Kedy už porodím?

nikola599
29. mar 2015

Ahoj zienky termín som mala 28.03.2015 a mala niak nechce ísť von . V utorok mam prísť znova a doktor uvidí ako ďalej. Niesom otvorena a krcok sa vôbec neskracuje kedy vás hospitalizovali v nemocnici. Mavam bolesti a tvrdne mi brucho ale nie sú práve kontrakcie citim ze mala sa tlaci mavam bolesti brucha a chybe sa dosť mali ste aj vy taký problém potrebujem sa postazovat niemu 🙂

nanervy_2
29. mar 2015

28.3. bolo len vcera, to mas este pohodu, 2 tyzdne +- sa berie ;).. kamosku hospitalozovali po 5 dnoch prenasania, dodnes lutuje, ze si nechala vyvolat porod... a co chodim na cvicenie, tak tam si uz skusene mamy chvalili posobenie spermii a ladenie radia, ze to pomahalo najviac... tak hor sa do toho 😎

lubina
29. mar 2015

@nikola599 no nechcem ta "vystrasit" ale nasa prva dcera sa narodila 11 dni po termine, uz chceli skoro vyvolavat ale nastastie to prislo same a druha dcera sa narodila 4 dni po termine....to boli najdlshie dni mojho zivota...ale nakoniec mi Dr. povedal, ze ak mam dlhsiu periodu, nie 28 dni, ale viac, tak aj termi n porodu sa posuva...co sa aj potvrdilo, mam 31 dni periodu....ale to o posune som sa dozvedela, az po druhom porode, dovtedy nikto nic nehovoril....drzim palce nech to mas uz stastne za sebou

zeytin
29. mar 2015

Nenechaj si hlavne porod vyvolat!!! Vydrzala si 9 mesiacov, par dni uz das🙂 Prajem ti krasny porod a nezabudni, ze vsetko je to v "hlave" 🙂

nikola599
autor
29. mar 2015

@nanervy_2 no skusala som všetko a manžel sa tiež snažil a stále nič len sa bojim aby sa malinkej nič nestalo keď tam bude dlhšie ja viem kedy som otehotnela ktorí deň aj doktor povedal ze je to tak . Len termín nesedi asi niak lebo ma dvakrát hospitalizovali v nemocnici hrozil mi predcastny porod a teraz keď môže ist von tak ani za svet

zuzana1781
29. mar 2015

@nikola599 ak si papala magnezium to oddaluje porod a ako maminky pisu to si v poho ja som tiez 5d po termine vsetko ma svoj cas

nikola599
autor
29. mar 2015

@zeytin ja cakam niesom nedockava len kvoly babetku sa bojím aby bola poriadku . Neni dobre keď žena prenasa ani vyvolanie neni dobre človek je potom zufali

nikola599
autor
29. mar 2015

@zuzana1781 a bola si u doktora co ti povedal ake moznosti kedy hospitalizuju ?

narayan
29. mar 2015

... a Hamiltonov hmat ti nerobili? Ja som si ho 2 dni po termíne sama vypýtala a nezabral, no o dlalších 5 dní som si ho znova vypýtala a v noci som začala rodiť. Je to len pretrhnutie nejakých blán v krčku, vôbec ma to nebolelo a je to najšetrnejší urýchlovač pôrodu, teda ak to klapne 😉 ... som rada, že mi ho nemuseli vyvolať chemicky, to už som mala naplánované dva dni po tom druhom Hamiltone ...

nikola599
autor
29. mar 2015

@narayan to sa bojím je to nebezpečné môže tam poškodiť niečo to riskovať nechcem som zvedava co mi navrhne doktor

hamca
29. mar 2015

@nikola599 mne druhy porod vyvolavali 8 dni po termine. Porod bol super, ovela rychlejsi a menej bolestivy ako ten prvy. Inak ja som uz od 37tt bola rizikova, podla doktorov malo babo uz malo plodovej vody a prezretu placentu ale nakoniec i tak sa nevypytalo same a bolo mu treba pomoct.
Drzim palce!

libela
29. mar 2015

ja som prvú prenášala 11 dní, druhú 7. ... daj si pohár Tonicu..... mne to pri druhom pôrode pomohlo

zuzana1781
29. mar 2015

@nikola599 prepac zle som sa vyjadrila ja uz som rodila pred 2rokmi len som prenasala 5d ale mylim ze obi plus minus 2tyzdne potom to riesia sestre tiez az po 10 dnoch a v poho neboj

anicka621
29. mar 2015

@nikola599 Ahoj 🙂 ja mám TP už dnes lebo už je 30.3. a taktiež nič 🙂 neboj sa mne už chcú vyvolávať,ale ja som proti.Dnes mam poradnu tak som zvedava.Taktiez som lezala v nemocnici v januari lebo som sa zacinala otvarat a teraz nic.Neboj nasi malicky vedia kedy maju prist oni sa vypytaju aj sami verim tomu 🙂 Urcite by som si nedala vyvolavat a ani si nedam hoc sa postavia na hlavu 🙂 A prenasat mozes 7-14 dni 🙂 Takze kluud 🙂 Niesi v tom sama 🙂

jolly84
29. mar 2015

@nikola599 vobec nemusis prenasat. a co na tom nie je dobre, ak aj ano? neboj, krpec vie, kedy je cas..nebud nedockava

anicka621
29. mar 2015

@jolly84 tak tak presne to isté si myslím aj ja 🙂 a ak mu je dobre v brusku preco by sme im to nedopriali?aspon si mozme este oddychnut posledne dni lebo potom kto vie kedy si az oddychneme 🙂

nikola599
autor
30. mar 2015

@anicka621 to som šťastná ze niesom sama lebo mam doma malu dcerku a manzela mimo dlovenska ale berie si dovolenku vo stvrtok rozmyslam nad vyvolanym porodom viem ze je bolestivý ale za dve hodiny by som mala babo na svete . Som strašne unavena a ubolena s tehotenstva a keď viem ze dcerka je zase veľká a tazka a pri prvej tak mam obavy lebo môj prvý porod bol strašný

nikola599
autor
30. mar 2015

@anicka621 radšej by som stavala a bola nevyspata ako teraz ze nemozem spavat v noci ani dnes nebudem rodiť dufam že sa mala do zajtra vypyta vtedy mam poradnu . Čim dlhšie tam bude tým viac nabera na váhe moja prvá vazila 3970 a 51 cm a bola veľká a tazka na mňa preto som mala tazky porod a keď mi doktor povedal že druhá bude taká istá chcela som plakať ako zvladnem porod drzim aj ja tebe palceky daj vedieť ako si dopadla dnes v poradni 😉

lubkaurm
30. mar 2015

Mna hospitalizovali, ked som prenasala uz 7 den, rodila som v kochu, tam to tak robia. Porod mi vyvolali 8 dni po termine, ja som uz chcela, ale trosku to aj lutujem.....strasne to potom bolelo (to bolo druhe babo tak som mohla porovnat)
Takze klud, nohy hore a oddychovat.... Potom si tak skoro nesadnes🙂))

horana
30. mar 2015

@nikola599 Ked je vsetko OK, akurat sa sleduje castejsie a v osvietenejsich porodniciach nechaju aj 14 dni prenasat, mna tak nechali a prve dieta sa mi narodilo samovolne prave na ten 14ty den po termine. Vsetko bolo OK, som rada ze nevyvolavali. Ale malo je takych porodnic, kde by sa takto "parali" s rodickou, vacsinou uz ked je to do tyzdna, tlacia do vyvolania, hospitalizuju...

fopka
30. mar 2015

@nikola599 ahoj,moj maly az na piaty den po termine. Aj to len preto, ze som mala uz slaby presak plodovej vody. Inac vobec sa mu nechcelo,vobec som nebola otvorena, rodila som na vyvolavacku,co nikdy viac, ale nie a nie,aby sa to rozbehlo...este aj plodovu mi museli prepichnut,hoci presakovala

nanervy_2
30. mar 2015

z 5tich kamosiek, co viem ze im vyvolavali porod, 2 museli na akutnu sekciu... takze ak tam nie je patologicka situacia, tak vyvolanie nema dovod.. casto su tam psychicke dovody, u kamosky dokoncovali kuchynu, ked dokoncili, spustil sa porod 😎 hlavne ak mas obavy z porodu, aj to moze oddialovat.. takze sa s nim zmier, vizualizuj si, ze tento bude super a vysvetli babu ze sa na neho tesis.. by si neverila, ale aj v tomto psychika robi veeela
este ze pomaha chodza a pikantne, lanova zmes.. a videla som, ze ti vraveli ze magnezium ak si brala pri udrziavani plodu, tak ano, aj to moze robit svoje... :-/ akurat som sa minuly tyzden tiez dozvedela, ze posledny mesiac uz doplnky nemam urcite brat, ked tak trochu prirodnou formou (ako mandle a pod)

anicka621
30. mar 2015

@nikola599 No ja mam poradňu dnes už take stresy mam teraz musim sa upokojit 🙂 Verim Ti,ale mozno druhy porod bude lepsi 🙂 A oni nevedia naisto vahu babätka len priblizne takze neboj sa vsetko bude tak ako ma byt 🙂 urcite by som nesla vyvolavackou a radsej by som si nato pockam kedy sa vypyta sam 🙂 Drzim aj ja Tebe palce a potom sa ozvem ked pridem z poradne okolo pol12 idem tak drz mi prsty prosiim budem to potrebovat 🙂

nikola599
autor
30. mar 2015

@anicka621 ved ti drzim palce no co ako si dopadla mne dnes odisla hlienová zátka ruzova a hneda a potom normálna mam bolesti tak som zvedava kedy to príde zajtra mam poradnu tiež o pol dvanástej .

anicka621
30. mar 2015

@nikola599 Ahoj tak som dnes mala všetko ok vdaka Bohu na poradni,ale zajtra 06:30 prijem a vyvolavacka ☹ neviem vobec,ci som sa spravne rozhodla,ale uz je velmi velky takze nemozem cakat :-/ ach ☹ drzim prsty :(

nikola599
autor
30. mar 2015

@anicka621 ale hej za dve hodiny po nej budeš mať babo pri sebe aj keď to boli viac drzim palceky zvladnes to za tu bolesť to stoji budeš mať svoje srdiečko pri sebe ja som zvedava co mne povie zajtra doktor . 🙂 ale mam bolesti tak možno ma už zajtra hospitalizuju

anicka621
30. mar 2015

@nikola599 ach ja nemam ziadne bolesti ani nic tak dufam,ze zajtra zaberie :-/

marcelaaaa
30. mar 2015

ale baby co strasite s tymi vyvolavackami ... niektore deticky proste nepojdu a nepojdu von sami tak sa im proste musi pomoct ..co uz ... ..vsak mi nieco baby vydrzime keby maju chlapi rodit tak nemaju na to gule 😀
@anicka621 ty sa daj psychicky do pohody nechz zajtra to zvladnete ..povezd si nebudes prva ani posledna co bude rodit takto a skor sa sustred na to ze co chvila drobec bude pri teba ...na to sa najviac tes a nemysli na to ze ti daju nejaku vyvolavacku o to lepsie budes to vsetko zvladat..tak sa drzte 😉

nikola599
autor
30. mar 2015

@anicka621 a mas maky krcok keď ti to ide vyvolať inak ti ho dotrha . Co som pocula . Keď to prezilo veľa žien prečo mi nie . Aspoň budeš mať drbca za chvilu pri sebe nato sa tes len sa nestresuj všetko bude v poriadku hlavne nech ste zdravý 😃

anicka621
30. mar 2015

@nikola599 asi ano ´dnes odkedy mi povedala nech sa rozhodnem som uplne nesustredena.Chapes ma ☹ Takze neviem ☹ No to si zelam z celeho srdca aby sme boli zdravy a aby bolo vsetko ok ☹

libela
31. mar 2015

kľuuuud, buď rada, že nemusíš rodiť sekciou ako ja.... radšej pôrod vyvolať,, držím palce...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre