Kedy treba ísť do pôrodnice?

11. aug 2022

Dobrý deň, zaujímalo by ma koľko treba ist do porodnice keď sa uvoľní zatka, odtecie voda alebo nastanú kontrakcie .. ( som prvorodicka)
Co by sa mohlo stať keby prídem neskoro?

anjelicek26
11. aug 2022

Keby prijdes neskoro, tak sa male narodi doma lol Tvoje telo vie, co ma robit a lekar dorazi do par minut. To je mila otazka 🙂 Kazdy porod je iny, poznam zeny, co rodili dva dni, aj tie, co rodili hodinu svoje prve dieta... mne sa prvorodena narodila do 4h od odtecenia zatky, voda praskla zo zatkou s 5 minutovym odstupom 3h kontrakcii iba, takze tiez velmi rychly prvy porod...na to, ze mi mali robit cisarsky a mala sa narodila do ruk prirodzene a anesteziologicka co mi mala pichat epi s toho vyhukana 😂 Mame styri deti a kazdy jeden s tych porodov bol iny...

veronice
11. aug 2022

Odídena zateka nie je dôvod ísť do porodnice nakoľko môže odísť aj 2-3 tyzdne pred porodom.
Pri kontrakciach stačí až keď budu pravidelne a kazdych cca 5-6 minut.
Keď ti odtecie voda, treba byť v porodnici do 2 hodín (ak ti vyjde pozitivny ster na streptokoka tak treba ísť hneď aby ti podali ATB).
Ak začneš krvácať, prestaneš cítiť pohyby alebo sa proste budeš cítiť zle, treba ísť hneď.
Nona co sa stane keď prídeš neskoro? Prinajhorsom porodis doma 😁 Ako pise anjelicek, kazdy porod je uplne iný. Počúvaj svoje telo a svoje inštinkty a ked sa ti niečo nebude zdať tak pre istotu chod.

Môj prvý porod začal v utorok po polnoci odídenim zátky a prasknutim plodovej vody. Kontrakcie prišli až neskôr a keď som sa po 16 hodinach prestala otvárať, skončilo to akutnou sekciou v utorok podvečer.

Druhý porod mi začal trosku zakrvácaním, nasledne začali kontrakcie (streda pred polnocou) celý štvrtok pravidelne kontrakcie kazdych 5-6 minut a az v piatok na obed mi praskla voda a porodila som v piatok o pol ôsmej večer. Zatka mi odchádzala uz 2 tyzdne pred tým....

Inak hod do googla, vyhodí ti napríklad aj toto
https://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/ked...
Drzim palce 🍀

lienka.7
11. aug 2022

V každom prípade ak si ti niečo nezda/nevies/nie si si istá smer pôrodnica. Pozru ta a povedia. To najmenej je ze ta otočia domov ze este nic. Za mna rozhodne nečakat na nic. Ty nevieš len tak zhodnotiť situaciu

hermiona12
11. aug 2022

Mne odišla zátka a porodila som o 2 týždne. Išla som do pôrodnice keď mi praskla plodová voda, takze počkaj buď ju alebo kontrakcie .

julie19
11. aug 2022

Kazdy pôrod je iný proste chod keď sa ti nebude niečo zdať … inak hlienovej zátka nie je dôvod ísť a tak ako písali už nadomnou … kontrakcie cca každých 5 min alebo prasknutia vida do dvoch hodín v pôrodnici … ale je to veľmi veeelmi individuálne … u mňa to bolo na dlho hlienovej zátka odišla týždeň pred tým ako praskla voda a keby mi nezačali pôrod vyvolávať tak čakám asi doteraz 🤣🤣 nejak to nešlo a vodu už som mala takú žlto zelenú tak tomu museli pomoct

sandra163
11. aug 2022

Do pôrodnice stačí ísť, ak budú pravidelné kontrakcie každých 5 minút...

jaskolka
11. aug 2022

Odchod zátky nie je ešte začiatkom porodu, ta môže odísť aj niekoľko týždňov predtým. Kontrakcie, tie už pravidelne, áno, pôrod začína ale tiež môžu trvať rôzne dlho.
Ak odíde plodovs voda, to už je jednoznačne na odchod do pôrodnice,cca do 2 hodin sa odporúča prísť.
Aj keď napríklad cítiš menej, alebo vôbec pohyby, začneš spinit, či hocičo také, treba ísť.
A daj aj na svoj vnútorný pocit. Aj keby to bolo len také, že "cítim sa čudne".Ja som tak šla pred prvým pôrodom do nemocnice. Nič mi ešte nebolo, len "mi bolo tak čudne". O pár hodín bol malý na svete
Takže ono aj tvoje pocity ti napovedia, neboj sa

autor
11. aug 2022

@anjelicek26 nemôže sa stať niečo maličkej? 😮‍💨 dajaké zadusenie alebo co😭😭😭

anjelicek26
11. aug 2022

Nemysli na take veci prosim..

lienka.7
11. aug 2022

Moja mala 2x omotanu šnúru, povedali mi to až po porode. Ze sa to stava proste... lekar to videl na utz ale nepovedal mi, aby ma nestresoval.
Musis myslieť iba pozitívne, tešiť sa na babatko😊
Keby niečo, mas okolo seba lekárov, oni vedia co a ako. Zazmluvni si lekára k pôrodu, budeš pokojnejšia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre