Ahojte mamulky chcem sa len spýtať ako to celé prebieha ... svagrina ma poprosila ci by som nesla s nou k porodu kedze budem krstna jej babatku 🙂 velmi sa na to tesim ale ja vobec neviem ako sa tam spravat ..( ano aj ja uz mam 3rocneho krpca ae ja som mala cisarsky a bola som na tej opacnej strane ako teraz ) tak som chcela ze ci mi neviete dat par rad 🙂 Ďakujem za kazdu odpoved
Tiez som mala cisarske, ale od svagra ktory bol pri segrinom porode viem, ze jej stal pri hlave a drzal ju za ruku. Ostatne uz islo samo. A pred samotnym porodom jej mozes pomasirovat chrbat, ked budu kontrakcie, pomoct do sprchy. Od inych bab viem,ze s na to velmi neda pripravit,lebo uz pri samom porode je kazda ina, niekto nechce pocuvat nic, niekomu padne dobre povzbudzovat, uz som pocula aj take, ze rodicka radsej poslala sprievod prec, vadil jej. Takze tazko povedat co bude.
@lavieenrose preco nie ak maju dobry vztah, ani moj muz by nikdy nesiel k porodu a urcite by som ho nenutila.
@pininka podla mna je to dost intimna situacia..ak si muz mysli ze to neustoji..tak nevie o aky krasny zazitok prichadza..
@lavieenrose to je sice pravda, ale moj muz odpadava len ked vidi nemocnicu, ked som mala kontrakcie bol bledy jak stena, tak naco to znasilnovat. Navyse poznam dvojicu kde muz po zazitku pri porode uz nikdy nechcel so zenou sexovat, nepomohol ani psycholog. Kazdy by mal robit to,na co sa citi.
Mne bol pred rokom pri pôrode manžel. .Na sále som ho ani nevnímala a na vzdycharni som mu povedala nech si sadne nech mi nebeha za ritou. .každá sme ale iná každá potrebujeme V tu chvíľku niečo iné. .sama ju poznáš
Budeš viac menej psychická opora budúcej mamičke, sama ti povie, ak bude niečo potrebovať, prípadne ti povedia sestričky. Usmernia ťa, čo treba robiť a čo už nie.
Je to od nej pekne ze ta tam chce mat..ci uz pri normalom alebo pri cisrskom...
Ak ti to nie je proti voli a nemas s tym problem tak chod...🙂
No to podstatnej bude na nej, takže ty tam budeš skôr ako taká psychická podpora ako baby vraveli, potom ju môžeš držať za ruku a tak 🙂
@pininka ako keby si pisala o mojom muzovi. ;) ;) ma dva metre a ked vidi ihlu, hned je na podlahe 🙂 🙂 a nebol ani pri jednom porode. Ved by mali viacej roboty s nim ako so mnou...
@veronikaszabova my sme na sale zistili,se anesteziolog je muzov spoluziak zo strednej,tak ho isiel na chodbu pozdravit, a ked sa vratil,tak mi hovori,ze muz je total hotovy, ze to preziva viac ako ja. No co dodat.
@dankaajanko ja som sa sama prihlasila,ze ked sestea pojde rodit,ze chcem byt pri porode 🙂
@dankaajanko Ahoj, pýtala si sa, ako to prebieha. Je to zo strany švagrinej neskutočná dôvera, keď ťa požiadala o také niečo. Ja by som nezniesla pri pôrode ani vlastnú mamu, nieto švagrinú 🙂 Ja som rodila v BA v Ružinove, ale podobné to bude podľa mňa aj v ostatných pôrodniciach. Keď mi začali bolesti, išli sme spolu s manželom do pôrodnice. Po príchode na mňa manžel čakal vonku, kým sa prezlečiem, kým ma lekár vyšetrí a potom mohol ísť za mnou. Odvtedy bol pri mne, mohol som mnou chodiť aj do sprchy, podával mi vodu, pomáhal v čom bolo treba... robil mi "full servis" 🙂 Keď ma vyšetroval lekár, bol tam tiež, ale diskrétne stál pri mojej hlave :D a tiež tak aj pri pôrode. Bol tam, nikomu nezavadzal, držal ma, povzbudzoval. Pri samotnom pôrode mi držal hlavu na hrudi, keď som tlačila. Keď sa narodil malý, išiel s detskou lekárkou do vedľajšej miestnosti, kde malého premerali, očistili. Ja som zatiaľ porodila placentu a lekárka ma začala ošetrovať. Potom opäť prišiel za mnou a bol so mnou tie 2 hodiny po pôrode aj s malým. Potom ma previezli na izbu, tam sa so mnou rozlúčil a odišiel. Myslím, že to úplne super zvládneš aj so švagrinou... budeš jej nápomocná, rozprávať sa s ňou. Pri samotnom pôrode ťa asi aj tak nebude veľmi vnímať, skôr tam ide o tú predpôrodnú podporu a pomoc. Tak veľa šťastia 🙂
@lavieenrose mne ide tiez buduce krsna k porodu, je to aj moja svagrina... neviem co je na tom divne... skor mi pride omnoho menej prijatelne aby tam bol otec dietata.. teda pre mna pochopitelne, voci tomu mam blok
Úplne najlepšie by bolo, keby ste spolu absolvovali nejaký predporodny kurz, kde vám poradia rôzne ulavové techniky a celkovo budete mať predstavu o pôrode.
@mirola a ja si neviem predstavit niekeho ineho nez mojho muza pri porode ked sme sexovali a snazili sa o dieta nebol nikto iny v spalni, otec dietata ma 100% pravo byt pri narodeni..sice chapem ze niektori to nemusia ustat...ale tymto by mali zacat jeho otcovske povinnosti..moj bol so mnou aj v nemocnici na izbe...je to nase dieta mame rovnake prava aj povinnosti..ale to je moj osobny nazor ,ktory v diskusii mozem vyjadrit ;) navyse asi nikto iny by mi neodpustil to co si vytpel moj muz..asi este dva dni ho ruka bolela...a bol to pre neho taky silny zazitok..hned ju aj fotil aj sestry jeho fotili s malou na rukach a potom isiel domov a plakal krokodilky..ale to je moj muz citlivy a za rodinu by dal vsetko...
Ahojte 🙂
tak nakoniec sme to zvládli lavou-zadnou 🙂 po 8hodinách sa narodila zdravá krásna bambulka aj keĎ trošičku predčasne termin bol 3.3 ale prišla na svet 14.2 s miermi 2320g a 44cm 🙂 takže krajšiu valentínku sme asi cela rodina dostat nemohli 🙂 som velmi rada že soom práve ja mohla pri nich byt 🙂 bol to krásny a neopisatelny zažitok 🙂
@mirola takze verim ze si to uzijete tak ako my 🙂
prikladam este foto hrdej krstnej s krsniatko Luckou 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
krstna mama ma viest dieta vo viere..nie byt pri porode..a co jej muz otec dietata ?