Koľko ste cvičili s balónikom?

ninkababika
11. nov 2016

Ahojte.
Tie co ste cvicili s balonikom (aniball) kolko ste stihli nacvicit a ako vam to pomohlo? Viem ze tu je vela takich diskusii ale priamo tuto otazku som nenasla.

jatva
11. nov 2016

32cm asi za 2-3tyzdne. Porod bez nastrihu, mohla som po vlastnych odist z porodnehu salu a hned som normalne fungovala 🙂

bosoriak
11. nov 2016

@ninkababika Tiez tak, 32cm za 3 tyzdne. Pomohlo neskutocne, skoda ze som sa k nemu odhodlala az pri tretom porode. Lekari pozerali ako puci, ako som mohla takto lahko porodit.

ninkababika
autor
11. nov 2016

@jatva
@bosoriak Dakujem moc ale pytam sa preto lebo mam tyzden do porodu a mam len nejakich 23 cm tak chcem vediet ci mi to bude na cosi platne. Ale dost sa setrim a nesilim to myslim ze by som tych 25cm dala aj dnes. Mozno pri porode aj hormony cosi pomozu

jatva
11. nov 2016

@ninkababika urcite hormony pomozu a budes pripravena na to ako tlacit...aj k tomu je dobry balonik 🙂

ninkababika
autor
11. nov 2016

@jatva
@bosoriak Dakujem moc ale pytam sa preto lebo mam tyzden do porodu a mam len nejakich 23 cm tak chcem vediet ci mi to bude na cosi platne. Ale dost sa setrim a nesilim to myslim ze by som tych 25cm dala aj dnes. Mozno pri porode aj hormony cosi pomozu

juliik12
11. nov 2016

aj ja som mala max.25cm, taktiez bez nastrihu mala mala 3.5kg. 🙂 takze pomoze aj to

ninkababika
autor
11. nov 2016

@juliik12 Juuuj super dakujem a porodila ste na termin?

betka269
11. nov 2016

Ja ta nepotešim, 26,5cm a dostrihana až po zadok, a doteraz som sa ešte ani zo zápalov nedostala...11 týždňov po pôrode, a jeedlaa som aj lanove semiacka a pula čaj z maliny...

stellasweet
11. nov 2016

Nacvicila som 31cm, maly mal obvod hlavky 37cm!!! a ja bez nastrihu,ci jedinej trhlinky. ( ale aj vdaka trpezlivosti doktora) Po porode by som bola schopna ihned ist domov hoci aj na bicykli. Uzasny pocit!

juliik12
11. nov 2016

@ninkababika skoro ano 3hodinky po termine😉 neskoro som sa spamatala cvicit s balonikom, tiez som sa bala ako to dopadne, treba mysliet pozitivne a bude dobre☺

maluri
11. nov 2016

Ahojte, chcem sa opýtať, či ste aj doktora upozorňovali na to, že ste cvičili s balónikom. Ja som cvičenie zvažovala, no nakoniec som sa neodhodlala a nechala som to na prírodu 😀 a trošku toho ľutujem aj keď pôrod som nemala zlý, pri druhom by som ho chcela vyskúšať. Len mám pocit, že doktorovi by to bolo aj tak jedno.

jatva
11. nov 2016

@betka269 a ako bol vedeny porod? Oznamila si, ze nechces nastrih a ze si cvicila?

juliik12
11. nov 2016

@maluri doktor sa ma aj sam pytal ci som cvicila. A povedala by som kebyze sa nepytal, aby vedel ze nech sa snazi bez nastrihu😃😃

ninkababika
autor
11. nov 2016

@maluri podla mna zalezi aj na porodnici. Ja som bola v PE na predporodnu pripravu a prave tam mi balonik odporucila asistentka. Prizvucila nam ze tomu reklamu neroby aby sme si znacku zvolili same ale vraj zenam co cvicili a su v psychickej pohode sa deti rodia same. Uvidim kolko stihnem nacvicit ale aspon viem aky to je pocit 😀

hivanik
11. nov 2016

Ja som s balonikom nenacvicovala a porody bez nastrihu a z porodnej saly po svojich. Sedela som v pohode hned ako sa dalo. Somnou rodili dve sestry - prva absolvovala predporodnu pripravu a mala problem porodit, samozrejme nastrihnuta maleho tahali lebo sa zakliesnil v cestach. Druha bez akejkolvek pripravy a porodila bez problemov. Je to vsetko o psychyckej priprave.

loolipop
11. nov 2016

Doplnim, ze tkanivo krasne uvolni aj olejcek na hrádzu, napr od Saloos mam vyskusane. 2 super porody B-)

zdena12345
11. nov 2016

ja som mala epino a nacvicila som viac ako odporucaju. u oboch som cvicila asi 5t pred terminov a zo zaciatku to slo strasne pomaly (aj u toho druheho, co som si myslela, ze to pojde lahsie) a potom na konci to pribudalo velmi rychlo. Preto som dala hlavne u prveho aj trosku naviac. Hlavicky si nepamatam, ale prvy mal 2,7, vonku na prve zatlacenie,hned som mohla sediet a o tyzden okopavat zahradku🙂 druhy 3,1 ale tam bol porod velmi rychly. Teda to predtym trvalo strasne dlho. Dlho nechcel zostupit a potom zrazu som ho drzala medzi nohami a aj s nim cupitala lahnut na postel, takze tam ma roztrhlo.
Zakazdym som povedala, ze som cvicila a nastrih nechcem. To musia respektovat

stankaz33
11. nov 2016

Ahoj 🙂 ja som poctivo cvičila s balonikom a nacvicila som cez 30 a pôrodné bolesti má tak prekvapili že som zabudla aj ako sa volám :D potom nastali mierne komplikácie a malú museli narýchlo vytianut takže sa to bez nastrihu nezaobislo... ale cvičenie neľutujem a ak bude ďaľšie bábo určite budem opäť cvicit...možno sa podarí 🙂

ninkababika
autor
14. nov 2016

@juliik12
@bosoriak Prosimvas dokedy ste cvicili ja som mala dnes poradnu a doktor povedal ze to je rozbehnute ze som 1,5 prsta otvorena a ze ma nebude ani tyrit aby som nezacala krvacat. Myslite ze este mozem cvicit? Sprosta som sa ho zabudla spytat .

hivanik
14. nov 2016

Tak ked lekar uz nechcel zasahovat . . .

viktora26
14. nov 2016

velmi tesnych 28 cm za neviem ako dlho ale od 35 tt som cvicila asi 1x tyzdenne len, niekedy 2x.. velmi sporadicky.. prvorodicka a babo malo 4200g a 54 cm a bola som bez nastrihu

ninkababika
autor
14. nov 2016

@viktora26 Dakujem 😀 a cvicili ste do posledneho dna?

viktora26
14. nov 2016

tak mna to prepadlo necakane tak doslova do posledneho dna asi nie ale tri styri dni pred porodom som asi naposledy :D

bosoriak
15. nov 2016

@ninkababika Cvicila som este vecer o desiatej a o osmej rano bola mala na svete.

simonkaa27
15. nov 2016

Tiez som pocula ze je to dobre aj ked ja som sa este neodhodlala.jedna kamoska cvicila a pomohlo jeje aj ked nestihla vela lebo aspon uz bola nejako nachystana na to ako ma z´tlacit a ake svaly zapojit aby to slo co najlahsie cize nastrih jej spravili ale len malicky ale hovorila ze lahsie to islo ako pri prvom ked necvicila vobec 🙂

zdena12345
15. nov 2016

ja som dsa mojho pytala a podla mna by to mal dr odobrit. bola som na 3 cm asi 6 t pred terminom a mohla som cvicit

ninkababika
autor
15. nov 2016

Dakujem Vam vsetkim za rady a nazory a skusenosti. Mala som nacvicenich 25cm A dnes som porodila babatko ktore vazilo 3kg a bez jedinej ranky. Siel zomna ako gula. Dakujem velmi pekne este raz 😍

maluri
15. nov 2016

Strašne moc gratulujem a prajem skoré zotavenie a veľa zdravicka 🙂
@ninkababika
Dúfam že aj ja sa toho dočkám...ďalšieho bábätka aj bezproblémového pôrodu bez nastrihu 🙂...teraz ľutujem, ze som pred pôrodom necvicila aj ja 😀

limetka55
15. nov 2016

Prosim vas, niekde som citala, zevraj tieto baloniky roztahuju svaly a potom je sex menej uspokojivy.. Chcem sa vas opytat, ci ste v tomto smere zaznamenali nejaky rozdiel? Lebo mna toto tvrdenie dost prekvapilo a zmiatlo. Dakujem za odpovede.. 🙂

ninkababika
autor
15. nov 2016

Dakujem Vam vsetkim za rady a nazory a skusenosti. Mala som nacvicenich 25cm A dnes som porodila babatko ktore vazilo 3kg a bez jedinej ranky. Siel zomna ako gula. Dakujem velmi pekne este raz 😍

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre