Ahojte, mali ste/nemali ste? Tie, ktoré nie, stala sa vam nehoda, alebo ste dokázali porodiť bez toho? A tie ktoré ste klystir mali, dalo sa to zniesť aj napriek bolestiam?
Ďakujem, som vystresovaná prvorodička 😂😂
Mala som a v pohode. Nechapem tu hysteriu okolo toho..
Klystír ti práveže pomôže aj k rýchlejšiemu pôrodu len si ho vypýtaj nebolí to. 😀
Rodila som 2x a nestihli ani raz. Som si istá, že niečo išlo, ale pri tých bolestiach mi to bolo úplne jedno
nemala som.. doma ma 2x prehnalo po tom, ako mi praskla voda a v nemocnici som na rychlo dostala 1 cipok.. prezila som "bez nehody" 😁
ja som s nim inak suhlasila, len mi uz hrozilo, ze nestihnem pichnutie EPI, tak som to potom radsej zrusila 😁
Tak se posereš, čo riešiš?? Ver že ti to bude jedno a doktori už zažili veľa toho. Ja vždy robím, čo mi doktor povie. Keď klystír tak klystír, keď nie, tak nie. Nech on rozhodne čo je pre mňa v tej chvíli lepšie.
Ja som pri prvej mala, vyvolavali mi porod, na obed som bola na prst, tak mi dali maso s kapustou a potom o 20.30 toto... PA povedala "urobim vam klystyr, hej?" tonom, s ktorym sa moc nediskutuje... bol to otrasny ponizujuci zazitok, trvalo mi neviem kolko, kym som tam vlastnym toaletakom WC vyutierala. K ziadnemu rychlejsiemu porodu to neprispelo, rodila som po 3. hodine rannej a aj to cisarskym... citila som sa ponizene a otrasne, ako kus masa
Pri druhom porode to nikto ani nespomenul, ja som uz cely den vedela, ze idem rodit, tak som jedlalen lahke jedla... bez nehody , bez traumy a ponizovania, citila som sa ako clovek.
Prve Kramare, druhe Ruzinov
Mala som možnosť voľby ale ja som si ho priala. Lebo to dosť pomôže zväčšiť pôrodné cesty najmä ak pred pôrodom trpíte s problémami s vyprázdňovania ako ja
Ja mam 3 porody za sebou a ani jeden klystir. Nebolo treba, sama som sa cistila. Vzdy som bola aspon 2x na wc. Ak aj nieco ujde, tak sa nic nedeje. Utru to a nikto nic nekomentuje, je to prirodzene a ver mi, ze to je to posledne co budes riesit pri tlaceni.
Nemusíš si dať urobiť klasicky klystir. Kúp si v lekárni tabletku. Ten isty účinok.
Pri prvom mi nestihli urobit chvalabohu a ano vytlacila som aj z toho otvoru ale podstatne menej az priam malicko ako pri klystire u druheho porodu, to bol pre mna hrozny zazitok, strasne krce v bruchu ,plus bolesti neskutocne, porod mi vyvolavali no oproti prvemu spontannemu s normalnymi bolestami,ziadnymi krcmi, to bolo nieco fakt strasne pre mna
Mala som dokonca dva 😅 prvý keď mi praskla voda že ideme na to ale nejak som sa neotvárala a teda ma poslali ešte čakať a rodila som až 12 hodín na ti takže mi dali ešte aj druhý … a musím povedať že za mňa som rada že mi dali, týždeň pred pôrodom som mala zápachu a bolo to vykúpenie 🤣… a veľmi záleží od sestričky, prvý mi dávala mladá slečna ta bola veľmi jemná fakt som ani nevedela kedy a ten druhý no 🙄 staré dobre praktiky sestry pred dôchodkom aj s komentárom že keď mi vadí toto tak ako chcem porodiť … ale tak zvládla som, pomohlo, rátam s týmto úkonom aj pri druhom pôrode
Taktiez nechapem tu hysteriu, bola to uplna pohoda a hlavne, zrychlilo to porod. Narocne bolo udrzat tekutinu v sebe tych 10minut (vydrzala som 7) ale inak uplna pohoda.
Oba porody v zahranici, ziadny klystir. Ani rec o nom. Doma som sa opytala muza, ci vyslo aj nieco ine. Ze nie. Uprimne, v tom momente, keby aj vyslo, bolo by ti to jedno. Proste sa sustredis na jeden ciel.
Klystir je naozaj nic. Ja som ho zazila uz pred porodom na operacii. A ked som isla rodit tak som si ho pytala. Dr nechcel, ze mam uz tlacit. Ale ja som z poslednych sil prosila nech mi ho urobia. Lebo som sa bala ze vytlacim kako 🙈 ale po porode som sa dozvedela ze veeela pripadov konci kakom. Je to normalne, nic nezvycajne. Takze tymto sa vobec netrap. Klysir nijako neboli. A mozes ho aj odmietnut
Sice to uz bude 10 rokov tomu, ale mala, a aj teraz pri tej spomienke sa rehocem skoro tak ako vtedy 🤣
No ja som sa klystiru bala viac nez porodu,aka len hlupa som bola 😄 radsej 3x klystir nez jeden 19h porod. Da sa to zvladnut,ale hanbila som sa ako pes. A ked uz som skoro polku mala v sebe zacala som hucat na sestricku,ze to nevydrzim a vyjde to von. Vydrzala som a sla na wc. Tam za mnou sestricka chodila s papierom 🙈 pri druhom porode som nemala,dr to odmietala robit,ze to nechava prirodzene ist. Takze to aj slo. Ked to sestricka s plachtou odnasala,prisaham,ze som citila len hanbu a zabudla na bolesti 😄
Prvý nestihli nič sa nestalo druhý nestihli a bola nehoda a nie jedna musel mi manžel pomáhať a nikto to neriešil ani tam a ani teraz 🙂
Aj ked som klystyr mala aj ked nie, tak mi uslo pri tlaceni .. je to normalna vec proste sa tomu neubranic
Keď ma už nechali v pôrodnici, stále mi sestrička hovorila, že o chvíľu spravíme klystír. Pôrod trval 13 hodín a klystír nikde 🤣 Ale teda nemôžem povedať, že by mi to nejak chýbalo.
Prvy porod vyvolavany aj s klystírom. Druhy prirodzený a rýchly. Stihla som ísť na veľku doma, klystír som v nemocnici už nestihla. Všetko prebehlo OK.
1. synovi som mala a bola som asi aj rada ze som par dni po porode nemusela ist hned na WC kedze som bola pozosivana...
Pri 2 synovi mi nestihli urobit lebo som stale musela byt monitorovana a pri kontrakciach mi tak pracovali creva ze som musela na porodnej sale urobit potrebu pri manzelovi do plechovej vanicky... 🙈 na wc ma nepustili lebo maly mal slabe ozvy a museli ho sledovat v kuse kym sme cakali na pripravu saly na akut cisarsky rez..
Na druhy den s rozrezanym bruchom som nadavala ked som musela ist na velku.... 😀
ja som mala a dobre, ez som mala. mala som akusi zapchu v nemcoke, bola som uz 4 den na vyvolavani a klistir mi to zrejme aj pohol. keby ho nemam, tak neviem,c o zo mna vyjde, lebo sa toho nazbieralo dost, co som nebola na wc.
Pri prvom mi robili a ako začala tak aj skončila pretože mi rupla zrovna voda a kúpeľňa vyplavena kým teda pochopila ze jej kričím ze haló tečie mi voda... Takze pri prvom nestihli nehoda neviem keďže môj prvý pôrod si nepamätám, pri druhom mi stihli spraviť a nehoda myslím ze nebola. Pôrod si pamätám ale nikto nič neriešil takže netuším
Mala som a v pohode.. Najprv aj hovorili, ze ani netreba urobiť keďže sa mi dllllho vyvolával porod ale ja som bola z toho všetkého taka nervózna, ze som si ho radšej vypytala...čreva som nakoniec nemala az tak prázdne 😅🙈🤣🤣
Tri porody a mala som pri vsetkych.. ale za mna urcite ano, vzhladom na to, ze ist po porode na velku je ako dalsi porod takze na par dni o starost menej 😂
Pri prvom ano, 2x ma to super precistilo 😁 pri druhom nestihli, ale sama som predtým bola na veľkej 🙈
Ziadny stres, strach a neviem co ešte... 👌
Baby to či niečo ušlo alebo nie ozaj nikto nerieši verte mi 🙂 Denno denne tam majú jeden porod za druhým, vidia všeličo, po týždni na tých sálach by ste sa nad tým ani nepozastavili :D Chapem že vam sa take stalo prvýkrát v živote a môže tam byt preto pocit hanby, ale pre nich to je bežná vec ktorú vidia každý jeden deň v praci
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mala som, sestricka mi urobila, a v pohode, bolo mi to jedno vtedy 🤣t iez som bola prvorodicka ,