Kedy ste začali ošetrovať rany po sekcii?

29. aug 2022

Ahojte, kedy ste začali ošetrovať rany po sekcii? Čo stepouzivali? Používali ste aj dermo chlorophyl hneď alebo neskôr ?

beata_k
29. aug 2022

Nic, cistu vodu a jemne osusit. A kedy? Este v porodnici, v sprche.

tamarkissova
29. aug 2022

Ja som prvý týždeň hneď po pôrode keď som sa osprchovala som si dávala chlorophyl, teda sestričku som poprosila aby mi to nastriekala lebo som nechcela aby všetko bolo zelene, a myslím si že to pomohlo, no hlavne schladilo .

nikpa
29. aug 2022

Nič som neosetrovala ani po jednej sekcii a mám to krásne zahojene. Potom čo som si dala ešte v pôrodnice dolu ten leukoplast, čo mi tam dal dr, som si ranu pokažde pri sprchovaní umyla, jemne osušila a hotovo.

pininka1
29. aug 2022

Ani ja som nemusela nijak osetovat, davala som len nacha aby nezacala mokvat a pod. V nemocke mi davali betadine.

syyykorka
29. aug 2022

Vobec som neosetrovala, iba vodou a jemne vysusit. Dbala som aby rana bola stale na vzduchu, ziadne spodne pradlo cez nu a ani koža z brucha aby na rane nebola. Krasne sa to zahoji, len to musi dychat.

mia_von_prag
29. aug 2022

Contractubex gel som zacala používat asi po 2 týždňoch. Jazvu som masirovala podla instrukcii z porodnice. Potom som to dlho nanedbavala, pri detoch nejak rychlo siel čas. Po polroku som tale citila akoby mrtvu tu cast okolo jazvy, tak som zacala chodiť na fyzioterapiu. ukazali mi aj cvicenia a na jazvu mi dali tejpovaciu pasku. Ta bola super.

snehulak77
29. aug 2022

Ja som to osetrovala vodou, mydlom a potom cicatridina sprej. Ten je super. Ale nedávala som ho nejako veľa. Doteraz ho mam (rok po). Krásne sa zahojilo.

petko81
29. aug 2022

Ja nič a to mám dve sekcie za sebou

euka210
29. aug 2022

mam 3 sekcie, ale o osetrovani rany nic neviem...v nemocnici kazali len cistu vodu na ranu. Nemala som dovod nieco na nu davat.

gabika128
13. sep 2022

Dermochlorofyl som začala až po dvoch týždňoch používať a veru mohla som skôr, lepšie by sa to zahojilo, ja som mala gél.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre