Kedy u vás túžba po druhom dieťati prevýšila strach z pôrodu?

25. feb 2022

Tie, ktore ste si po prvom porode povedali, ze uz nikdy viac nebudete rodit, ste dostali odvahu ist do druheho? A aj ste tak urobili?

Ja som sice len kratucko po porode (ani nie mesiac), mala som rychly porod bez problemov, ziadneho nastrihu, dve zatlacenia, proste dokonaly pre druhych ale ja som si povedala, ze nikdy viac nechcem rodit. Nemala som ziadny oxytocinovy osial, aj ked sme mali 2hod.bonding. Malu aktualne milujem nadovsetko ale nebolo to hned po porode.
Ale vzdy sme chceli viac deti, aj uz pocitujem malinku tuzbu po dalsom dietatku ale ten porod ma proti tomu uplne brzdi. Bojim sa opat zazivat tie tlaky a kontrakcie.

luccija
25. feb 2022

Po mesiaci?nesranduj ešte nevieš čo Ta čaká🙂keď budeš chcieť a túžba príde strach prekonas máš roky času...

autor
25. feb 2022

@luccija ja viem, ze pre mna je to este skoro rozmyslat nad tym, zaujimaju ma skusenosti druhych☺️

es2021
25. feb 2022

Vraj ked dieta podrastie zabudnes na tie horsie veci ako porod, vycerpanost atd a budes si pamatat skor pekne veci a mozno sa rozhodnes ist do druheho potomka.

danulicek
25. feb 2022

Mala som ťažký 22-h. pôrod. O druhom dieťatku sme sa začali rozprávať cca rok a pol po pôrode, postupne s tým prišla ozajstná túžba znova otehotnieť. Také prvé "zatemnenie" som mala síce už v pôrodnici, ale to rýchlo prešlo. Na samotný pôrod som zabudla viac-menej s odznievajúcim šestonedelím. Ale pravým dôvodom, prečo som druhé bábo nechcela hneď, bol ten prvý rok s prvým😀

nevenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hiuna18
25. feb 2022

Podľa nadpisu by som očakávala že máš tak 5-6 ročne dieťa a katastrofálny pôrod 🤦 pre dnešok by som odporučila venovať sa rozumnejšej aktivite. 😉

jaga18
25. feb 2022

Po 4 rokoch 🙈 vtedy som pripustila, že no OK, dám to ešte raz 😆. Potom mi trvalo 10 rokov spamätať sa so všetkého a začať sa snažiť o tretie, to prišlo ale až po 5 rokoch snaženia. A musím povedať, že posledné tehotenstvo v 40tke som si užila najviac. V podstate som prvé 2 pôrody nemala až tak hororové, ale tie prvé 2 tehotenstva boli o drzku.

domka222
25. feb 2022

Keď som otehotnela neplánovane 😂

paulina29
25. feb 2022

Ja som plánované otehotnela hned ked som mala 21 rokov, tehotenstvo super, porod tak 50 na 50 😀po roku sa mi podarilo neplánovane otehotnieť zase, ale bohužiaľ v 5 tt som potratila. Po tomto zážitku som si povedala, ze nie dost syn bude jedináčik… hned som si dala zaviesť teliesko a vsetko v poriadku, ale… co sa nestalo, nakoniec túžba po druhom dieťati sa ozvala po 6 rokoch zasa. Teliesko som dala vybrat a ze vsak skusime…otehotnela som po 2 mesiacoch, alee scenár sa opakoval a znovu som potratila v 7 tt a zasa usúdili sme s manželom, ze nam je asi vazne súdené jedno tak som sa objednala na konzultaciu kvoli zavedeniu telieska, ake prekvapenie na gynekológii zase, ze na teliesko si mozem pockat az za 9 mesiacov 😀bola som opäť tehotná a som tehotná az doteraz. Momentalne som v 23tt a dufam, ze vsetko dobre dopadne lebo tehotenstvo zo začiatku bolo katastrofálne, ale to je zasa na iny pribeh.

autor
25. feb 2022

@hiuna18 neviem co ta na tom tak irituje ;)

ivanash
25. feb 2022

Tak ono je tu vzdy moznost zariadit si cisarsky rez. Viem, ze hojenie je lepsie po vaginalnom porode, taktiez su tam vyhody pre babatko. Ale pokial je psychika nastavena sposobom, ze vaginalny porod je neprijatelny z toho ci onoho dovodu, potom by som to zvazila. Mam v okoli 2 kocky, co si zaplatili cisarsky. Obe sucasne nadsene mamicky milujuce svoje dieta.

barborachors
25. feb 2022

@ivanash ako super nápad, len keby to bolo take jednoduchého si ho zaplatiť, tak by kazda druha si platila neindikovany cr. Nie kazda vie, za kym ist....

jana_eyre_2
25. feb 2022

Keď som zistila že som nečakane tehotná 🤣 proste som do toho išla znova, lebo inak to nešlo.. pri treťom som sa bála asi najviac a nakoniec sa narodil aj on..

julka828
25. feb 2022

Ja som sa pre druhe rozhodla asi po pol roku ze ked maly bude mat rok urobime druhe. Ale strach z porodu som nemala prekonany cely cas som sa bala lebo som vedela co ma caka a do coho idem. No ako sa vsade vravi ze kazdy porod je iny tak nakoniec som mala taky extremne rychly druhy porod ze ked kus nedojdem do nemocnice :D

asia83
25. feb 2022

Keď som si uvedomila, ako veľmi moja dcéra súrodenca potrebuje.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre