Kontrakcie a zatvorená

26. mar 2022

Ahojte dievacata.prosim Vas chcem sa spytat ci ste mali niektora taky priebeh ako ja.... rano som dostala bolesti kontrakcie pravidelne a stupnovali sa.v nemocnici si ma nahali teda tocili pasy a bolesti zaznamenane . Avsak krcok tvrdy neotvaram sa riadne este..... od rana do dakej pol 3 sa zvysovali bolesti ...a zrazu sa skracuju a niesu take silne .... je to mozne ? Som 4 dni po termine ... normalne teraz ked tu lezim tak si.pripadam zbutocne ze som mohla lezat doma. Som druhorodicka... mate s tym skusenost? Dakujem

martyzpp
26. mar 2022

Jj, mne sa stalo a stava sa to celkom bezne. Ten zhon okolo prichodu do porodnice, vysetrenia…je normalne, ze porod sa pozastavi kym sa opat neda telo do kludu. Ja som zacala mat tiez v noci kontrakcie, rano sme dosli do porodnice a cely den sa nic nedialo. Mala som vysetrenia, slabe kontrakcie ale nechali si ma tam (7 dni po termine). V noci som spala a zrazu od polnoci prisli silnejsie bolesti a o 6:42 som porodila…drzim palce 😊

autumm
26. mar 2022

Ja som také mala. Kontrakcie mi začali streda noc. Hneď 2 minútové intervaly, silné.. potom slabšie. Potom štvrtok noc zase silné..piatok ráno som bola otvorená iba na 4cm tak v piatok na obed sa uz zľutovali prepichli mi vodu a až potom som porodila 🙄 potrápili ma dost

diamond007
26. mar 2022

Práve preto že ležíš sa interval predlžuje.... Mala by si chodiť, najlepšie dlhšiu prechádzku aby sa ti rozbehli. Ja som to takto mala, od zač.kontrakcii po vyšetrenie som sedela 12h doma, oddychovala a kontrakcie boli. Na kontrole lekár že som zatvorena (14tej poobede), že mám tomu dať aj deň. Kým sme došli domov a prechádzala som po dome, večer o 20tej už sme boli naspäť a otvorená na 4-5cm cca. Po polnoci som porodila. Takže za mňa len sa hýbať a nelezat.
Aj druhý pôrod sa mi nevedel rozbehnúť, kontrakcie boli slabé a občasné, tak som si dala asi 2km prechádzku večer o 18tej a o polnoci porodila

diamond007
26. mar 2022

A možno práve preto že si v nemocnici sa ti zastavili. Pri strese sa ukludnuje telo a prestávaju byť kontrakcie. Telo sa môže cítiť ,,ohrozeno,,.
Podľa mňa si zbytočne v nemocnici.
Moja mama vždy vravela, že jej kázali v nemocnici pri pôrodoch pochodovať po chodbách a zakazovali ležať aby sa pôrod zrýchlil.

petamich
26. mar 2022

ano stalo sa mi to 🙂 v piatok v noci zacali kontrakcie, otvorena som bola na 1 cm (ale to uz tyzden), v sobotu rano som sla do porodnice, kontrakcie ani len nenameralo (ale to mi nenamerali snad az do neviem kedy), kedze som ale mala ist o par dni na vyvolanie a primarovi sa nezdali odozvy uz si ma tam nechali, sobotu boli/neboli a v nedelu to iste az mi napokon o 2:00 rano praskla voda 🙂 porodila som napokon pondelok pred 15:00

jaga18
26. mar 2022

Áno, aj ja som tak bola. Pár dní po termíne začali kontrakcie, trvali asi 4 hodiny, keď už boli každé 3 minúty, zrazu nič 🤷‍♀️ Pôrod mi vyvolávali pár dní neskôr, tiež to bolo podobné - kontrakcie každú minútu a po 3 hodinách zrazu začali ustupovať. Po ďalšej dávke mi odišla voda a kontrakcie boli už brutálne a do 4 hodín som porodila.

nikpa
26. mar 2022

Presne rovnako až na to, že mne aj praskala voda. Tak sme išli do nemocnice, nechali si ma tam. Ďalších cca 12hod kontrakcie boli ale ustupovali a bola som zatvorená. Dr. po 15hod. rozhodol o sekcii. Nakoľko som mala aj prvý pôrod sekciou. Pri druhom sme síce boli už popredu dohodnutí, že chcem ísť prirodzene, ak to bude možné, no nevydalo 🤷

evica17
26. mar 2022

@diamond007 no ja som tiez tak mala, ze v noci pravidelne, potom.ustali a na obed to bolo asi kazdu hodinu a slabe. Tak ze idem s malym.von, ak su to poslickovia a budu ma trapit dlhsie, ze nebude chudak cele dni doma. A vonku sa to rozbehlo, som ledva cez prechod presla na zelenu ked prisla kontrakcia a porodila som este v ten den vecer o 6tej.

diamond007
26. mar 2022

@nikpa tak vyzerá že to možné bolo ale neochotny lekár nechcel čakať :-/

nikpa
26. mar 2022

@diamond007 bolo to možné ale povedal mi, že nie je ochotný čakať bez plodovej vody dlhšie ako 24hod. kvôli možným rizikám. Že ak mu teraz poviem, že chcem ešte tých pár hodín počkať tak počkáme ale keďže som sa absolútne neotvárala tak som súhlasila aby spravil sekciu hneď. Mala som komplikácie pri prvom pôrode a bála som sa, chcela som nech už je vonku.

diamond007
26. mar 2022

@nikpa jasné, veď rozhodla si sa ty 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre