Ahojte.
Tie co ste cvicili s balonikom (aniball) kolko ste stihli nacvicit a ako vam to pomohlo? Viem ze tu je vela takich diskusii ale priamo tuto otazku som nenasla.
@ninkababika Tiez tak, 32cm za 3 tyzdne. Pomohlo neskutocne, skoda ze som sa k nemu odhodlala az pri tretom porode. Lekari pozerali ako puci, ako som mohla takto lahko porodit.
@ninkababika urcite hormony pomozu a budes pripravena na to ako tlacit...aj k tomu je dobry balonik 🙂
aj ja som mala max.25cm, taktiez bez nastrihu mala mala 3.5kg. 🙂 takze pomoze aj to
@juliik12 Juuuj super dakujem a porodila ste na termin?
Ja ta nepotešim, 26,5cm a dostrihana až po zadok, a doteraz som sa ešte ani zo zápalov nedostala...11 týždňov po pôrode, a jeedlaa som aj lanove semiacka a pula čaj z maliny...
Nacvicila som 31cm, maly mal obvod hlavky 37cm!!! a ja bez nastrihu,ci jedinej trhlinky. ( ale aj vdaka trpezlivosti doktora) Po porode by som bola schopna ihned ist domov hoci aj na bicykli. Uzasny pocit!
@ninkababika skoro ano 3hodinky po termine😉 neskoro som sa spamatala cvicit s balonikom, tiez som sa bala ako to dopadne, treba mysliet pozitivne a bude dobre☺
Ahojte, chcem sa opýtať, či ste aj doktora upozorňovali na to, že ste cvičili s balónikom. Ja som cvičenie zvažovala, no nakoniec som sa neodhodlala a nechala som to na prírodu 😀 a trošku toho ľutujem aj keď pôrod som nemala zlý, pri druhom by som ho chcela vyskúšať. Len mám pocit, že doktorovi by to bolo aj tak jedno.
@maluri podla mna zalezi aj na porodnici. Ja som bola v PE na predporodnu pripravu a prave tam mi balonik odporucila asistentka. Prizvucila nam ze tomu reklamu neroby aby sme si znacku zvolili same ale vraj zenam co cvicili a su v psychickej pohode sa deti rodia same. Uvidim kolko stihnem nacvicit ale aspon viem aky to je pocit 😀
Ja som s balonikom nenacvicovala a porody bez nastrihu a z porodnej saly po svojich. Sedela som v pohode hned ako sa dalo. Somnou rodili dve sestry - prva absolvovala predporodnu pripravu a mala problem porodit, samozrejme nastrihnuta maleho tahali lebo sa zakliesnil v cestach. Druha bez akejkolvek pripravy a porodila bez problemov. Je to vsetko o psychyckej priprave.
Doplnim, ze tkanivo krasne uvolni aj olejcek na hrádzu, napr od Saloos mam vyskusane. 2 super porody B-)
ja som mala epino a nacvicila som viac ako odporucaju. u oboch som cvicila asi 5t pred terminov a zo zaciatku to slo strasne pomaly (aj u toho druheho, co som si myslela, ze to pojde lahsie) a potom na konci to pribudalo velmi rychlo. Preto som dala hlavne u prveho aj trosku naviac. Hlavicky si nepamatam, ale prvy mal 2,7, vonku na prve zatlacenie,hned som mohla sediet a o tyzden okopavat zahradku🙂 druhy 3,1 ale tam bol porod velmi rychly. Teda to predtym trvalo strasne dlho. Dlho nechcel zostupit a potom zrazu som ho drzala medzi nohami a aj s nim cupitala lahnut na postel, takze tam ma roztrhlo.
Zakazdym som povedala, ze som cvicila a nastrih nechcem. To musia respektovat
Ahoj 🙂 ja som poctivo cvičila s balonikom a nacvicila som cez 30 a pôrodné bolesti má tak prekvapili že som zabudla aj ako sa volám :D potom nastali mierne komplikácie a malú museli narýchlo vytianut takže sa to bez nastrihu nezaobislo... ale cvičenie neľutujem a ak bude ďaľšie bábo určite budem opäť cvicit...možno sa podarí 🙂
Tak ked lekar uz nechcel zasahovat . . .
velmi tesnych 28 cm za neviem ako dlho ale od 35 tt som cvicila asi 1x tyzdenne len, niekedy 2x.. velmi sporadicky.. prvorodicka a babo malo 4200g a 54 cm a bola som bez nastrihu
@viktora26 Dakujem 😀 a cvicili ste do posledneho dna?
tak mna to prepadlo necakane tak doslova do posledneho dna asi nie ale tri styri dni pred porodom som asi naposledy :D
@ninkababika Cvicila som este vecer o desiatej a o osmej rano bola mala na svete.
Tiez som pocula ze je to dobre aj ked ja som sa este neodhodlala.jedna kamoska cvicila a pomohlo jeje aj ked nestihla vela lebo aspon uz bola nejako nachystana na to ako ma z´tlacit a ake svaly zapojit aby to slo co najlahsie cize nastrih jej spravili ale len malicky ale hovorila ze lahsie to islo ako pri prvom ked necvicila vobec 🙂
ja som dsa mojho pytala a podla mna by to mal dr odobrit. bola som na 3 cm asi 6 t pred terminom a mohla som cvicit
Dakujem Vam vsetkim za rady a nazory a skusenosti. Mala som nacvicenich 25cm A dnes som porodila babatko ktore vazilo 3kg a bez jedinej ranky. Siel zomna ako gula. Dakujem velmi pekne este raz 😍
Strašne moc gratulujem a prajem skoré zotavenie a veľa zdravicka 🙂
@ninkababika
Dúfam že aj ja sa toho dočkám...ďalšieho bábätka aj bezproblémového pôrodu bez nastrihu 🙂...teraz ľutujem, ze som pred pôrodom necvicila aj ja 😀
Prosim vas, niekde som citala, zevraj tieto baloniky roztahuju svaly a potom je sex menej uspokojivy.. Chcem sa vas opytat, ci ste v tomto smere zaznamenali nejaky rozdiel? Lebo mna toto tvrdenie dost prekvapilo a zmiatlo. Dakujem za odpovede.. 🙂
Dakujem Vam vsetkim za rady a nazory a skusenosti. Mala som nacvicenich 25cm A dnes som porodila babatko ktore vazilo 3kg a bez jedinej ranky. Siel zomna ako gula. Dakujem velmi pekne este raz 😍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
32cm asi za 2-3tyzdne. Porod bez nastrihu, mohla som po vlastnych odist z porodnehu salu a hned som normalne fungovala 🙂