Klasický verzus cisársky pôrod pri dvojičkách

iwonna
12. apr 2012

Ahojte mile mamičky ako ste rodili dvojičky čo by ste odporučali ake mate skusenosti. Mne sa bliži termin a stale sa rozhodujeme čo by bolo naj pre všetkých. Zatial nemáme nejaky dovod na cisarsky poloha je dobra ale počas porodu viem že sa može druhy plod otočit a rozne ine komplikacie. Budem rada ak mi prispejete ake mate skusenosti.

andysok
12. apr 2012

@iwonna ahoj ja som si vyberat nemohla sla som na cisarak ale nemozem povedat nic negativne, porod bol rychlo za mnou co mi aj luto bolo .-) a hned som videla deti a mohla som si aj pobozkat na cielko, rekonvalescencia bola pomerne rychla, tazky bol len prvy den ale ked ti prinesu deti na izbu na bolest zabudnes, sama musis vediet ako zvladas bolest pre niekoho je cisarak peklo pre niekoho je klasicky porod peklo, ....ale oba maju svoje caro......

zu2za3na
12. apr 2012

@iwonna Ahoj ja čakám iba jedno bábätko, skúsenosti s tým nemám ale máme v rodine dvojičky a narodili sa cisárskym rezom, teraz čakáme v rodine druhé dvojičky- moja sesternica čaká ale kedže už má po 30tke tak jej vyslovene povedali, že prídu na svet cisárskym rezom. asi je to obľúbenejšia metóda ako klasický pôrod ale to sa musíš sama rozhodnúť, mne obe povedali, že ak by mohli rodiť dvojičky normálne, tak by to tak chceli lebo je to lepšie ako rozrezať si bruško 🙂

iwonna
autor
12. apr 2012

ja mam tiež 30 polohu maju dobru tak neviem,,. bojim sa že sa počas porodu niečo skomplikuje a aj tak budu musiet robit sekciu :(

31majka12
12. apr 2012

No tak suseda mala dvojcata ...a rodila cisarsky.
Ja mam iba 1 babatko a tiez som rodila cisarskym a este som nepocula aby sa 2ci 3 ci 4 deti narodilo naraz prirodzenou cestou.
Vzdy sa myslim ze robi cisarsky ,je to nebezpecnejsie ci pre maminu alebo tie deticky.
Spytaj sa svojho gynekologa ,aky ma on na to nazor.

dusika11
12. apr 2012

ahoj od toho su lekari..co ti povedia to aj tak budes musiet respektovat.ja som mala obidvoch dole hlavou ale tim lekarov sa rozhodol pre cisarsky..ja som chcela celkovu anesteziu ale lekari sa rozhodli pre polovicnu od pasa dole..no..nebolo to zrovna najprijemnejsie..nebudem to tu opisovat ale.mam dvoch synov..a..proste som na vsetko zle radsej zabudla hned na druhy den..

ritusuk
12. apr 2012

Moje dve baba som porodila cisarskym. Zacala som rodit vecer po jedenastej, pripojili ma na pristroje, pritlacili kyslik a cakali sme. O stvrtej rano som si myslela, ze je so mnou amen🙂 Otvarala som sa pomaly, maly uz chcel von, ale mala ho blokovala. V Anglicku su za kazdu cenu za prirodzeny porod, to preto 🙂 Po deviatej prisiel lekar a skonstatoval, ze ideme na sal. Potom to uz islo velmi, velmi rychlo, spinal, 9.28 vytiahli malu, 9.30 maleho 🙂 Len mi je luto, ze ma nechali sa tak vytrapit, ale nech, hlavne, ze sme to zvladli. Drzim palce 😉

iwonna
autor
12. apr 2012

a čo bruško po reze ake su nasledky ?

zu2za3na
12. apr 2012

@31majka12 ale niekedy dávno dávno sa cisárske rezy ani nerobili a šlo to aj prirodzenou cestou

poleva
12. apr 2012

@iwonna v pohode,ja som bola cisársky,spinálny a išla by som opäť,predsa sú to 2 detičky
a nie je pravda,že lekári za teba rozhodnú,aj nerozhodnú.dnes ked si zaplatíš odrodia ťa ako chceš ty.

zu2za3na
12. apr 2012

@iwonna no tak dosť dlho sa to hojí a hlavne to bábo potrebuješ dvíhať a tak takže aj hrozí, že sa potrhajú stehy ale záleží aj od toho akú máš kožu

zu2za3na
12. apr 2012

@iwonna ale isto máš dobrého manžela alebo svokru, mamku, čo ti s tým zo začiatku pomôžu

ritusuk
12. apr 2012

@iwonna Ja nemam ziadne. Do tyzdna som bola fit, citila som sa bajecne, lebo opadlo brusko aj hormony 🙂 Samozrejme, prve tri dni boleli a to ze nieco znesiem. V nemocnici som dostala lieky od bolesti aj masticku na jazvy, potom ma tusim 3x prisla skontrolovat sestricka z nemocnice. Kontrolovala, ci nosim stahujuce podkolienky, pytala sa ako casto beriem lieky od bolesti, kukala jazvu. A na 3krat mi vytiahla stehy 🙂

klincek
12. apr 2012

ahoj, ja som rodila cisarskym, planovane so zazmluvnenym lekarom, chvalim si to, bolo to bez stresu, vedela som ako a kedy, co mi dost pridalo na pohode. mala som spinalku a na sale sme si este prijemne pokecali s anesteziologickou, takze porod pre mna naozaj pohoda, nemozem povedat nic zle.
moja prva bola sice cely cas dolu hlavou, ale druha sa priebezne tocila, a najviac som sa bala toho, ze prva pojde v pohode a druha sa vzprieci a budu ma musiet aj tak rezat. porezana hore aj dolu by som sa o ne tazko starala prve tyzdne..
moj lekar mi dal v podstate vybrat a tento dovod mu stacil. ked bolo po porode, povedal, ze cisarak by bol tak ci tak, lebo druha sa otocila zas sikmo. takze keby som riskovala prirodzeny porod., bolo by prislo na to, coho som sa bala, a fakt si neviem predstavit, ako by som v takom stave bez pomoci opatrovala dvojky.
zvaz si sama, podla toho, ako sa citis fyzicky a zo si nasepkava intuicia-vacsinou to funguje 🙂.
co sa tyka zotavovania po sekcii, ja som bola uplne v pohode, akurat jazva trosku bolela a bola som taky mesiac hrozne unavena, ale to si aj po normalnom porode.

renab
12. apr 2012

@31majka12 moja švagriná rodila pred piatimi rokmi v Topoľčanoch dvojičky - pôrod nebol cisárskym rezom, ale klasický, v termíne. porodila bez problémov vo veku 35 rokov. takže asi ten cisársky nebude v každom prípade. záleží na lekárovi.

31majka12
12. apr 2012

@renab ved ano...napisala som ze sa ma poradit s gynekologom...

iwonna
autor
12. apr 2012

presne to som myslela nechcela by som byt aj hore aj dole pošita potom je to už aj stres ked sa musi robit urgentne sekcia ... neostalo vam take visiace bruško stehy su fakt nohavičkove? lebo kamaretke bruško ostalo ako keby bola v tretom mesiaci.. už aj skoro rok po porode. stiahne sa to? nebolo vam to neprijemne ked ste mali spinal a počuli tie zvuky a všetko čo sa tam dialo ako to kometovali dr.

alama
12. apr 2012

Ahoj, ja som rodila dvojičky prirodzene a bolo to v pohode.Žiadne komplikácie nenastali. Mali boli obaja dolu hlavičkou. Môžem porovnať aj s pôrodom 1 dieťatka,tiež prirodzeným,a nejaký rozdiel nevidím. Priebeh rovnaký, len na konci, ked pri pôrode 1 bábätka už mamina cíti veľkú úľavu, musí este dvojmamina zabrať a vytlačiť aj druhé bábätko. Ja som veľmi rada,že som mohla obidva krát rodiť prirodzene. A nakoniec, ako píše @dusika, aj tak rozhodnú lekári.

31majka12
12. apr 2012

@zu2za3na ano urcite...ale ak si clovek moze vybrat ...tak preco nie....
Svagrina ma 3 deti a vsetky isli cisarakom.... 🙂

borenka
12. apr 2012

Aj som chalanov rodila prirodzene, neboli ziadne komplikacie tak nebol dovod ist pod noz. Osobne si myslim, ze pokial mozes rodit prirodzene tak je zbytocne pytat si sekciu, je to prakticky operacia, kedy su narusene vsetky brusne steny a hojenie trva dlho. Nakoniec budes aj tak v rukach doktorov a ty rozhodnu co je pre teba hadam najlepsie. Drzim palce, nech uz budes rodit akokolvek.

zu2za3na
12. apr 2012

@31majka12 njn, dnes je iná doba, ale ja si myslím, že v niektorých prípadoch sú aj pôrodníci príliš pohodlní, len aby to mali čím skôr za sebou

delfin55
19. júl 2013

ja som 31 t. , dvojcata a velmi chcela rodit prirodzene, ale jednak som uz po sekcii, druha vec, ze mi presne neurcili v tom 13 tyzdni ci maju jednu placentu alebo dve, a teraz sa prve otocilo koncom panv. dole a druhe hlavkou dole. Dvaja lekari mi povedali ze je to nebezp. poloha, lebo sa mozu navz. zakliesnit bradami a druhe nepusti to prve von. Takze moje rady. Baby dajte si zistiti poriadne o ake dvojcata ide a tiez odporucam pokusit sa otocit babatka spravne s pomocou cvicenia a porod. asist. kym to ide.
pribeh prir. porodu si mozete precitat po registracii na
www.zenskekruhy.sk

tatanka1
22. júl 2013

@iwonna ked som rodila prve dieta tak sa vedla prieodzene narodili dvojicky uplne v poriadku. kamaratka zas si naplanovala cisarsky - ona chcela.

iwonna
autor
22. júl 2013

@tatanka1 ahoj ja som to zvladla prirodzene 🙂 mame parik

katicao
27. nov 2013

@andysok ahoj, mna tiez caka planovana sekcia - kvoli koliznej polohe deticiek. Chcela by som sa opytat - ako s kojenim po cisarskom? Kojila si? A ak ano, chcela by som poprosit o prakticke rady ako na to. 🙂 Neviem si to totiz celkom dobre predstavit, kedze to brusko musi byt dost ubolene. Vopred vdaka.

andysok
27. nov 2013

@katicao vôbec sa toho neobávaj, na tu bolesť zabudnem okamžite ako ti prinesú deticky....ja si bolesť pamätám len krátko po doucinkovani anestézie

katicao
27. nov 2013

@andysok tu bolest sa budem snazit urcite rozdychat nejako 🙂 skor mi islo o nejaku prakticku radu, ze ako na to dojcenie - mala si kojaci vankus? kojila si ich sucasne uz v porodnici? a v akej polohe - obe tou futbalovou? vopred vdaka.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre