Ahojte,mam dve otazky.Prva:moze ist za mna poziadat o pridavky a o prispevok pri narodeni dietata na upsvar aj otec toho dietata ci musim tam ist ja.A druha vec moju malu sa snazim co najviac kojit,ale asi dva krat do dna ju musim aj dokrmit trochou nutrilinu,lebo ma malo,napriek tomu vidim ze je na cucani z prsa dost zavisla a niekedy si chce len tak pocucat,cumel odmieta.otazka je ze ak by som nahodou prisla o mlieko ci by zvladla prechod iba na flasu a ziadne cucanie prsa,stalo sa to uz niekomu??
@jessy8911 ale ak chces kojit, tak sa nasledujuce dni upriam len na malu a kojenie a stale stale ponukaj. My sme mali to iste. Mali ma 9 mesiacov a stale kojim 🙂 drzim palce!
1. Nie pokial pridavky a prispevok nebude mat na seba nakolko podpisujes ty ziadost ak chces ty oboje a davas aj obciansky svoj. Jedine mozno ak by mal na to pravne splnomocnenie ktore by si musela obslapnut na notarstve alebo u pravnika, ze tento ukon podpisu a spisanie ziadosti za teba smie urobit. 2. Premyslaj dopredu. Terz dieta NECHCE cumel ale to sa do 3-4 rokov nechas ocumlavat? Kym sa oduci a bude spat aj bez prsa? Ty si rodic. Nechce ale ak ma inu moznost poskusa. Povolis, nedostanes sa nikam. Neboj sa ak bude hlad, nebude vymyslat ci prso ci flasa. Bude rada ak potecie
Ved kojim skoro stale ked je hore,ale ked uz nervaci lebo jej nejde alebo ju nezasyti tak musim dat flasu,lebo mi place chudatko.je dost velka na svoj vek tak asi jej nestaci,alebo neviem.
@jessy8911 tak ja nechcem zniet premudrelo, len my sme mali to iste. Ak chcea kojit, sprav pre to vsetko, kup si v lekarni senovku+benedikt a hroznovu stavu Matyas alebo Vineu. Pokracuj v prikladani, dolezite je aj kojenie v noci. Skus toho Nutrilonu davat stale menej a menej a stale prikladat. Uvidis, ze to pojde!
A vsetky pridavky moze vybavit manzel. Papiere na podpis ti donesie a obciansky mu das. Ziadne splnomocnenie netreba 🙂 Cumel mu nepchaj zbytocne,ked ho nechce!
Ona sa skor nastve ked jej chcem dat cumel,a beriem aj senovku aj benedikt .Nutrilon davam naozaj minimalne len ma chyti taky des ked myslim na to ze by som zrazu nemohla kojit ze ako by sa s tym to chuda vysporiadalo
Jasne daj radsej prso a cely den nos na nom aby bolo kludne. Popripade chod hola a po zemi aby sa "napojilo" ked bude chciet. Nesprav doma nic, domacnost obriadi sluzka. Ty lez s dietatom pricucnutym na koze cele dni
@jessy8911 vobec nemysli na to, ze by si prestala kojit. Pekne sa nastav, ze mas.mliecka dost a bud jej stale k dispozicii. Kolko ma mala? Joj presne viem, ake stavy mas, ale naozaj, treba to pretrpiet, to prejde!
Ma necele dva mesiace,ma nejake tazke obdobie teraz ani spinkat moc nechce cez den ale verim ze po takom tretom mesiaci sa to nejak upravi trosku ☺
@marlenka222 prepac ale nemusis reagovat tak agresivne. Nikto jej nevravi,aby chodila hola a po zemi aby sa nacuclo. Trosku prehnane nie? Ja som si presla tym istym, prso som ponukala stale predstav si, stihla som navarit a upratat aj sa venovat dietatu. Nie je tak trosku o tom materska? Byt dietatu k dispozicii? Jednoduchsie je strcit jej flasku do ust a mat vyblyskany byt, vsak?
@jessy8911 v 6.tyzdni, 3. a 6. mesiaci byva laktacna kriza kvoli rastovemu spurtu. Dieta rychlo rastie, potrebuje viac mlieka, to je uplne prirodzene. Preto treba castejsie prsnik ponukat. Dopyt=ponuka. Mlieka sa bude produkovat presne tolko, kolko dieta produkuje. Prosim ani si nevsimajte nazory typu byt cely den hola s deckom na krku atd. 🙂 prekonate to spolu 🙂
🙂 nevsimam,mozno to prehanam,je to moje prve babo,ale pre mna je prvorade aby bolo spokojne az potom su ostatne zalezitosi.dakujem za rady a povzbudenie.
@jessy8911 Trochu súhlasím s
@marlenka222 . Nic netreba prehanat. Áno dieťa je prvorade ale netreba zo seba robit cumel. Ja som napr.syna bez problémov plne dojcila do 4.5 mesiaca, potom mal malo tak som ho dokrmovala-vzdy vecer dostal flasu -jeden vecer s UM, druhy s mojim odstriekanym. A to dostaval aj vodu ci cajik cez fľašu od 2.tyzdna.😉 Cumel mal len na spanie a od 3.mesiaca vôbec. Pri dcérke som mala menej mlieka tak bola dokrmovana od narodenia. Áno skúšala som všeličo, aj caste prikladanie, vsetko možné ale ked raz zjedla,prsnik bol prázdny a dieta bolo hladne a revalo od hladu tak som jej dala jest-nic zle na tom nie je.😉 Takto som aj dojcila a bola som v pohode a spokojná aj ja aj mala. Tu nejde o "nablyskany" byt ale hlavne o to aby obaja boli v pohode a v poriadku.
Ziadny extrem nie je dobry-niektore rady tu na MK od fanatickych dojcomatiek (a nielen od nich) su nenormalne a ak to cita nejaka prvorodicka co lahko podlahne nejakej sebaľútosti nebodaj depresiam, že nedáva prsnik kazdych 10min tak to môže mat ovela horšie následky. Ale kazdy nech sa zariadi podla seba. Ja stale tvrdim,ze aké šťastie,ze som otehotnela, "vynosila", porodila,oddojcila obe deti aj bez MK.😉😁
Ja to tiez tak niekedy citim,ze ma celu vypila 😀 no a vtedy musi nastupit flasa,nastastie to nie je zatial casto.
@jessy8911 Kontaktuj laktacnu na mamila.sk. Mozno mas taky problem ako som mala ja- malo mlieka. Mohla cucat kolko chcela, ked nešlo, tak neslo. Davala som tiez flasu, nejaku dobu pila aj z nej aj z prsnika, ale postupne zacala prsnik odmietať az kym ho neodmietla nadobro. Ked chces kojit a nedavat z flase, je moznost davat z cievky popri prsniku. Alebo sa lepsie rozkojit, ale v tomto poradit neviem, kedze mi to nevyslo. Este som nejaku dobu brala senovku a benedikt v kapsuliach, ale bolo to drahe.
Na upsvar mi veci isiel vybavit muz s mojim op, asi zalezi na ochote tvojej pracovnicky pod ktoru spadas, treba zavolat a dohodnut sa. Predsa tam nepojdes s novorodencom.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
1.otaza moze. 2. Ak chces kojit, cumel a flasu nedavaj. Ponukaj prso aj kazdu pol hodku. A ze je na prse zavisla? O to lepsie bude tahat, ked ju budes casto ponukat. Ked jej das z flase, tak si zvykne na to, ze jej rychlo potece aj ked sa nemusi namahat a prso ti moze odmietat.