Krčové žily a Varixy vulvy - aký ste mali pôrod?

lylyjana
17. aug 2023

Prosim vas, tie, ktore ste mali krcove zily aj v oblasti vulvy, mali ste prirodzeny porod alebo vam indikovali cisarak? Hrozne sa mi tvoria krcove zily na oboch nohach, uz to mam aj na zadku a aj "tam dole" asi, lebo je to uz dost napuchnute cele. Zatial som 26tt. Dakujem

lulu1321
17. aug 2023

@lylyjana zažila som to pri druhom dieťati, bolo to obmedzujúce. Pôrod prirodzený.

sara07
17. aug 2023

hlavne smer cievny chirurg

danika13
17. aug 2023

@lylyjana mala som to pri 3 tehitenstve na oboch stranach aj dost napuchnute. Lekar kazal viac oddychovat, lezat..porod som mala prirodzeny. Rodila som v aprili, po cca mesiaci a pol po porode sa mi to upravilo.

lylyjana
autor
17. aug 2023

@sara07 tak pocas tehu mi nic asi s tym neurobi nie? A pred tehotenstvom som nemala krcove zily. Co citam, tak po porode po 4m by to malo zmiznut

lylyjana
autor
17. aug 2023

@lulu1321
@danika13
A nehrozil vam cisarak? Nebol problem pri prirodzenom porode? Prvy porod som mala prirodzeny (ziadne krcove zily) no ale aj ma nastrihli, aj som sa este natrhla, tak mam obavy, ze teraz s tymi krcovymi zilami aj v tychto intymnych miestach ci to nebude riziko ak by sim sa natrhla

sara07
17. aug 2023

@lylyjana kompresné pančuchy možno bude treba ,

lylyjana
autor
17. aug 2023

@sara07 uz nosim kompresne, natieram gelom, nohy vylozene kedykolvek ked sa da. No zial, tvoria sa dalej, uz je to aj bolestive. Pojdem urcite aj na cievne este pre istotu.

sara07
17. aug 2023

@lylyjana vedia ti urobit sono ako sú priechodné na cievnom teda mali by

danika13
18. aug 2023

@lylyjana mne lekar tvrdil, ze mal viacero zien, co rodili s tymi zilami prirodzene. Ze by sa nemalo nic stat. A ze keby nieco, lekar vie co robit. Ja som to mala dost napuchnute aj ma to uz ku koncu tehotenstba dost bolelo. Pri porode som to nejak neregisteovala, bola som sita po porode. A vsetko ako tak sa mindalo dokopy takmer za 7 tyzdnov. Pouzivala som po porode sprej cicatridina. Velmi mi pomohol.

jamidea
18. aug 2023

@lylyjana mala som pri prvom dietati. Mudr.mi vravi, no co, ked praskne, zasijeme. Nic neprasklo, uplne normalne som porodila.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre