút. A na druhy pôrod som si ju už nedala z takých dôvodov že pri prvom mi ju zle pichli. Takže trpím bolesťami hlavy ktoré idú z krčnej chrbtice do dnes. Po pôrode som na izbe nedokazala nič fungovať s bábätkom vôbec. Jeho plač ma dostával nna dno. A nikto mi nepomohol preplakala som celé dni v pôrodnici. To sa nedá porovnať tieto moje dva pôrody ale lepší bol bez epi. Aj keď som si vytrpela.
@marrykem rodila som veľmi dlho .. prvé kontrakcie piatok o 2:30. Do pôrodnice som prišla keď som mala pravidelne kontrakcie každých 5min o 5 ráno. Výsledok? Oxytocín, dlhé otváranie.. Porodila som až nedeľu o 20:10. Úprimne keby nemám epidural asi by som to nezvládla. Mne dokonca pomohol pri otváraní, vždy ako mi ho dopichli sa to skokovo posunulo 🙂 Mohla som si pri ňom pospať, užila som si to a cely pôrod bol pre mňa príjemný (v rámci možnosti 😂). Nikdy nevieš ako dlho to bude trvať, ak ide o prvý pôrod. Keď už bola hlavička dole pekne som cítila tlak ale nie bolesť. Pri tlačení som cítila čo sa tam deje len bez bolesti, kedy tlačiť mi hovorila PA a mala bola na 3 zatlačenia vonku 🙂 výhoda bola, že ani šitie som necítila. Ja osobne by som do toho išla určite, prečo si neuľahčiť a nepomôcť ak sa dá? 🙂 nedala by som si len ak by to bolo rýchle 🙂
@marrykem ja som mala aj s epi aj bez. A teraz čakám tretie a bude bez epi. Nemám dobrú skúsenosť. Pichli mi no nejak nezabrala, bolesť som stále cítila a pri konci som už kontrakcie vôbec necítila čiže mi sestrička na brucho tlačila aby maly vyšiel.... Bez epi bolesť bola ale dala sa zvládnuť 🙂 a hlavne som krásne cítila kedy šla hlávka ramená a nakoniec nôžky ❤️ čiže tá bolesť stála za to 🙂
Ja som 5x bez epiduralky posledny s nou a sama som si povedala, ze som bola hlupa ze som si ju nedala u predoslych, konecne som si to uzila a mala som to rychlejsie epiduralka zabrala u mna porody trvali aj 15 hodin a posledny o 10.00 pichli a o 11.20 mala vonku sitie som ani necitila za mna velka spokojnost
@marrykem Ahoj, ja som epidural chcela, ale najprv mi nechceli dat, lebo by sa mohol zastavit porod a potom mi prepichli vodu a uz som isla rodit. Ale napriek tomu bol samotny porod uz rychlovka a fakt vykupenie oproti tym hodinam predtym v kontrakciach. A pri siti mi dole pichol lekar cosi na umrtvenie, takze som citila iba tu cast, kde isiel vonku cez hrubu kozu, zvysne vobec.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@marrykem mne uz pri tlaceni neucinkovala, tak som si to uzila, ale po porode mi ju dopichli a sitie bolo iba neprijemne, nie bolestive 😁 pri druhom porode ju budem chciet opat, snad sa mi podari porodit, kym bude ucinkovat. To by bol sen.