Koľko cisárskych ste mali?

jerryjanka
7. aug 2014

Celkom ma zaujíma kolko cisárskych ste mali, mna čaká tretí ale sterilizáciu nechcem, nepotrebujem tu počuť o nezodpovednosti, ani 4te dieta zatial neplanujem vôbec, len proste chcem vedieť tie počty - hlavne na SVK ale kludne aj inde v zahraničí. ďakujem 🙂

dasamo
7. aug 2014

@jerryjanka ahoj. Tri som mala a tiez som sa nedala sterilizovat

aly
7. aug 2014

Ja iba jeden, možem sa opýtať prečo 3 cisárske? Ak by som nahodou rodila ešte budem mať aj další pôrod cisarskym?

dejnas
7. aug 2014

mala som 2x, sterilizáciu úplne odmietam... ďalšie dieťa zatiaľ neplánujeme, ale: nikdy nehovor nikdy 🙂
kolegyňa mala 3x sekciu, dokonca vo vyššom veku.. všetko prebehlo bez problémov

silvike
7. aug 2014

Kamoškina sestra ma za sebou 5 sekcii. A...caka sieste babo 🙂

aly
7. aug 2014

Ako je to s jazvou? Bolí to tak veľmi po alebo ešte viacej ako prvý krát?

jerryjanka
autor
7. aug 2014

ja som mala prvy pre klesanie oziev, druhy už tu robia automaticky, naša blba nemocnica ale aj tak som bola necely rok po prvom cisarskom ked som otehotnela tak aj kratko na normalny pôrod asi, no a teraz čakame tretie, zatial teda fakt neplanujem 4 ale ktovie, človek nikdy nevie, a teda na IVF sa mi potom moc tiež nechce keby dačo, nehovoriac že som počula o komplikaciach po sterilizacii 😒
doktor ma ale tlačí do sterilizacie, že som nezodpovedna a ine reči, neznasam natlak, ale zasa chapem aj jeho

jerryjanka
autor
7. aug 2014

@silvike je na SVK?

silvike
7. aug 2014

@jerryjanka Ano, na SVK. Myslim, ze prve dva mala v Presove a potom uz rodila tusim u Dr. Dosedlu v KE-Saci.

pribinak
7. aug 2014

Kamoska ma 4 sekcie, záleží aj od prístupu lekára,

klincek
7. aug 2014

@jerryjanka raz, Slovensko - Antolska. Perfektne odvedena robota, a ak by sme planovali dalsie dieta, este raz by som sa nebala.
Sterilizacia je dost vazny zasah, nie kazdy ju zvlada dobre (resp. stavy a mozne komplikacie po nej). Ak chces istotu, odporucam po porode IU teliesko. Urobi rovnaku sluzbu, a vybrat sa da kedykolvek.

kremko
7. aug 2014

Ja som mala 2 cisárske a chceme mať ešte bábätko. Ale tiež som uvažovala, že sa nedám sterilizovať. Aj keď tiež 4. neplánujeme, ale človek nikdy nevie. Nechcem si dať zobrať možnosť mať deti, aj keď by som mohla ohroziť najmä seba. Rozhodla som sa tak potom, čo sa nám 2. dieťatko narodilo s vrodenou vadou nezlučiteľnou so životom (hoci mi počas tehotenstva na nič neprišli) a chceme súrodenca pre našu dcérku.

darina1952
7. aug 2014

@jerryjanka ahoj, ja mám dva pôrody SC s odstupom 5 rokov. Prvý pôrod bol akútny a predčasný, takže som ani nevedela do čoho idem.... druhý bol plánovaný a to som bola v obraze čo ma čaká a tak som bola aj skôr fit. Jazva je citlivá v každom prípade cca 6mesiacov po operácii - tak ako iné operačné jazvy.
Prirodzený pôrod po predošlom pôrode SC je možný, ale je tu riziko komplikácii - pri kontrakciách môže dôjsť vplyvom tlakov k pretrhnutiu steny maternice a potom sa bojuje o život bába aj matky 😉

siska53
7. aug 2014

Mala som 2 s odstupom 2r. a moj gyndos mi treti nezakazal..muz uz dalsie nechce,ale keby motyka ,tak by som uz asi zvazovala sterilizaciu ci daku antikoncepciu.

lauderdale
7. aug 2014

ja som mala 2sekcie s odstupom jedneho roka. druhy porod chceli skusit prirodzene, ale nakoniec sa rozhodli, ze ma nechcu trapit, tak sekcia. druhu sekciu som zvladla omnoho lepsie ako prvu

mawka
7. aug 2014

@aly ahoj, ja neviem, ale ja som bola velmi skoro fit po prvom aj druhom cisaraku. prvy krat uplne v pohode, jasne, zosite tahalo, ale nebola to bolest neviem aka, mala som prvy akutny, cize presla som si kontrakciami a vsetkym tym ako pri klasickom porode len teda maly siel von s.c. a mozem povedat, ze stav po s.c. bol rozhodne lepsi ako tie porodne kontrakcie. druhy s.c. - najprv ze ma nechaju prirodzene, ale potom mala tlacila hlovickou presne na miesto sitia prveho sc, mala som strasne tenku stenu maternice, oni to akosi tam merali, ratali na sone a nakoniec po vysetreni celkovo, ze mala nebola zostupena a prenasala som, sa rozhodli, ze vyvolavacku nedaju, ze spravia sekciu, pre istotu. a to bol rozdiel 6 rokov. mala som fakt napnutu maternicu v tom mieste a nepacilo sa to lekarom. najprv moj gyn, potom v porodnici nad tym spekulovali lekari. ale myslim, ze nechceli riskovat. keby vsak nebola taka tenka stena v tom mieste, enchaju ma normalne. ale po tejto mi uz povedali, ze keby aj tretie, tak uz normalne planovana sekcia. so mnou tam lezala mamina, ktora mala piaty cisarak. a v pohode. BA, kramare.
@jerryjanka

zonjushe
7. aug 2014

@jerryjanka sterilizaciu taktiez uplne odmietam..sice mam este len 1 sekciu za sebou, ale ani po 3.sekcii by som sa nedala sterilizovat, hoc by som uz neplanovala dalsie dieta..

janulqa1975
7. aug 2014

@jerryjanka Ahoj ja mam dva a teraz sa pripravujem na tretie tehotenstvo stym ze uz teraz viem ze ak o tehotniem co pevne verim ze ano tak aj toto bude cisarskym rezom .

katarinamarkova
7. aug 2014

@jerryjanka, @aly - 2 cisarsky robia automaticky len v pripade ze nepovies ze chces rodit klasicky 🙂
staci len komunikovat s lekarom dopredu si zvazit pre a proti a samozrejme musi byt vsetko ok.
ja som rodila po cisarskom klasicky, pre istotu vsetko nachystane na cisarsky, ale vsetko slo v pohode tak nebol dovod to komplikovat. otehotnela som presne rok po cisarskom.

jerryjanka
autor
7. aug 2014

@katarinamarkova v našej nemocnici ti nepomôže nič, ani len znamosti skušala som musela by som isť rodiť do martina alebo trenčina

mariamay
7. aug 2014

@lauderdale Mozem sa opytat? To si otehotnela po 3 mesiacoch? Hned po roku si mala dalsiu sekciu? Nemala si ziadne komplikacie? Rana to v pohode vydrzala? A ake velke babatka si mala? Vdaka za info 🙂

aly
7. aug 2014

@mawka dakujem za odpoveď

katarinamarkova
7. aug 2014

@jerryjanka aka nemocnica?
ak je to tak je smutne ze k tomu tak pristupuju.
kedze som bola rozhodnuta, ze aj po sekcii chcem rodit normalne ak bude vsetko zdravotne ok, obvolala som si najblizsie bojnice, martin, ziar, bansku stiavnicu - nikde s tym problem nemali, vraj je to uplne ok, len to treba pri prichode doktorovi vyslovene povedat a v pripade komplikacii mat samozrejme dopredu hotove aj predoperacne vysetrenia. len v stiavnici trosku trvali na predporodnych navstevach priamo u nich, ale vraj aj bez nich to pojde, len tam maju taky zvyk ze mamicky ktore tam chcu rodit si konroluju par t. pred porodom osobne 🙂

aly
7. aug 2014

@katarinamarkova ja som rodila prvé normálne, druhé po 4r. Kvoli šikmej polohe sekciou a tretie ak bude tak asi by som radšej tiez sekciou, len tá bolesť po ... Juj to bolo ťažké

lauderdale
7. aug 2014

@mariamay ano, hned po troch mesiacoch, rana drzala, nebolela. jazva sa mi trosku naliala krvou, ale pri druhej sekcii mi to opravili. prve bolo predcasne a druhe 3000g a 51cm. obe tehotenstva som mala rizikove, ale nie kvoli jazve. teraz je rana ok a vyzera v pohode 🙂

kosska3003
7. aug 2014

dva krat som mala sekciu druha bola po 3 rokoch a sterilizaciu som odmietla

jerryjanka
autor
7. aug 2014
040213
16. jan 2015

Ja mam tri deti,prve dve porody normalne ale bola som na rizikovom tehu a treti porod sekcia tiez rizikove tehu no a teraz po roku sa snazim otehotniet, no som zvedava ako to budu riesit.Neskutocna bolest po sekcii, juuj. 😒
Mala som aj mensi zapal, tak ma to bolelo o to lepsie, dali ma postavit z postele az po troch dnoch, na stvrty den.

michaela1307
16. jan 2015

Mala som 3 cisarske rezy, s odstupom 4r. A dalsie po 2r. Vsetko prebehlo bez komplikacii a sme otvoreni aj pre 4🙂 Tiez som zo zaciatku riesila pocty, kolko sa moze/ nemoze.... Mala som z toho normalne strach. Je to naozaj individualne, Vsetko zavisi od zdravia zeny. Mam aj kamosky lekarky-gynekologicky a vraveli, ze niektore zeny maju tenucku maternicu uz po 1 dietatku a videli maternicu aj so 4 sekciami, ktora bola v lepsom stave. V zahranici to lekari vobec neriesia, ci sekcia a ktora v poradi.... Len u nas by uz pri 3.sekcii sterilizovali.

sonia1501
19. jan 2015

@jerryjanka ake su komplikacie pri/po sterilizacii?

jerryjanka
autor
19. jan 2015

@sonia1501 čo som počula velmi bolestiva MS, a podobne
ja som si ju nedala urobiť ani teraz po treťom cisarskom, vraj aj maternica v dobrom stave bola tak by som mohla skusiť aj 4.ty cisarsky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre